maicher, a rozrząd masz dobrze ustawiony?? Niemożliwe żeby tyle kucy uciekło, coś jest nie tak.
maicher, a rozrząd masz dobrze ustawiony?? Niemożliwe żeby tyle kucy uciekło, coś jest nie tak.
poprawna kompresja to ok 14.
u brata po dotarciu zawrów i zjechaniu glowicy do minimalnej dopuszczelnej grubości mniej więcej tyle jest (o ile dobrze pamętam przed wyminą było coś 9-10).
Autem mozna jeżdzić używając tylko 1 i 5![]()
Niby tak, ale wałek z dłuższym czasem zmniejsza kompresję...A może powstaje tam jakieś ciśnienie zwrotne, bo tylko jeden wałek jest ostrugany? Muszę przetestować te ustawienia ale z dobrym wałkiem fabrycznym.
A rozrząd chyba niestety jest dobrze ustawiony. Czy wałek ssący można regulować jak wydechowy, kołem wałka, czy wariat to uniemożliwia?
nie wiem jaki masz dokładnie profil krzywki ale jak masz możliwość to złóż standardowy wałek.
Ssący można przestawić ale nie w takim zakresie jak wydechowy - sam tego jeszcze nie robiłem.
kurcze myślałem, że ze 150 konia to wypluje przecież silnik nówka.
Przepływy zwrotneMoże faktycznie by lepiej latał na seryjnym wałku, masz za długo otwarty zawór i zwiewa Ci mieszanka jak tłok leci już w górę, stąd kolosalny brak momentu. Koło walka ma lekkie fasolki przy wariacie, więc wychodzi, że można regulować.
A na o ile masz dłuższy czas? Znasz parametry swojego wałka? Mi mieli zrobić tylko wznios na przykład i schrzanili (za duże są lekko), jak mi wyjdzie po dotarciu tak jak Tobie to zakładam serię i zjadę głowicę 1mm bo mam 1,5mm nadwymiarowej kieszeni w tłokach![]()
Ostatnio edytowane przez Rzmudzior ; 25-02-2013 o 20:17
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Dolot też się reguluje i też ten zakres jest całkiem pokaźny. Jak wrócę do chałupy na weekend to ogarnę Ci ten wałek.
Dzięki dobry człowieku. Wisi coś na allegro za 100 zeta, ale jaki ma stan - nie wiem...
Może już zadawałem to pytanie, ale o ile stopni wariat przekręca wałek ssący w pozycji "on"
32 stopnie
Jak zamontować pierścienie olejowe? Jeden ma napis GOE czy coś, ale żadnego TOP ani OBENa wyglądają na symetryczne.