No faktycznie średnio to wygląda na tym zdjęciuPogadam z gościem może mi to schowa za większa kase po prostu...
No faktycznie średnio to wygląda na tym zdjęciuPogadam z gościem może mi to schowa za większa kase po prostu...
Ja mam u siebie staga i nie narzekam instalacja ładnie poukrywana ale wiadomo nie da sie zrobic by nie było jej widac
Hej,
W 166 2.0 V6 padły mi wtryski Hana niebieskie i nam w planie wymienić na barracuda lub yeti.
Które będą lepsze pod chip LPGTECH?
Weż sobie barracudy .A te co padły elektrycznie? Czy zasyfione?
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Chyba syf. Byłem u dwóch gazowników bo myślałem, że tylko regulacja jest do zrobienia ale jeden od razu powiedział, że któryś wtrysk padł i teoretycznie gdzieś można go czyścić ale u nich tylko wymiana a drugi wyregulował instalację ale pokręcił nosem i powiedział też, że wtryski do wymiany.
Pierwszy powiedział, że Hany nie montują od 3 lat a drugi, że są kruche także chyba czyścić nie ma sensu.
Dlaczego barracuda? Za mało wiemy o Yeti?
Kup denaturat zdejm węża od gazu i powtrzykuj tam denaturat i odpal na LPG /przedtem zakręć wąż/ zrób tak kilka razy.silnik będzie się trochę dławił.
Jak nie pomoże to trudno.
P 9
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Witam, przeczytałem cały wątek wiem już jakie części zamontować do instalacji tylko Panowie mam do was jedno pytanie.. Otóż chciałbym jeździć taniej ale zastanawiam się nad sensem instalacji LPG do mojej 156 2.5 V6 ponieważ mój roczny przebieg to około 6500-7000km.. Auto parkuję w garażu, który dobrze trzyma ciepło, ostatnio sprawdzałem jak szybko silnik nagrzewa się do 30 stopni (z tego co wiem to nowe instalacje przełączają się jak płyn ma coś około 27 stopni - może się myle?) czyli przełączenie na gaz będzie trwało szybko..Liczyłem, że instalacja powinna zwrócić się maksymalnie do 3 lat odliczając droższe przeglądy, coroczną regulacje instalacji oraz wymianę filtrów LPG. Cały czas się zastanawiam stąd pytam tutaj na forum.![]()
Przy takich przebiegach ja bym nie gazował. Miałem LPG w swojej 166, właściwie to w dwóch, i zdemontowałem po przejściu Alfy na emeryturę. W sumie z dwóch powodów: teraz jeździ weekendowo (mały przebieg) oraz modyfikacje w silniku. Gdybym miał na nowo podchodzić do tematu to zakładałbym instalację jeśli się zwróci w rok, maks dwa. Pamiętaj, że jak ci się zwróci, to dopiero jesteś na zero, czyli w punkcie wyjścia. Dopiero od tego momentu zaczynają się oszczędności... To ile na tym zaoszczędzisz? A ile stracisz nerwów, czasu i miejsca w bagażniku?
Co innego jak ktoś robi 20-30tys rocznie, albo więcej.
166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
hmm bagażnik to nie problem bo i tak jeżdze sam i nic nie wożę ; ), liczyłem to miesięcznie zaoszczędziłbym nieco ponad 200zł to w skali roku daje 2400 - przeglądy, zamianę filtrów itp czyli jakies 2000 zł rocznie zostaje w kieszeni, przy koszcie instalacji 4000 zacznę oszczędzać po dwóch latach.. dla mnie brzmi ok..
Wszystko zależy od tego jak długo zamierzasz jeździć tym autem.