Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Znawca Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    BMW 540i xDrive G30

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post

Ale się czepiacie szczegółów. W Audi też czarna podsufitka dostępna jest tylko w wersji S-line i RSach - taki znak rozpoznawczy i ludzie są skłonni dopłacić, żeby taką mieć!
    Zgadza się , w BMW podobnie , po dokupieniu M-packa dostajesz czarną podsufitkę BMW Individual
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
    BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
    BMW 540i G30 ( 2019 -

Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał rafter Zobacz post
    czarną podsufitkę BMW Individual
    Individual pełną gębą . W Giulietcie w Sport Packu też dają czarną, ale co w tym nadzwyczajnego, to do dzisiaj nie wiem . Gdyby była pomarańczowa albo fioletowa, to bym rozumiał, ale czarna?
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Rowerzysta Avatar dareknewry
    Auto
    '08 159 Ti 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    W Giulietcie w Sport Packu też dają czarną, ale co w tym nadzwyczajnego, to do dzisiaj nie wiem . Gdyby była pomarańczowa albo fioletowa, to bym rozumiał, ale czarna?
    Mysle, ze mozna docenic czarna, jak porownasz sobie ze standardowa jasna/bezowa podsufitka ktora do niczego nie pasuje i dotego bardziej na niej widac brud.

Czerwona bylaby ciekawa

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wichura87
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR, OPC

Domyślnie

Giulia ma 2x więcej drzwi. No i wnętrze nie z butelek PET .
    Siedziałeś w nowy Mustangu, czy tak twierdzisz na podstawie poprzednich, AMERYKAŃSKICH wersji?
    Bo ja jeździłem 3 dni temu nowym GT i jakość wnętrza jest na wysokim poziomie.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_0588.jpg
Wyświetleń:	44
Rozmiar:	195.1 KB
ID:	198131

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

90 tys * 4,3004 * 1,2 (akcyza > 2l) = 464 tys. zł. Można to zaokrąglić do pół bańki chyba w takiej dyskusji .

A tak wygląda w środku Alfa Giulietta Ti:

Załącznik 198097

I Giulia Ti:

Załącznik 198098

Faktycznie czarno wszędzie .
    A tą akcyzę to skąd wymyśliłeś? Cena w Polsce jeszcze nie jest znana a nikt chyba nie kupi tego auta w DE, skoro w Polsce będzie w tym samym czasie dostępna i podejrzewam, że w lepszej lub identycznej cenie. Więc odpuść nadinterpretację. 90 tys. X 4,3 zł to nadal około 387 tys. zł. Więc nawet najdroższej wersji brakuje około 110 tys do pół bańki...
    Rozumiem, że będziesz zamawiał Quadrifoglio i dlatego tak narzekasz na czarną (swoją drogą rewelacyjnie wyglądającą i praktyczną) podsufitkę i kilka innych elementów. Jeśli nie to po co kolejne bicie piany? Żeby ponarzekać? Uwierz mi, że na żywo robi to bardzo dobre wrażenie a jest też nawiązaniem do tradycji. Zdjęcia starej Giulietty Ti nijak do tematu nie pasują. To auto kilkadziesiąt lat starsze i wtedy inaczej to wyglądało i były inne priorytety oraz moda.

Do osób porównujących Mustanga do Giulii Q... Dajcie sobie z tym spokój Ilu z Was siedziało chociaż w Giulii?!
    To są dwa całkiem inne wnętrza. Giulia ma o niebo lepsze wykonanie i materiały. Nawet wersja ręcznie składana robiła bdb wrażenie.
    Nowy Mustang ma trochę lepsze plastiki od wcześniejszego ale np skóra w wielu miejscach to zwykła derma, kierownica trzyma się fatalnie, dźwignia ręcznego to jakieś nieporozumienie (za wysoko umiejscowiona), ergonomia taka sobie, uszczelki w niektórych miejscach odstają albo krzywo leżą itp, itd. Natomiast zapach plastików we wnętrzu jest okropny. To pomieszanie chińskiej fabryki tanich zabawek z apteką... Po chwili jazdy z obiegiem zamkniętym można się czuć, jak na lekkim "haju".

Nie zapominajcie jeszcze o zawieszeniu. Ford zrobił duży postęp w stosunku do poprzednika ale dużo im brakuje do Giulii Q. Oczywiście to tylko wnioski z osiągów Giulii ale kilka manewrów Mustangiem przy 120-140 pozwala mi sądzić, że tym autem po zakrętach nie dojdziemy nawet wersji 280 KM AR.
    Inna sprawa, że to są auta z całkiem inne bajki. Więc porównanie oferty forda 2 drzwiowego z sedanem alfy jest lekko naciągane.
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 21-04-2016 o 19:40

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    No i? Nadal uważam, że cena jest przesadzona jak za kawałek blachy na kółkach mający przewozić z pkt A do B. To tak, jak płacenie 1000 więcej za iPhona tylko dlatego, że jest "premium" i "amejzing".
    A jednak są setki tysięcy, które kupują te iPhony...
    Ostatnio edytowane przez Luke77 ; 21-04-2016 o 19:23

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Oczywiście, że mi przeszkadza - uważam, że to najgorsza rzecz w Giulietcie, w poprzedniej miałem dach panoramiczny, to było trochę jaśniej, a teraz jest niestety jak w czołgu... Cóż, zwyciężyła ekonomia.
    A ja uwielbiam czarne wnętrze mojej julki. Fakt że mam dach panoramiczny. Ale to czarne świetnie mi gra z czerwonymi fotelami.

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

jersey
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    A jednak są setki tysięcy, które kupują te iPhony...
    Dlatego napisałem, że dla mnie funkcjonalność Giuli nie usprawiedliwia jej ceny. Rozumiem te 300-400 tysięcy za QV bo wóz może oferować "coś" za co warto zapłacić (co nie znaczy że mnie będzie stać), ale nie rozumiem i nie zaakceptuję 150-200 tysięcy za standardową, bo poza znaczkiem będzie taki sam jak większość typowych dupowozów.

Rzecz jasna każdy ma prawo sądzić inaczej.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Oczywiście, że mi przeszkadza - uważam, że to najgorsza rzecz w Giulietcie, w poprzedniej miałem dach panoramiczny, to było trochę jaśniej, a teraz jest niestety jak w czołgu... Cóż, zwyciężyła ekonomia.
    Trzeba było kupic progression - miałbyś białą podsufitkę i resztę słupków też

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Inna sprawa, że to są auta z całkiem inne bajki. Więc porównanie oferty forda 2 drzwiowego z sedanem alfy jest lekko naciągane.
    Heh dokładnie...
    To tak jak swojego czasu ludzie (w sumie ci sami co w tym wątku narzekali na 4C, że Cupra lepszy czas miała na Nurburgringu i jaka to Alfa jest zła i w ogóle, bo dostała baty od Seata, i ma mniejszy bagażnik, i nie zabierze 5-ciu osób, i jest droższa...

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    , ale nie rozumiem i nie zaakceptuję 150-200 tysięcy za standardową, bo poza znaczkiem będzie taki sam jak większość typowych dupowozów.
    Ale 'większość typowych dupowozów' o podobnych parametrach kosztuje właśnie tyle albo i więcej Giulia ma konkurować z autami premium, a nie zwykłymi tak jak było w przypadku AR159.
    Pozdro,
    Bartas