znalazły sie dzisiaj dwie w centrum szwajcarii (wałbrzych + ruda sl) jedna 1.9 150 KM druga 2.4 200 KM
![]()
To ogłoszenie jest już dość długo:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C33045388.html
Być może ktoś ją oglądał?
Auto nie oglądałem ale w rodzinie są samochody z tego komisu i są OK. Fakt, każde miało jakaś tam przygodę i było lakierowane czy to błotnik czy inna część ale auto ogólnie technicznie są OK i już porobiły troche km. ( laguna kupiona 2 lata temu - zrobiona około 40 tys km i zadnej awarii czy innych niespodzianek / 159 od mojego wujka która ja przejąłem a teraz inny forumowy kolega , volvo s40 - którym jeździł mój wujek a teraz tata ) A reszta to jak w każdym komisie ... wyprane i odpicowane![]()
Ostatnio edytowane przez pampik ; 05-05-2014 o 06:27
hmm,
dosyć oryginalny wynalazek. Historia serwisowa żadna bo w 159 jts do 120k wymienia się jedynie olej silnikowy i filtryWyglad dosyć specyficzny, ale fakt oklejenia folia wskazuje ze wlasciciel z tych zasobniejszych. Trzy wymiany oleju do przebiegu 57k to szalu nie robi, ale z drugiej strony lepiej to niż 3 wymiany oleju przy przebiegu 110 k
Z trzeciej strony olej w jtsie najszybciej się degeneruje przy krótkich dystansach. W sumie oferta jako tako pomijając wygląd który jest dosyć kontrowersyjny jak dla mnie
bo ja wiem ? Wziąwszy pod uwagę specyfikę rynku polskiego gdzie z definicji się robi mniejsze przebiegi oraz to ze w korkach w mieście 1.9 jts potrafi zjeść 14l/100 km to przebieg wydaje mi się wiarygodnyAle i tak auto do sprawdzenia pod względem problemów łańcuchowych
![]()
hmm
SAMOCHÓD Z ROCZNIKA 2007
DATA KIERWSZEJ REJESTRACJI : 21-02-2007 R.
NAJNOWSZY SILNIK BENZYNY 1.9 16V , MOC SILNIKA 160 KM (hehe
SAMOCHÓD SERWISOWY ASO FIAT - KSIAZKA SERWISOWA
1) WPIS DOKONANO DNIA 15-03-2010 R. PRZY PRZEBIEGU 16 134 KM
2) WPIS DOKONANO DNIA 04-01-2012 R. PRZY PRZEBIEGU 32 476 KM
3) WPIS DOKONANO DNIA 25-03-2014 R. PRZY PRZEBIEGU 56 021 KM
Auto przejechalo na pierwszym oleju fabrycznym 16k przez 3 lata. Zastanawiam się czy olej przy zlaniu przypominał jeszcze olej czy smołę ?W sumie dziwne bo auto mocno tuningowane, sam tłumik ala 2.2 jts swoje kosztuje a zapomnial oleju z filtrem wymienić ?
![]()
Witam
Jestem tu nowy i to mój pierwszy post.
Od jakiegoś miesiąca poszukuje alfy 159 i ostatnio znalazłem i mocno się zastanawiam nad szczegółowym sprawdzeniem i może zakupem tego egzemplarza: http://sonarautomax.otomoto.pl/alfa-...C32725623.html . Z tego co się dowiedziałem od sprzedawcy to auto jest sprowadzone z Belgii, malowany był tylne nadkole, "był serwisowany" ale książki nie mają.
Może ktoś z Was już to auto oglądał i może powiedzieć więcej na jego temat. Byłbym wdzięczny za jakieś porady i sugestie na co zwrócić uwagę. Być może po VIN jesteście coś w stanie więcej sprawdzić?
