Korekty wtrysków się nie robi je się mierzy. Jak masz rozjechane korekty to się wymienia końcówki albo leje lepsze paliwo etc. leje preparat który czyści wtryski etc. etc. etc.
Korekty wtrysków się nie robi je się mierzy. Jak masz rozjechane korekty to się wymienia końcówki albo leje lepsze paliwo etc. leje preparat który czyści wtryski etc. etc. etc.
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla
Korekty wtrysków sprawdzisz w pierwszym etapie przez podłączenie kompa.
A jakie masz objawy?
ciężkie odpalanie i powoli coraz dłuższe z rana i nieco głośniejsza praca silnika. Mam multiecuscana, ale to taka podstawowa wersja. Więc za wiele nim nie zdziałam, do tego dochodzi lekkie pooszarpywanie na biegu jałowym, znaczy kłania się egr, bądź czujnik. Latam na mobil 1 esp formula 5w30 i troszkę się wydłuża czyszczenie egr-u tak bynajmniej mi się wydaję....
A pokazuje ci błąd?
Ja bym obstawiał u ciebie egr jeśli dawno nie czyściłeś, bo miałem podobnie w tym silniku, tylko mi pokazywał błąd. Jeżeli nie wymieniałeś ostatnio filtrów paliwa i powietrza to warto i sprawdź też układ dolotowy - opaski, węże itd.
Ale najpierw poszukaj kogoś z komputerem. Niestety mój laptop zdechł, ale ja to i tak słaby jestem ;-)
otóż poszedłem twym tropem, ku mojemu zdziwieniu mam częściowo zaślepiony egr błędy żadne się
nie wyświetlają. Musiał to belg zaślepić, ale co ciekawe podładowałem aku mimo iż miał 12,4v to objawy ustały czyli pali normalnie ?
nic temat męczę dalej co do filtrów to przed świętami zrobiony pełen serwis olej MOBIL 1 ESP FORMULA, FILTRY MANN, UFI, ROZRZĄD INA DOLTZ Więc ta kwestia odpada
Zaślepkę masz dobrą bo w tym silniku z tego co wiem można egr zaślepić właśnie częściowo. Ciekawe czy po zaślepieniu poprzedni właściciel ingerował też w program?
Moim zdaniem jeśli z tą zaślepką silnik działał prawidłowo przez jakiś czas a dopiero teraz coś zaczyna się dziać to ja bym zostawił tą zaślepkę.
A wyczyścileś egra?
I posprawdzaj wszystkie rury, opaski w układzie dolotowym, szczególnie węże pomiędzy turbo a silnikiem one lubią pękać.
Akumulator masz stary? Akumulator może mieć wpływ na wszystko, szczególnie na jakość odpalania w dieslu ;-), sprawdź i wyczyść klemy i przyłącza masy.
masy mam czyste bo alternator robiłem a aku mogło dostać przez padnięty alternator, co do egr to na dniach go wyczyszczęi dam znać co i jak
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla