Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    W drodze...

Domyślnie

jedziesz to autka.pl i masz multum alf do kupna pewnych, ja widziałem dwie w Małopolsce i stwierdziłem szkoda nerwów pojechałem do Tomka_krk kupiłem i jeżdżę.

Użytkownik Embrion
    Auto
    159

Domyślnie

Witam ponownie, dalej poszukuję 159 wie ktoś coś na temat tego sprzedawcy i ewentualnie auta?
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C31793859.html
    ewentualnie ta http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C31636371.html ale motor nie taki jak bym chciał, chociaż jeżeli warto to może być
    Jeszcze to mi wpadło ale dosyć daleko więc pomóżcie http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C32972091.html
    A może jest tu ktoś z pobliskich okolic kto by był chętny obejrzeć te auta, jakoś można się dogadać na pw zawsze to jakaś pewność by jechać i zdecydować o zakupie.
    Ostatnio edytowane przez flo333 ; 27-04-2014 o 21:10

Użytkownik Alfa i Omega Avatar cassiel
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 156 SW FL 1.9 JTD 150 KM

Domyślnie

Cariss skoro jesteś z Krakowa to masz blisko do firmy Deft - autka.pl
    Co prawda nie kupowałem tam auta, ale ma bardzo dobre noty na tym forum. Minusem jest to ze ceny są wyższe. Oczywiście firma ma tez swoich zagorzałych przeciwników - ale takie jest życie ;-)
    Ostatnio edytowane przez cassiel ; 27-04-2014 o 22:18

Użytkownik Rowerzysta Avatar Cariss
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Jest AR 159, 1,9 JTDm 8V, była AR 156, 1,6 TS, była AR 146 1,7 boxer

Domyślnie

Cytat Napisał cassiel Zobacz post
    Cariss skoro jesteś z Krakowa to masz blisko do firmy Deft - autka.pl
    Co prawda nie kupowałem tam auta, ale ma bardzo dobre noty na tym forum. Minusem jest to ze ceny są wyższe. Oczywiście firma ma tez swoich zagorzałych przeciwników - ale takie jest życie ;-)
    Dzięki wielkie! Tam nie byłam więc warto spróbować.

Użytkownik Romeo Avatar marcingoleniow
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150 km

Domyślnie

Cytat Napisał cassiel Zobacz post
    Oczywiście firma ma tez swoich zagorzałych przeciwników - ale takie jest życie ;-)
    Wiadomo konkurencja nie śpi ale pozytywnych opinii o zakupie 159 w tym miejscu jest sporo.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Skoda Octavia

Domyślnie

Czy historia aut (oczywiście ar159) sprowadzonych z Holandii jest do sprawdzenia?

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159 - szukam

Domyślnie

No ok, mamy te autka.pl, wchodzimy sobie na proponowane Alfy 159 (jest ich kilka) i proszę:
    http://deft.otomoto.pl/alfa-romeo-15...C32049012.html
    http://deft.otomoto.pl/alfa-romeo-15...C29674766.html
    http://deft.otomoto.pl/alfa-romeo-15...C31577539.html

Czy którąś z tych Panowie oglądaliście, warto/nie warto? Jakieś wrażenia? Ja je widuję już od jakiegoś czasu na otomoto. Mówią, że dobre autko znika w kilka godzin

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

polski rynek aut używanych jest zepsuty. Ludzie w cenie kompaktu szukają dobrze wypasionej limuzyny i rynek a raczej handlarze sie dopasowali do wymogów rynku( czyt głupich polaków) Aut od Tomka nie widziałem ale ogólnie ma dobre opinie. Cena wyższa od przeciętnego złomu z allegro bo podobno dobre. Jedz, sprawdź, i kup jak będzie OK.

edit - czerwona Ti wymiata.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    159 SW 2.0 JTDm TI

