Strona 67 z 1814 PierwszyPierwszy ... 175758596061626364656667686970717273747576771171675671067 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 18140

Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Romeo Avatar Franek Strzelba
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

Niestety, moja wiedza z zakresu termostatów na pewno nie zawyży poziomu forum
    Co eLearn na Twoją zagwozdkę?
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
    AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał Franek Strzelba Zobacz post
    Niestety, moja wiedza z zakresu termostatów na pewno nie zawyży poziomu forum
    Co eLearn na Twoją zagwozdkę?
    elearn jeszcze u mnie nie jest zainstalowany na kompie i nie ogarnąłem tego

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

Dobra, to wieczorem zajrzę i dam Ci znać.
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

Czarny, ja rozumiem emocje związane z zakupem nowego auta, ale nie zaniżajmy poziomu tego forum...
    Odpowiedź na to pytanie (jak i inne z zakresu podstawowej obsługi samochodu) znajdziesz w instrukcji obsługi auta, którą warto przeczytać.
    Piszę to bez sarkazmu, ale z czystej życzliwości.

PS. Jeżeli nie masz takiej w języku polskim, to >>tutaj<< znajdziesz ją on-line.
    Franek przepraszam ze Cie urazilem.Forum chyba jest po to zeby pytac??Jakby ktos mnie zapytal z mila chcecia bym odpowiedzial jezeli bym wiedzial.W jaki sposob mozna zawyzyc poziom tego forum??W przypadku kolezanki ktora zastanawiala sie pomiedzy mitem i 159 nikt nie pisal ze zaniza poziom forum ale moje konkretne pytanie strasznie zanizylo poziom.Jezeli bym wiedzial to bym nie pytal i nie zanizal poziomu.Wychodzi na to ze wiekszosc pytajacych tu ludzi zaniza poziom tego forum.Franek i bez urazy ale zastanow sie troche nad tym co napisales.Dzieki za link do instrukcji.Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Czarny_28 ; 07-10-2011 o 18:00

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

Czarny, bez urazy, ale o sposób włączania kierunkowskazów też będziesz pytał? Przecież po to jest instrukcja, żeby zapoznać się z nią, a dzięki tym z obsługą samochodu. Średnio inteligenty człowiek wie, że zanim zacznie się czegoś używać to warto przeczytać instrukcję. Jak kupisz zmywarkę to też spytasz na forum jak ją włączyć? Ja sobie nie wyobrażam jak można nie zaglądnąć do instrukcji chociażby w celu sprawdzenia jak prawidłowo uruchomić samochód (w 159 trzeba odczekać, aż pojawi się odpowiedni komunikat, bo w przeciwnym wypadku auto potrafi odpalić bardzo "niekulturalnie"). To są elementarne rzeczy, które trzeba po prostu wyczytać z instrukcji.

A propos innych userów, którzy zadają głupie pytania - wystarczy, że poszukasz tematu o kolesiu, który pytał gdzie ma wlać płyn hamulcowy/chłodniczy (nie pamiętam dokładnie) i też inni potraktowali go w podobny sposób.
    Ten temat z koleżanką, która zadawała pytania o Mito vs. 159 byłą tak dziwny, że miałem wrażenie że jest "podpuchą". Zresztą koleżanka sprawiała wrażenie mocno "nieogarniętej", więc szkoda było jej zwrócić uwagę. Ty wykazujesz się jednak jakąś wiedzą na forum, dlatego uważam że Twoje pytanie nie trzymało poziomu. I tyle. Co z tym zrobisz to Twoja sprawa...

Rozumiem, gdybyś spytał czy wskazania Range są wiarygodne... Tego się nie wyczyta z instrukcji - to Ci mogą tylko powiedzieć użytkownicy z własnego doświadczenia. Ale pytania o tak fundamentalne rzeczy, które wiedziałbyś po zapoznaniu się z instrukcją, są chyba trochę infantylne - nie uważasz?

