Jak regenerowalem maglownice w normalnej firmie to zalecali czerwony... ASO zaleca zielony i taki wlalem.
Jak regenerowalem maglownice w normalnej firmie to zalecali czerwony... ASO zaleca zielony i taki wlalem.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
A ja rok temu wymieniłem płyn na nowy, ale również na czerwony. Profilaktycznie. Odpukać, zero problemów.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Nom przecież napisałem: "Cisza w zbiorniczku bo to nie zbiorniczek ma wyć a raczej pompa która nie dostaje płynu ze zbiorniczka bo coś tam jest nie halo - niektórzy pisali tu o jakimś sitku ale kierownik z ASO mówił mi, że to wina rozkładu jakiś kanalików".
- - - Updated - - -
Ja bym zalał zielony...
- - - Updated - - -
U mnie nie było bulgotania, itp. więc nie wiem czy to jest prawidłowy wyznacznik...
Ostatnio edytowane przez SEBEK ; 28-01-2014 o 10:45
jednak chyba zbyt pochopnie oceniłem stan zbiorniczka... dziś zajrzałem jeszcze raz do środka i oto co ujrzałem:
http://www.youtube.com/watch?v=27_X8...ature=youtu.be
Więc to dalej zbiornik czy pompa? Trochę się jednak pieni![]()
Panowie, dostałem dzisiaj nowy zbiorniczek, wybite że produkcja 2013, ale w środku nadal jest ta siateczka, tak ma być?
https://www.dropbox.com/s/fpx3wcehxo...2018.08.52.jpg
Tą siatką się nie sugeruj - to filtr. Sądząc po roku produkcji masz pozmianowy, ale zawsze możesz sprawdzić też po numerze.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
u mnie w aso tez koles mowił ze to pompa i tyle, jakos mnie tknelo i nie uwierzylem mu, zamowilem nowy zbiorniczek, plyn czerwony i przy wymianie mialem stracha ale dalem rade i cisza jak reka odjał, bo nie powiem jak pompa wyła to sie bałem.
a słyszałem ze czerwony jest gestszy i jak sie go wleje to nie bedzie widac jak magiel puszcza, przy zielonym juz widac bo chyba jest rzadszy..tak slyszalem
a u was tez sie tak pieniło? To wina zbiorniczka?
Numery jakie z niego wyczytałem:
A985
PA66
i z faktury:
60694766