Alfik naprawiony. Klima znowu mrozi.
Alfik naprawiony. Klima znowu mrozi.
I co sam robiłeś ;>![]()
firstone co bylo z tą klimą ?
no seba, dokładnie, bo ja obok w bloku mieszkam![]()
Przy samochodzie zawsze lubię robić wszystko sam. No chyba, że coś wymaga poważnych zabiegów wtedy proszę o podanie pomocnej dłoni
Wymieniłem sprzęgło kompresora klimatyzacji. Pasowało od sprężarki DENSO BMW E39. Także nie trzeba szukać konkretnego modelu SPRZĘGŁA od sprężarki do alfy. Wystarczy dopasować od jakieś innej DENSO.
Sprzęgło uszkodziło się nie bez powodu. Sprężarka zaczyna siadać. Także w najbliższym czasie czeka mnie jej wymiana.
Koszt wymiany sprzęgła na inne używane to 0zł i 2 godziny na odkręcenie zerwanego sprzęgła![]()
Ostatnio edytowane przez firstone ; 03-08-2011 o 22:16
Pany nie wiecie cz gdzies w okolicach płocka stoi moze na szrocie alfa sportwagon? potrzebuje uszkodzoną lampe tył lewąuszkodzoną.....
![]()
W Stróżewku stoi srebrna przedliftowa (poliftowe wnętrze).
Ja byłem w Stróżewku przedwczoraj i jest tylko srebrna przedlifyowa ale sedan i w dodatku angol ale nie wiele z niej zostalo. W tamtym roku był sportwagon ale juz podobno poszedł na żyletkixDusterx dawno tam byłeś?? Może jakaś nowa już jest??
I jeszcze Panowie sprawa, znacie może wymiary śruby mocującej górny wahacz z łapą nad amortyzatorem???? A może macie na zbyci jakieś??
No Panowie, musze się pochwalićzaczęte o 17:00 skończone o 19:30- Wymiana wahaczy górnych po obu stronach
jestem bardzo zadowolony że nie musiałem tej kasy wrzucić mechanikowi do kieszeni. Braciak mi pomógł, flaszka postawiona, wszystko poszło oki
więc jak ktos ma zamiar wymieniać wahacze służę POMOCĄ
![]()