Jak wywalisz sam wkład DPF-a i zostawisz puszkę, to diagnosta nie ma szans cokolwiek dojrzeć. Puszka po zdemontowaniu jest rozcinana i spawana w górnej części, więc od dołu nie ma śladu po zabiegu.
Jak wywalisz sam wkład DPF-a i zostawisz puszkę, to diagnosta nie ma szans cokolwiek dojrzeć. Puszka po zdemontowaniu jest rozcinana i spawana w górnej części, więc od dołu nie ma śladu po zabiegu.
Ja mam rurę wstawioną zamiast dpf i diagnosta na 2 badaniach już nie miał żadnych ale jak zobaczył rurę więc chyba strachu nie ma
U mnie to samo, mimo braku DPFa nikt nic nie mówił. a poprosiłem o dokładny przegląd.
wybaczcie ,ze nie na temat , k...a ,używajcie znakow inter punkcyjnych , takie posty trzeba czytac kilka razy, żeby zatrybic o co chodzi
Cubus00
popieram Cię...nie dość, że bez znaków int. to na dodatek napisane bez składu i ładu...przykład? parę postów powyżej -.- (nie licząc Cubus00, murgal-a i tomio).
Szanujmy się nawzajem i czytajmy dwa razy to co napisaliśmy ;/
Nie zrozumcie mnie źle oczywiście...ale jak ktoś ma problemy z samochodem to i taki posiada, a jak auto posiada to ma minimum 18 lat, a jak ma minimum 18 lat to RACZEJ podstawówkę JÓSZ skończył i wie jak się zdanie poprawnie składa w spójną całość.
Pozdro
P.S- teraz trochę na temat...jednak to jest skarbonka...dzisiaj kupiłem zaprawkę(lakier baza+lakier bezbarwny+zmywacz+papier ścierny+podkład antykor.) za 40zł by zamalować dwa malutkie odpryski...jak tak dalej pójdzie to Alfa pociągnie mnie na samo dno...Warty(rzeki jbc) xd
Może ja jestem zbyt dokładny i liczę wydatki ale mam alfę 159 3 lata i 3 miesiące i w tym czasie wydałem 15 tyś zł na serwis + materiały eksploatacyjne.
Przejechałem w tym czasie 55 tys km.
Wydatki:
DPF + EGR + program 2 tyś
rozrząd + filtry + oleje 2 tyś
hamulce 1 tyś
Sprzęgło + dwumas 3,2 tyś zł (efekt programu)
skrzynia biegów używana z wymianą 2 tyś (stara ładnie pracowała ale czasem wydawała dziwne dźwięki)
Zawieszenie przód 2 tyś - przedni prawy górny, wahacz będzie już trzeci - pierwszy TRW, drugi ABS, żywotność 10-15 tyś następne TYLKO oryginał.
Sprężyny - 3 pękły , 4 wymienione 1 tyś zł
Opony letnie 1,7 tys zł
Auto krajowe przebieg w momencie zakupu 80 tyś pewny
Część wydatków była nadgorliwa z mojej winy i mechaników.
Na 156 wydałem połowę tego przez 7,5 roku
Ktoś mnie przebiję!
Pocieszam się, że pierwszy właściciel na tej Alfie stracił na wartości ponad 60 tyś zł w 3,5 roku.
Ostatnio edytowane przez arturo132 ; 12-04-2014 o 19:46
kurde no kupić auto to nie problem . Jak sie uprzesz to uzbierasz na nowe bmw serii 5 tyko czy będzie Cie stać to auto ubezpieczyć i na bieżąco serwisować ? Ciężko będzie. Mój kolega w serwisie zostawia 15 tys zł ..... . Inny za infinity FX 50 S po przeglądzie i wymianie kpl hamulców przdó/ tył - Fv na 12 tys zł .........
ad 159 ja na poprzednią wydałem przed półtora roku 4500 zł. I licze tylko części bo wszystkie sprawy ogarniałem sam. ( jedynie chip + egr 1100 ) więc można odjąć i będzie 3400 za półtora roku na części i eksploatację. ( około 40 tyś km )
Coś mało wydales ;-)
Auto od sierpnia 2013 u mnie.
Do tego czasu zrobione:
- rozrząd, olej i filtry x 3, wszystkie tarcze i klocki, wywalenie klap, dpf,czyszczenie egr, regeneracja turbo, wahacze przód (komplet), sprężyny (popękane były) kompletne sprzęgło z dwumasa i wysprzeglikiem, termostat, aku, zbiorniczek płynu, zarniki ori, wymiana szyby (kamień), drążki kierownicze, przepływomierz, opony (zima, lato), chiptuning, no i jeszcze.świece żarowe. Wszytko z robota mechaników 22 tys z haczykiem.
Jak na 9 mc użytkowania, źle nie jest.
Ostatnio edytowane przez marti ; 12-04-2014 o 20:26
Auto mam 1,5 roku,przejechałem 25kkm, robiłem zaraz po zakupie,
zakup 4 kpl. kół zima, wywalenie EGR, DPF, chip.czyszczenie kolektora (klapy sprawne zostały), filtry,olej, górny pr. wahacz Lemf. inne drobne duperele = 3500pln
po 15kkm - 4 łożyska w skrzyni, sprzęgło (bez dwum), olej, filtry - 1600pln
w ub. tyg. - rozrząd kpl., wywalenie klap, ponownie filtry i olej = 1100pln, jak na razie wszystko O.k.
Zapomniałem o aku. termostacie i dodatkowej grzałce = 800pln
Ostatnio edytowane przez kaz156 ; 12-04-2014 o 21:07 Powód: dodano