Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy 1234567
Pokaż wyniki od 61 do 66 z 66

Temat: Wymiana paska pompy wody i paska-pytanie

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    Alfa Romeo 166 Ti FL 3.0 v6 Sportronic

Domyślnie

Ja mam wrażnie, że niektórzy nie potrafią czytać. Wypociny pana "mechanika" to jedno wielkie kłamstwo!!! Zabrałem samochód, bo wg Borowskiego został naprawiony- a nie został!
    Człowieku! Przeczytałeś to, co napisałem?
    PO 4 TYGODNIACH (sobota) PRZYJEŻDŻAM PO SAMOCHÓD. PAN KRZYCZY MI 2780 ZA WSZYSTKO. PROSZĘ O WYCENĘ CZĘŚCI. Z NIECHĘCIĄ WYCENIA. 1280. PYTAM O CENĘ ROBOTY. PO 5 MINUTOWYM ZASTANOWIENU SIĘ "MECHANIKA"- "CZY 1500 BĘDZIE OK?" JA-"CHYBA TROCHĘ GRUBO ZA TO CO ZROBIŁEŚ?" MECHANIK-"OK, SPRAWDŹ ILE KOSZTUJE WYMIANA POMPY W TYM SILNIKU I SPOTKAMY SIĘ W PONIEDZIAŁEK". SPRAWDZAM, WYMIANA POMPY Z ROZRZĄDEM KOSZTUJE 500ZŁ W TYM SILNIKU. JADĘ PO SAMOCHÓD. WŁADCA PYTA- "TO ILE WG. PANA KOSZTUJE SAMA WYMIANA POMPY?" MÓWIĘ- "WG FACHOWEGO SERWISU 500ZŁ KOSZTUJE CAŁA WYMIANA ROZRZĄDU Z POMPĄ". PAN MÓWI-"DOBRZE, WIĘC ZA ROBOTĘ WPISUJĘ PANU 500ZŁ (z obrażoną miną zbitego pedała, wczesniej miał przygotowaną fakturę za wymianę TYLKO pompy na 700zł-poprawia ją). JA MÓWIĘ- "ALE TO JEDNAK ZA MAŁO, 500ZŁ TO ZA SAMĄ WYMIANĘ POMPY Z PASKIEM, DORZUCĘ 250-300 ZA WYMIANĘ FILTRA I PRZECZYSZCZENIE PRZEPŁYWOMIERZA I UKŁADU CHŁODZENIA. ODPOWIEDŹ WŁADCY- "NIE, DZIEKUJĘ, WEZMĘ TYLE I NIE BĘDĘ SIĘ WIĘCEJ ZAJMOWAŁ TYM SAMOCHODEM!" PROSZĘ PANA BOROWSKIEGO DO WYJŚCIA NA ZEWNĄTRZ DO SAMOCHODU (KILKANAŚCIE MINUT WCZEŚNIEJ ZOSTAŁ PRZEZE MNIE ODPALONY I NIE ZGASZONY SOBIE DZIAŁAŁ). PYTAM- "CZY TEN SILNIK CHODZI TAK JAK POWINIEN, CZYLI JAK V6 POWINNO?" OCZYWISCIE-ODPOWIADA SCIEMNIACZ, CHOĆ SILNIK DZIAŁA JAKBY MIAŁ ZARAZ ZGASNĄĆ" PRZYPOMINA MI SIĘ ŚCIEMA CUMA_BORKA-"BO SILNIKI V6 MAJĄ TO DO SIEBIE, ŻE FALUJĄ". TEMPERATURA NA WSKAŹNIKU SIĘGA 110C PO KILKUNASTU MINUTACH DZIAŁANIA. WKURWIONY RZUCAM KASE NA STÓŁ I ODJEŻDŻAM. DODAM, ŻE PRZYJECHAŁEM INNĄ ALFĄ, KTÓRĄ JEDZIE ŚWIADEK ZDARZEŃ SOBOTNICH I PONIEDZIAŁKOWYCH.

Czy już pisałem, że moim zdaniem gość przez 4 tygodnie nie zrobił prawie nic?! Czy nikomu nie wpadła w oko informacja, że nie naprawił problemu, z którym zgłosiłem się do warsztatu? A może jest coś na rzeczy, że nagle niektórym rygle na łeb się zapadły?

Otóż panie Borowski! Gwarantuję, że będąc informatykiem z wykształcenia, obiecuję, że każdy, kto będzie wyszukiwał pana serwis w Kaliszu, przeczyta, że jesteś pan szuja i kombinator, bo gdybyś pan miał choć cień szacunku dla klienta i szacunku dla swojej pracy to byłbyś pan zadzwonił do mnie przez te dni i przynajmniej spróbował doprowadzić samochód do takiego stanu, do jakiego powinien być doprowadzony przez miesiąc pobytu w pana wątpliwej "lecznicy" dla Włoszek i Włochów, nawet gdybyś pan zażądał dodatkowo tych 1000zł!

I jeszcze jedne słowa, które pan Borowski powiedział na koniec, przyjmując pieniądze "przynamniej czegoś się nauczyłem przy tym silniku". Nic tylko wstawiać V6 na Wiatraki w Kaliszu.

Dodano po 26 minutes:

Jeszcze jedno spostrzeżenie.. W sobotę drukuje mi koszty części (mam to i mogę wstawić na forum), gdzie jest m.in. czujnik temperatury i rezystor wiatraka. W poniedziałek niespodziewanie rezystor znika z kosztów i nagle z 1280 robi się 1148. Czujnik temp. za ok 100zł zostaje, choć nie był problemem, co w międzyczasie oświadczył "mechanik" i "nie musi być wymieniany", a przy odbiorze samochodu i na zdjęciach widać że jest ułamana obudowa czujnika i jednak został wymieniony.
    Zainteresowanym mogę wysłać nagranie z rozmowy telefonicznej o czujniku temp, przypadkowo zainstalowałem jakiś czas temu program, który nagrywa wszystkie moje rozmowy tel.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez soup5 ; 19-04-2015 o 01:24 Powód: Dodano

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mattman
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    E0 ROSSO

Domyślnie

Jakie wnioski ?

Kupiłeś kolejny "polepiony" egzemplarz... za więcej niż był wart, dowartościowany maksymalnie opowieściami sprzedającego, o wręcz muzealnym i kolekcjonerskim stanie...

Teraz zanim ktoś odkryje wszystkie magiczne patenty i ukryte wady.... upłynie trochę czasu i plnów rzecz jasna.... szkoda....

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto

Domyślnie

mattman

Masz rację, tyle,że nie zmienia to faktu sprawy z pseudo mechanikiem.
    I masz rację w tym, że jest parę niedoróbek, choć muszę przyznać, że sam silnik jest naprawdę w doskonałym stanie, co nawet "mechanik" ze zdziwieniem stwierdził.

Mogę wymienić kwiatki cuma_borka (choć od razu mi się kojarzy przekręcenie tej ksywy):

-lakierował samochód chyba sam, albo u Pana Kazia spod monopolowego!- podjechałem do lakiernika i stwierdził, że lakier był kładziony w złej temperaturze i w zasadzie nawet mały kontakt z czymkolwiek twardszym kończy się katastrofą,
    -gazownik podłączył złącze diagnostyczne gazu bezpośrednio do OBD, czego sie nie powinno robic-teraz ktokolwiek podlacza kompa ma problem, poza tym OBD nie zawsze odpowiada,
    -wyżej wymienione problemy- temperatura, brak mocy (na hamowni pokazało 193KM i 230Nm), co akurat było spowodowane przez przepływkę i zasyfiony filtr B&M, który sobie wisiał niczym nie osłonięty i wciągał wszstko z ziemi,
    -zaślepiony odpływ do zbiornika wyrównującego chłodzenia,
    -itp, itd.
    Mam wrażenie, że borek chciał zrobić z tego bolida, a nie mając kompletnie pojęcia popierdolił zbyt dużo. Nie potnę się, po kolei porobię resztę i będę się cieszył pięknym samochodem, bo co by nie powiedzieć... udało mu się stworzyć wizualnie cudo- nie ma gęby, która by się nie obejrzała, a ludzie na parkingach robią zdjęcia

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mattman
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    E0 ROSSO

Domyślnie

Powodzenia i wytrwałości, a autko odwdzięczy Ci się na bank i to wiele razy.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto

Domyślnie

Dzięki za jedyny pozytywny wpis w tym wątku...
    Auto już mi się odwdzięcza, gdy jestem w PL ( a nie często bywam) to jedyna z moich radości (zaraz po żonie)

Użytkownik Znawca Avatar Wujek
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS

Domyślnie

A moje wpisy to nie były pozytywne? Chyba, że rzeczowe nie są pozytywnymi.
    Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
    Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
    Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
    Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
    Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
    Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest