Myślę, że ja i Radosuaf nie pisaliśmy tego bo to jest tak logiczne, że stwierdziliśmy, że nie znajdzie się żaden "Janusz" który tak pomyśli
Aczkolwiek nigdy nie mów nigdy, może ktoś będzie entuzjastą egzemplarza i nie będzie go chciał sprzedać?No kto bogatemu zabroni, pytam raz jeszcze?
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
??? a niby czemuż ? jak coś jest dobre to się nie oddaje (bo za 5 lat cena jej to równoznaczna z oddaniem będzie) .
Ja kupowałem za mniej co prawda, ale na takie rzeczy zwracałem uwagę bo znacznie dłużej niż 5 lat planuję wykorzystywać auto.
Ja wiem, że "wszyscy" , "kończy się leasing" itp. Ale to żadne argumenty. Chyba że nie będzie miała tego czegoś w sobie i będzie zwykłym wozidłem. Ale na wozidło to można skodę czy mazdę kupić . A nie Alfę .
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Giulia jest na pewno bardziej dopracowana,nowoczesniejsza z lepszym napedem itd,ale z zewnatrz 159 wyglada lepiej,nie wiem noze kiedys zobaczę na żywo to zmienie zdanie......
Wysłane z mojego LG-D682 przy użyciu Tapatalka
zwykły reflektor halogenowy do Giulietty który ma dzienne LEDy kosztuje ok. 1300zł nowy, natomiast xenon ok. 3500zł. natomiast tylne po ok. 350zł (są po dwie na stronę, LED jest tam w pozycji i stopie) więc nie rozumiem tego lamentu nad LEDami. Ledy mijania i drogowe kosztują dużo więcej, ale do dziennych czy pozycji nie ma co rozpaczać![]()
Wszyscy się starzejmy i z każdym pokoleniem Alf to co dotychczasowe wydaje się lepsze. Pamiętam jak na liście (lista mailingowa była) cuoresportivo.pl spora część starych wyjadaczy (w dobrym tego słowa znaczeniu) psioczyła na 156/147/GT . A 159! uuuu, to w ogóle wstyd a nie Alfa. O dieslach to w wiadomo , nie ma co mówić nawet.
A teraz proszę - 159 pretenduje do wzorca Alfy Romeo
- - - Updated - - -
LED - nie lament tylko głośne wątpliwości, ot takie dla podierżania razgawora do jad testowych itd. czyli pewnie 2017...
Na pierwszy rzut oka giulia nie zrobiła na mnie jakiegoś super wrażenia ale im dłużej na nią patrzę tym bardziej mi się podoba. Jest to moim zdaniem dobry znak, bo auto może się podobać przez długie lata. Niemiecka trójca na tym bazuje od lat i dobrze na tym wychodzi. Auta odważne stylistycznie często po kilku latach wyglądają wręcz groteskowo i odstają negatywnie od reszty. Spójrzcie na wytwory francuskiej motoryzacji z ostatnich 15 lat, w chwili premiery większość z nich wyglądało super a po kilku latach jak się opatrzą to wręcz straszą na ulicach.