Z góry dziękuję za pomoc
Witam. Mam okazje kupic Alfe Romeo 159. Mam problem a konkretnie. Samochod jest sprowadzony z wloch. Tam sluzyl wloskiej policji. Rocznik 2009 ( pierwsza rejestracja 2010) 1.8 mpi. Silniczek jak najbardziej mi odpowiada. Chcialem prosty silnik z ktorym nie bede mial wiekszych problemow i ktory da sie zagazowac. Ma calutka ksiazke serwisowa, jesli chodzi o stan techniczny to naprawde wszystko bardzo fajnie. Jedyny problem to blacha. Generalnie samochod wiadomo jak to sluzbowy posiada sporo rysek (wiekszych, mniejszych) jakies tam otarcia delikatne. Ale plus taki ze calutki lakier oryginalny. Jedynie dach byl malowany (wczesniejszy kogut). Podsufitke tez musialbym zmienic bo jest otwor po jakims CB czy czyms takim i troche lata. Zastanawiam sie czy warto pchac sie w taki samochod. Dodam jeszcze ze cena jak dla mnie jest nizsza nizeli w ogloszeniu. Wlasciciel komisu to dobry znajomy mojego szwagra wiec nie jest to obca osoba. Bardzo prosze o porade. Pozdrawiam Łukasz
http://autofibak.pl/pl/samochody/alf...o___,1351.html
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...#ixzz30q7lhKNa
Ostatnio edytowane przez Lysymassdnm ; 05-05-2014 o 12:34
jak cena będzie nizsza niż w ogłoszeniu to można się zastanowić. Plus za rocznik oraz klime automat. Minus ze 1.8, policja oraz brak sterowania radiem na kierownicy (ale zawsze można kiere przelozyc)
W sumie silnik 1.8 nadaje się jedynie do zagazowania wiec jak chcesz benzynę plus podtlenek lpg to nie masz zbyt duzego wyboru (w sumie masz żaden wybór
Dodano po 4 minutes:
errata.
Poziom wyposazenia sredni, wiec nie jest to mega golas co zwykle u nas można zobaczyć zwykle
X9 - ALFA 159 (2008-2010) 140BB0201000 - BN 1.8 MPI CF4 MED. 5M 140CV GS MY09 Engine: 1017928 Vehicle: 07217565 Manuf. date:
27/10/2009
CILINDRATA
(COMMER.)1742-1796 CC (CC1.8) POTENZA 140 CV 1.8 JTS CF4 (KW103) GUIDA SINISTRA (GSX) TIPO
CARROZZERIABN. 3 VOLUMI (TC3V) COMBUSTIBILE BENZINA (CMBBZ) LIVELLO
DI ALLESTIM.MEDIUM (COMPRENDE TI) (LL1) (ASPIRATO/TURBO) ASPIRATO (A/TASP) ALLESTIMENTO
DI MERCATOITALIA/CENTRO EUROPA (AM00) ECOLOGIA LIM.CEE FASE 4 (ECOCF4) MODEL
YEARANNO 2009 (MY09) NUMERO
CILINDRI4 CILINDRI (NC4) NUMERO
VALVOLE TOTALI16 VALVOLE (VLE16) TIPO
TRAZIONE2 RUOTE MOTRICI (TT4X2) AIR
BAG GINOCCHIA LATO GUIDAYes (150) ALZACRISTALLI
ELETTRICI POSTERIORIYes (023) AUTORADIO
CON CD SINGOLOYes (564) CAMBIO
5 MARCEYes (005) CLIMATIZZATORE 2 Yes (140) CONTACHILOMETRI Yes (050) CONTROLLO
DINAMICO DI STABILITA` (VDC)Yes (392) CRUISE
CONTROLYes (416) DISATTIVAZIONE
AIR BAG LATO PASSEGGEROYes (4DK) FENDINEBBIA Yes (097) LIBRETTO
ITALIANO/LINGUAYes (850) PROIETTORI
ALOGENIYes (096) QUADRO
DI BORDO SPECIFICOYes (4GF) RUOTE
EXTRA SERIE SPECIALE 1Yes (415) RUOTINO
DI SCORTAYes (803) SEDILE
PASSEGGERO REGOLABILE IN ALTEZZAYes (454) SELLERIA
EXTRA SERIE 4Yes (52J) SPECCHI
RETROVISORI ESTERNI VERNICIATIYes (976) TRIP
COMPUTERYes (48F) VOLANTE
E POMELLO COM. CAMBIO IN PELLEYes (320)
Ostatnio edytowane przez pieta ; 05-05-2014 o 13:33 Powód: Dodano
Rozumiem ze inne benzynowe silniki absolutnie sie nie nadaja na podtlenek LPG ?