Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał cmatix Zobacz post
    No a co jak ktoś wymieniał olej co 25 lub 30tys/km. Ja w swoim fordzie zalecenia mam co 30tys a wymieniam co 12-15tys i jak miałem 9 wymian i przebieg 130tys to co powinienem mieć już pod 180-190tys/km ????????????
    Takie wypowiedzi to tylko moim zdaniem głębokie wprowadzanie w błąd i sianie niepokoju i nieporozumień. Po takich i podobnych wypowiedziach ludzi e chodzą i oglądają auta do tego głupieją bo czytają te Auto-Światy, Motory a internet trzeba czytać... między wierszami...
    Czolem, gdybys ogarnial trochę temat jts to bys wiedział ze glowny problem polega na tym ze olej wymienia się na okresie gwarancji dc 30k i to jest glowna przyczyna problemów z lancuchem w okresie późniejszym Ja w swoim bylym puncie zmieniałem olej jak ty, ale to było dawno temu i nieprawda wiec mowiac szczerze nie ogarniam dlaczego w silniku który jest znacznie bardziej nowoczesny niż prosty fire producent wymyslil taki interwal. Ale o tym już pisałem kiedyś. Bez odbioru

errata, ale to na to masz wydruki z serwisu i inne sprawy a kolega alabaster ma same auto bez zadnej historii serwisowej. Teraz już zdecydowanie bez odbioru

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

No a co jak ktoś wymieniał olej co 25 lub 30tys/km. Ja w swoim fordzie zalecenia mam co 30tys a wymieniam co 12-15tys i jak miałem 9 wymian i przebieg 130tys to co powinienem mieć już pod 180-190tys/km ????????????
    Takie wypowiedzi to tylko moim zdaniem głębokie wprowadzanie w błąd i sianie niepokoju i nieporozumień. Po takich i podobnych wypowiedziach ludzi e chodzą i oglądają auta do tego głupieją bo czytają te Auto-Światy, Motory a internet trzeba czytać... między wierszami...
    9 wymian oleju, 70 tysięcy przebieg. To co - ktoś co 7 tysięcy wymieniał olej? Zastanów się co piszesz....
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Rowerzysta Avatar meiss
    Auto
    159 1,9 JTDm 16v, 156 2.0 T.S.

Domyślnie

Cytat Napisał SmreQ Zobacz post
    Samochody z Belgii mają przeważnie zaniżoną moc w papierach ze względu na przepisy podatkowe. Ale mechanicznie nie ma żadnych korekt, jest tak jak ma być więc nie ma się co obawiać.
    Czyli to poprostu kwestia softu.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ImageUploadedByTapatalkHD1396859153.509054.jpg
Wyświetleń:	113
Rozmiar:	152.6 KB
ID:	127544  

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    9 wymian oleju, 70 tysięcy przebieg. To co - ktoś co 7 tysięcy wymieniał olej? Zastanów się co piszesz....
    a co w tym takiego strasznego ? ja mialem juz pare aut w zyciu i wymienialem zawsze co roku, a nigdy w zyciu nie przejechalem jednym autem wiecej jak 12 tys,km

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Mito 1.4jet

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    A co ty sądzisz że każdy kupuje auto by robić 20-30tys w roku. To ty sie zastanów co piszesz . Dla ciebie jako zajmującego się autami polizingowymi jest to i może dziwne bo przebiegi nie schodzą poniżej 150 w 4-5 latku .
    Ale dla innych normalne. Pół roku temu sprzedawałem ojca Toyote corolle 7 letnia z przebiegiem 76tys/km i miał auto jako firmowe, każdy kto dzwonił to sądził że cofany licznik, przyjechał w końcu jeden i oglądął auto 10 może 15minut i serwisu nie potrzebował...

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar SmreQ
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    STELVIO 2.0 280 AWD

Domyślnie

A co ty sądzisz że każdy kupuje auto by robić 20-30tys w roku. To ty sie zastanów co piszesz . Dla ciebie jako zajmującego się autami polizingowymi jest to i może dziwne bo przebiegi nie schodzą poniżej 150 w 4-5 latku .
    Ale dla innych normalne. Pół roku temu sprzedawałem ojca Toyote corolle 7 letnia z przebiegiem 76tys/km i miał auto jako firmowe, każdy kto dzwonił to sądził że cofany licznik, przyjechał w końcu jeden i oglądął auto 10 może 15minut i serwisu nie potrzebował...

Jeżeli ktoś na zachodzie kupuje samochód z silnikiem DIESLA to nie po to żeby jeździć nim do kościoła. W Polsce faktycznie bywa różnie... Natomiast wszystkie Audi/BMW/Mercedes/Opel/AR z zachodu i z silnikiem diesla robią średnio 50 tys rocznie i to jest fakt.

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Cubus00 Zobacz post
    a co w tym takiego strasznego ? ja mialem juz pare aut w zyciu i wymienialem zawsze co roku, a nigdy w zyciu nie przejechalem jednym autem wiecej jak 12 tys,km
    Nie chcę wkładać kija w mrowisko, ale skoro wymieniałeś co roku i żadnym nie przejechałeś więcej niż 12kkm to ile ty robiłeś km miesięcznie? 500? Bo 1001 km na miesiąc już nie pasuje do twojego zestawienia.
    Nie taniej tramwaj?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar wkamil
    Auto
    156 SW 2.4 JTD Ti '05, 159 SW 2.0 '11

Domyślnie

Dlaczego 500 km? A może robił 999 km miesięcznie.

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

Cytat Napisał meiss Zobacz post
    Nie chcę wkładać kija w mrowisko, ale skoro wymieniałeś co roku i żadnym nie przejechałeś więcej niż 12kkm to ile ty robiłeś km miesięcznie? 500? Bo 1001 km na miesiąc już nie pasuje do twojego zestawienia.
    Nie taniej tramwaj?
    To nie wkładaj,to mala miescina gdzie mieszkam "tramwaja"nie ma, czasem jest tak ,ze z 200 na miesiac robie , a zdarza mi sie do dojczlanowa pojechac to i 2 tys , to nie moge juz miec auta ? mam zaraz sobie tramwaj kupowac . a i zeby dolac oliwy mam diesla , gdzie jest napisane ze nie wolno mi mniej jak 30tys. rocznie jezdzic , alfa jezdzilem trzy lata i przejechalem cos kolo 34 tys .sprzedalem z przebiegiem 156tys. autentyczych. i mam sie wstydzic ze tak mało jeżdżę, a sprzedam to co mam i kupuje alfe tez diesla a co mi tam,
    Ostatnio edytowane przez Cubus00 ; 07-04-2014 o 15:56

Auto

Domyślnie

Ale raczej jesteś wyjątkiem w takiej sytuacji, a nie punktem odniesienia dla diesli na rynku
    Ojciec ma podobne naloty na Oplu Astrze (2 auto) ale do głowy by mi nie przyszło, żeby na jego przykładzie podawać, że przebieg w okolicach 10 kkm rocznie jest standardowy.

No dobra już nie mącę
    Ostatnio edytowane przez meiss ; 07-04-2014 o 16:02