Strona 67 z 234 PierwszyPierwszy ... 17575859606162636465666768697071727374757677117167 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 2336

Temat: Opony Letnie

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Żywiec
    Auto
    PF 126p 1976 Giallo * Brera 2.4 JTDM Rosso Alfa * Giulietta QV 8C

Domyślnie

skwituję, oszczędzać trzeba z głową. Z pewnością można oszczędzić na robociźnie robiąc samemu, mając jakieś pojęcie o technice i zasięgając rad mądrzejszych, można oszczędzić na rzeczach, które są tanie, ale sporo osób je sprawdziło w praktyce jak np wycieraczki z tesco, ale nie należy kupować rzeczy których nikt rozsądny nie testował i nie ocenił, że się nadają, np "ketchup" z biedronki pomimo tej samej nazwy nie przypomina w niczym ketchupu firmowego, więc go nie kupuję, obawiam się, że podobnie będzie z większością opon chińskich, choć może im coś przez przypadek wyjść i to będzie okazja, ale wierzcie mi, szybko się o tym dowiemy Na razie im nie wychodzi, chińską oponę można założyć z powodzeniem do taczki i z dużym prawdopodobieństwem będzie działać.

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał baksiu Zobacz post
    skwituję, oszczędzać trzeba z głową. Z pewnością można oszczędzić na robociźnie robiąc samemu, mając jakieś pojęcie o technice i zasięgając rad mądrzejszych, można oszczędzić na rzeczach, które są tanie, ale sporo osób je sprawdziło w praktyce jak np wycieraczki z tesco, ale nie należy kupować rzeczy których nikt rozsądny nie testował i nie ocenił, że się nadają, np "ketchup" z biedronki pomimo tej samej nazwy nie przypomina w niczym ketchupu firmowego, więc go nie kupuję, obawiam się, że podobnie będzie z większością opon chińskich, choć może im coś przez przypadek wyjść i to będzie okazja, ale wierzcie mi, szybko się o tym dowiemy Na razie im nie wychodzi, chińską oponę można założyć z powodzeniem do taczki i z dużym prawdopodobieństwem będzie działać.
    Gdyby wszyscy mieli takie podejscie byloby duzo bezpieczniej. Ale niestety, w Polsce samochod to nadal oznaka statusu spolecznego i ludzie kupuja auta na ktorych eksploatacje ich nie stac. I potem okazuje sie ze na opony trzeba wydac 4000 i jest dramat.

Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Hankook Ventus Prime2 K115 215/55 R16 93 V ktoś jedzi na takich???

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

Cytat Napisał CodeMaker Zobacz post
    Gdyby wszyscy mieli takie podejscie byloby duzo bezpieczniej. Ale niestety, w Polsce samochod to nadal oznaka statusu spolecznego i ludzie kupuja auta na ktorych eksploatacje ich nie stac. I potem okazuje sie ze na opony trzeba wydac 4000 i jest dramat.

Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk

Pamietaj ,ze nawet najlepsza opona nie zastapi zdrowego rozsadku,i mozna przejechac wiecej km na chinczykach niz na super super oponach bez zadnej kolizji itp.Warunek to myslec
    Z ciekawosci na jakich śmigasz?Sa najlepsze?

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał misiu7911 Zobacz post
    Pamietaj ,ze nawet najlepsza opona nie zastapi zdrowego rozsadku,i mozna przejechac wiecej km na chinczykach niz na super super oponach bez zadnej kolizji itp.Warunek to myslec
    Tu masz 100% racji. Tylko nie zawsze sytuacja na drodze zależy od Ciebie. A sprawny samochód może zwiększyć. Dobre opony, klocki i tarcze mogą zwiększyć Twoje szanse.

Cytat Napisał misiu7911 Zobacz post
    Z ciekawosci na jakich śmigasz?Sa najlepsze?

Chyba nie można powiedzieć że jakieś opony są najlepsze. Rozumiem że to miała być taka ironia. Ale ja w ciągu ostatnich 2 tygodni miałem już tyle sytuacji na drodze w których otarłem się o śmierć (dosłowiw) i to nie z mojej winy że moja wyrozumiałość się skończyła. Do tego stopnia że montuję rejestrator jazdy i niech inni myślą co chcą.

A tak btw. na lato mam Nokiany zLine.

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Cytat Napisał Fly Zobacz post
    Hankook
    W służbowym passacie mam hankooki, ale nie pamiętam dokładnie nazwy. Dobra opona,bardzo cicha.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar barand
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa Romeo 159 JTDm 8v 120 KM 2008r.

Domyślnie

Panowie,
    kupiłem 2x Michelin PRIMACY HP 215/55R16 93 H oraz 2x Goodyear Efficientgrip 215/55R1693W, które lepiej na tył a które na przód??

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Evo666
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    159 2.0 JTDm 09r

Domyślnie

Cytat Napisał barand Zobacz post
    kupiłem 2x Michelin PRIMACY HP 215/55R16 93 H oraz 2x Goodyear Efficientgrip 215/55R1693W, które lepiej na tył a które na przód??
    ... Zależy w którą strone chcesz szybciej jeżdzić, bo jesli do tyłu to załóż z wyższym indeksem predkosci na tyl.

Poziom pytań mnie zaczyna przerażać na tym forum
    A jakie ma znaczenie co założysz na przód jeśli nowe, zakładam ze kupiles używki skoro tylko po 2 wiec załóż bardziej zuzyte na tył.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Wieliczka
    Auto
    156 GTA

Domyślnie

Nigdy nie miałem do czynienia z jakimikolwiek oponami Goodyear, ale jeśli o Michelin-y chodzi to radził bym je założyć na przód. Miałem 2 lata temu komplet i o ile przód był w porządku to tył bardzo szybko bo już po kilku tysiącach kilometrów dość mocno się wyząbkował. Chyba że jeździsz ciągle w pełni dociążony i po badzo krętych trasach to problem Cię raczej nie dopadnie

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Debrzno
    Auto
    Alfa GT JTD Alfa 159 JTD 2.0

Domyślnie

Potwierdzam opinie o F1 jako nowe OK ale przy 50% zużyciu robią się okropnie głośne oraz ząbkują.Goodyear tak ale tylko asymetryczna.Jeśli chodzi o zimówki to robią chyba obecnie jedne z najlepszych opon.