Ja jak w ASO kupowałem zbiorniczek to mi się tylko zapytał: Czy wyje Panu pompa?
Sam nie dokońca byłem przekonany że to tylko wina zbiorniczka, a jednak
A wlałem tradycyjnego ATF-a 320 Mobila a nie TuteleTo samo a tańsze
![]()
Ja jak w ASO kupowałem zbiorniczek to mi się tylko zapytał: Czy wyje Panu pompa?
Sam nie dokońca byłem przekonany że to tylko wina zbiorniczka, a jednak
A wlałem tradycyjnego ATF-a 320 Mobila a nie TuteleTo samo a tańsze
![]()
Ostatnio edytowane przez wolniacz ; 27-01-2014 o 19:14
kolego zbiornik na MILION% zeby Cie upewnic bo jakbym napisal ze 100% dalej bys pytal czy napewno.Tak wlasnie u mnie sie stalo nagle.Nie wolno zbyd dlugo z tym jezdzic zeby nie zatrzec pompy wiec jak najszybciej wymien zbiornik i bedzie jak reka odjal.Mi dalej przy pierwszym odpaleniu zawyje pompa poprostu TTTM
- - - Updated - - -
odnosnie plynu.Jezeli ktos chce wymienic na zielony konieczne jest plukanie calego ukladu wspomagania bo plyny sa nie mieszalne.Ponoc byly przypadki,ze po wymianie puszczal magiel.Ja zostalem przy czerwonym i uzupelnilem tylko ubytek
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
I eleganckopodbudowałeś mnie
w środę wymienię dziada
a tak jak napisał kolega wyżej można nalać tego czerwonego Mobila ATF-a 320 do czerwonego Tutele? I nie chce robić tego z oszczędności ale z tego że w moim ASO w Lublinie na Tutele trzeba czekać kolejne 3 dni a Mobila dostanę od ręki :|
jak ten Mobil to DEXTRON III to mozna dolac
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Zbiorniczek, zbiorniczek i jeszcze raz zbiorniczek!
- - - Updated - - -
Po raz trzeci piszę: "niektórzy pisali tu o jakimś sitku ale kierownik z ASO mówił mi, że to wina rozkładu jakiś kanalików".
- - - Updated - - -
wojtekf i Flayvor jeżeli nie wierzycie mi i Czarnemu_28 to w tym temacie jest prawie 70 stron postów i wszystkim wychodziło, że to zbiorniczek - nie ma co dalej polemizować, wymieniajcie zbiorniczki i będzie po problemie.
- - - Updated - - -
Wystarczy, że jest z 2013, na pewno jest poprawiony - tym bardziej, że produkują to dla ASO nie robili by trefnych bo ASO obowiązuje gwarancja.
Moze nie ma potrzeby, bo Twoj zbiorniczej jest juz poprawiony?
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Dzisiaj chcialem sprawdzic jaki mam kolor plynu i po wlozeniu kartki papieru okazalo sie ze jest zółty mozecie mi powiedziec jaki moglbym kupic zeby dolac czy lepiej wymienic ?
To co to za ASO? Więc zajedź do nich i niech Ci usuną usterkę ale powiedz, że zapłacisz tylko za część, która usunie usterkę i po temacie - zobaczymy czy nie wymienią w pierwszej kolejności zbiorniczka.
- - - Updated - - -
Zasadniczo są 2: czerwony i zielony, czerwony ma odcień pomarańczowy/coca-coli/brązu/miedzi. Więc może na białej kartce wychodzi żółty. Czy dolać czy wymienić przeczytaj parę postów wyżej znajdziesz odpowiedź!
Koledzy, czy ta historia z wymianą zbiornika płynu dotyczy też 156? Przyszły mrozy i po odpaleniu coś wyje. Po kilku sekundach ustaje. Przy maksymalnym skręcie się nasila. Po chwili już cisza.
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka