a mozna tym cos zepsuc albo naprawic jak sie to wlaczy?![]()
a mozna tym cos zepsuc albo naprawic jak sie to wlaczy?![]()
wciśnij to zobaczysz!!!![]()
Panowie czy ten kabelek będzie pasował również do Skody Octavi? Bo szwagier ma i chciałbym sprawdzić jego samochód.
http://allegro.pl/interfejs-fiat-alf...302302794.html
Pozdrawiam
do diagnostyki silnika na pewno tak, ale czy zdiagnozuje ABS i AirBag tego nie jestem pewny możliwe że trzeba będzie przepinać piny w interfejsie
Przecież wyraźnie na aukcji jest napisane, ze interfejs przerobiony z przełącznikiem do diagnostyki ABS, airbag i silnika...
napisane jest również że to "Interfejs diagnostyczny USB do samochodów marki Fiat/Alfa Romeo/Lancia" więc ze Skodą się nie połączy, żeby diagnozować Skodę Octawię trzeba przepiąć piny: 5-ABS, 6-AirBag, a w tym interfejsie powyżej ABS jest na pinie 1, a AirBag na 3. Można zakupić interfejs do diagnostyki samochodów z grupy Vw (Audi-Seat-Skoda-Vw):
http://moto.allegro.pl/interejs-vag-...279314469.html
Ostatnio edytowane przez agentzo ; 07-11-2010 o 20:14
Mea culpa nie doczytałem, że chodzi o skodeale dodam, ze sam pisałem do sprzedawcy od którego kupiłem interfejs czy przerobiony pod alfe nadal będzie współpracował z autami vag'a i dostałem odpowiedź, ze nie powinno być najmniejszego problemu jednak jeszcze nie miałem okazji testować...
Właśnie dostałem kolejną odpowiedź od sprzedawcy u którego kupiłem i pisze, że można tym interfejsem zdiagnozować w vag'ach wszystko to co interfejsem nieprzerobionym co teoretycznie by się zgadzało bo przełącznik jest tylko po to aby w alfach piny 1, 3, 7, 9 nie były podpięte jednocześnie, pozostałe są nietknięte. Jednak muszę sprawdzić osobiście i jak tylko dorwę jakiegoś vag'a na testy dam znać...
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 08-11-2010 o 00:19
Witam
może ktoś mi poleci kabelek do 156 1,9 z 2002r , taki by można było zobaczyć jak najwięcejChodzi mi o kasowanie błędów i ich odczyt + by sprawdzić samochód podczas jazdy + np sprawdzić przebieg itp. Chodzi mi żeby kupić raz lepszy i mieć spokój.