Ale wystarczy sie dokładnie przyjzeć i widać róznice między ori a china. I to nawet na zdjęciach.
Ale wystarczy sie dokładnie przyjzeć i widać róznice między ori a china. I to nawet na zdjęciach.
https://www.facebook.com/pages/Warsz...?ref=bookmarks
Alfa Romeo GT 1.9 Q2 Rosso '07 (była)
Alfa Romeo 147 Quadrifoglio Verde 1.6 TS Bianco '09 (była)
Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 Grigio Stromboli '06 (była)
Alfa Romeo 159 Ti SW 2.2 JTS Nero Carbonio '08 (była)
Alfa Romeo 159 SW Q4 2.4 JTD 210 Nero Carbonia '07 (była)
Alfa Romeo 159 Ti SW 2.4 JTDm Q-tronic 200 Nero Carbonio '08 (jest)
Alfa Romeo 155 2.0 Turbo Q4 ROSSO '94 (jest)
Jeśli są to włoskie repliki to czy warto dokładać do oryginałów AR? Oryginalne sę mocniejsze czy co? Te repliki mi się bardziej podobają niż oryginały. Napisałem do kolesia ze chce zdjęcia od wewnątrz felgi i jaki jest ich producent ale nie odpisuje. Szukam dla siebie prezentu na 30stke i kupie albo te albo podkowy AR.
https://www.facebook.com/pages/Warsz...?ref=bookmarks
Alfa Romeo GT 1.9 Q2 Rosso '07 (była)
Alfa Romeo 147 Quadrifoglio Verde 1.6 TS Bianco '09 (była)
Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 Grigio Stromboli '06 (była)
Alfa Romeo 159 Ti SW 2.2 JTS Nero Carbonio '08 (była)
Alfa Romeo 159 SW Q4 2.4 JTD 210 Nero Carbonia '07 (była)
Alfa Romeo 159 Ti SW 2.4 JTDm Q-tronic 200 Nero Carbonio '08 (jest)
Alfa Romeo 155 2.0 Turbo Q4 ROSSO '94 (jest)
Tylko mocniejsze/twardsze nie znaczy lepsze . Ciapol miał Rondle dedykowane do Merca CLSa , markowe felgi . Są tak twarde ,że zamiast się w sytuacji dobicia na dziurze do felgi skrzywić, to od razu pękają więc zbyt twarda felga zwłaszcza przy dużym rozmiarze i niskim profilu to też nie jest jakiś plus bo lepiej wyprostować niż spawać .
Nie da się tak łatwo wyeksportować z Chin produktu z napisem "made in italy".
Faktem jest, że niektórzy producenci składają we Włoszech felgi (tzn. składają chińską felgę z chińskim kapslem i powstaje produkt włoski). Ale jak zrobić napis made in italy? Pewnie nie jest to jakieś trudne (odpowiednia frezarka na przygotowanym wcześniej na feldze polu).
Kolejnym faktem jest to, że sporo felg "made in italy" jest słabej jakości. Miękkie, lakier się łuszczy.
Ciekawe czy jest zamieszczony na nich znaczek Ricambi Originali. Na oryginałach powinien być.
Panowie pytanie, jeśli pasuje duże Brembo z 166 i felga nie ociera, to mogę śmiało zakładac duże Brembo z 159 i tarcze 330?
Oczywiście zmiana zwrotnic.
Felgi Novitec N8, 19". ET nie mam pojęcia:-( niech Rafał się wypowie:-D
Moim zdaniem tak.