Domyślnie

pierwszy link: czerwony sedan
    Bylem, ogladalem i malowany z jednej strony że az uszczelki czerwone, do tego felki 17 do TI pasują jedynie od grudnia do marca
    nie mowie ze to ma znaczyc cokolwiek zlego, to nie jest nowe auto, ale kupilem za podobne pieniazki piekne TI z lakierem idealnym i bogatszym wyposazeniem (ten czerwony nie ma xenonow i czujnikow parkowania) wiec mozna
    a nawet teraz mają znowu TI, i rowniez czerwony
    http://www.alfafun.pl/alfa-romeo-159...-170-km-rosso/

co do pozostalych 2 Twoich linkow to nie wiem, ogolnie autka.pl na mnie zrobilo mieszane wrazenie, bo tak jak Tomek i warsztat - swiatowy poziom i znajomemu ladnie autko dopiescil
    ale co do sprzedazy to procz czerwonego patrzylem na inne egzemplarze i:
    - czystych aut moze z 5 na 20 (wiec najpierw zadzwon to chociaz umyją)
    - bordowy egzemplaz nie odpalil, bo juz troche stoi, dpf na kompie 146% i tlumik dziurawy
    no i ogolnie przy wiekszosc aut komentarz "oczywiscie musimy wymienic klocki, tarcze oraz mozemy przeprowadzic detaling i posadzić Monike Belluci w srodku podczas podpisywania umowy"
    wiec tez nie neguje bordowego, na pewno dobre auto, jak sie je zrobi...

.....i tutaj wlasnie te '3kropki'
    ok, jakis pomysl na maketing jest, ale uwazam, że jakby KAŻDE z aut na placu JUŻ bylo zrobione, a nie 'dopiero jak sie pan zdecydujesz to dopiescimy', to by juz byly sprzedane , bo teraz to co jest wystawione to taka IKEA, ze jeszcze trza zlozyc i postukac po zakupie

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał KissieL Zobacz post
    pierwszy link: czerwony sedan
    Bylem, ogladalem i malowany z jednej strony że az uszczelki czerwone, do tego felki 17 do TI pasują jedynie od grudnia do marca
    nie mowie ze to ma znaczyc cokolwiek zlego, to nie jest nowe auto, ale kupilem za podobne pieniazki piekne TI z lakierem idealnym i bogatszym wyposazeniem (ten czerwony nie ma xenonow i czujnikow parkowania) wiec mozna
    a nawet teraz mają znowu TI, i rowniez czerwony
    http://www.alfafun.pl/alfa-romeo-159...-170-km-rosso/

co do pozostalych 2 Twoich linkow to nie wiem, ogolnie autka.pl na mnie zrobilo mieszane wrazenie, bo tak jak Tomek i warsztat - swiatowy poziom i znajomemu ladnie autko dopiescil
    ale co do sprzedazy to procz czerwonego patrzylem na inne egzemplarze i:
    - czystych aut moze z 5 na 20 (wiec najpierw zadzwon to chociaz umyją)
    - bordowy egzemplaz nie odpalil, bo juz troche stoi, dpf na kompie 146% i tlumik dziurawy
    no i ogolnie przy wiekszosc aut komentarz "oczywiscie musimy wymienic klocki, tarcze oraz mozemy przeprowadzic detaling i posadzić Monike Belluci w srodku podczas podpisywania umowy"
    wiec tez nie neguje bordowego, na pewno dobre auto, jak sie je zrobi...

.....i tutaj wlasnie te '3kropki'
    ok, jakis pomysl na maketing jest, ale uwazam, że jakby KAŻDE z aut na placu JUŻ bylo zrobione, a nie 'dopiero jak sie pan zdecydujesz to dopiescimy', to by juz byly sprzedane , bo teraz to co jest wystawione to taka IKEA, ze jeszcze trza zlozyc i postukac po zakupie
    przynajmniej moze widzisz co jest do zrobienia, a nie masz juz zrobione.Ja kupilem tam swoja i wszystko wiedzialem co jest do zrobienia i co zostalo juz zrobione.Moze poprostu Tomek nie picuje aut na handelek? ale Twoja opinia rowniez jest potrzebna tylko, ze wiecej jest opini pozytywnych niz takich jak Twoja
    Ostatnio edytowane przez Czarny_28 ; 28-04-2014 o 14:35