Powiem Ci, że z instrukcji dowiesz się m.in. jak otworzyć klapę bagażnika z wewnątrz (w razie awarii zamka) czy jak uruchomić NightPanel - myślę, że chociaż z tego powodu warto do niej zajrzeć.
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Franek nie bede sie z Toba sprzeczal.Nie rob ze mnie jakiegos jelenia.To nie moje pierwsze auto i odpalic je umiem tak samo jak wiem gdzie sa wycieraczki,swiatla,sprzeglo,hamulec,gaz,tempomat, lusterka,wiem gdzie wlewa sie plyn do spryskiwacza,czy chlodniczy itp.Oleju sam nie wymieniam wiec nawet tego nie musze wiedziec ale tez akurat to wiem.Zadalem proste pytanie moze nie najinteligentniejsze ale wydaje mi sie ze sa tacy ktorzy zadaja gorsze pytania.Powiem Ci tylko tyle ze czepiasz sie moze z powodu nudy.Inaczej normalnie bys mi odpowiedzial badz olal temat bo juz wczesniej kolega Karmal mi umial normalnie odpowiedziec na moje denne pytanie.W dalszym ciagu uwazam ze forum jest od zadawania nawet najglupszych pytan.Wydaje mi sie ze jest to czasami latwiejsze niz studiowanie calej instrukcji gdy interesuje mnie jakas pierdolka.Byc moze jestem tepy ale studia skonczylem.Z jezykow nie bylem najlepszy,a nie mam polskiego menu wiec moze tu wyszla moja tepota.Nie mam nic do Ciebie i nie chce mi sie tu wdawac w niepotzrebne spory.Daj sobie juz spokoj z tym.Otrzymalem odpowiedz.Walnij browara i wyluzuj.Pozdrawiam

jeszcze dodam ze ja nie jestem z tych co wsiadaja i odpalaja auto od razu nie czekajac na komuniakty i zgasniecie kontorlek.Gasic tez nie gasze jeszcze w czasie jazdy.Franek naprawde to wszystko co napisales jest niepotrzebne.
    Ostatnio edytowane przez Czarny_28 ; 07-10-2011 o 19:39

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

Dobra, szkoda prądu... Myślę, że niejeden user na forum, który przeczytał Twoje pytanie miał podobne zdanie co ja... Tyle, że mi się chciało coś na ten temat napisać, bo uważam że pewne zachowania trzeba tępić - szczególnie te, których podstawą jest ZWYKŁE LENISTWO (bo łatwiej spytać na forum niż zajrzeć do instrukcji).

EOT.
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Franek ale Tobie sie chce o pierdolach pisac i nad nimi sie rozczulac.Jakos karmal potrafil mi napisac bez zadnego ale.Tak latwiej zapytac.Po co mam studiowac instrukcje.Na studia mialem czas,dzis jestem leniwy.Po to jest forum.Ty Franek powinienes zajac sie chyba jakas deratyzacja itp bo lubisz tepic.Moze jest wiecej ludzi ktorym sie to nie spodobalo ale tylko Ty sie nad tym rozwodzisz,a Ty nie jestes Ci inni wiec jak oni chca niech zabiora swoje zdanie.Mam jedna rade jak bedziesz mial jakis trudniejszy problem idz od razu z nim do mechanika/ASO bo po co bedziesz o tym tu pisal/pytal.Nie badz leniwy

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Dobra, to wieczorem zajrzę i dam Ci znać.
    Udało się coś ustalić ?

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Żeby nie było, że znowu coś zmyślam - przedmiotowa 2.4 JTDm z Gubina w listopadzie 2008 roku miała przegląd przy 128 tysiącach kilometrów. Robiła więc c.a. 60 tysięcy rocznie. Teraz ma niby 130 tysięcy. Czyli przez 3 lata Pan Niemiec trzymał auto w garażu, bo o nim zapomniał.\
    Co ciekawe - sprzedający zarzeka się, że ma faktury za przeglądy z wyszczególnionym przebiegiem i w listopadzie 2009 roku auto miało przegląd przy 89 tysiącach
    Tak się handluje w Gubinie. A co.
    Ostatnio edytowane przez Tomek_KRK ; 08-10-2011 o 13:59
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów