Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 85

Temat: [Stelvio] pytania do posiadaczy przed zakupem

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

moze z lusterkami cos ok tego problemu:
    http://www.forum.alfaholicy.org/giul...e_od_razu.html

jesli tak to w giulii jest na to wlasnie kampania, numer 8232 o ile dobrze pamietam, nie wiem czy dotyczy stelvio.

co do reszty to nagraj filmik jak sie to zdarzy i do aso. moje problemy z radiem (problemy z polaczeniem sie android auto i kamera cofania ktora czasem przerywa) maja skonczyc sie wymiana radia na najnowsza wersje - radio zamowione przez serwis czekaja na dostawe.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    A.R STELVIO 2.0 280 EXECUTIVE

Domyślnie

Serdeczne dzięki za podpowiedz tak właśnie zrobię

Auto

Domyślnie

jak będziesz w serwisie to dopilnuj żeby sprawdzili updaty i jakie kampanie albo chociaż TSB są dla Twojego auta - może będą opisane rozwiązania Twoich problemów. co do problemów z FCW, to może szyba była brudna w miejscu kamery i wywalił błąd - mi się tak raz zdarzyło, koledzy na forum też wspomnieli.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    nie mam jeszcze alfy

Domyślnie wysokość auta - z boxem dachowym

Cześć

Myślę, czy nie kupić Alfy Stelvio.
    Jest jeden problem - wysokość auta.

Krótko: czy komuś udało się wjechać autem do garażu o wysokości 2 m z boxem dachowym i nic nie haczyło ?

Jest oczywiste że z tym może być problem - jak w każdym SUV-ie.
    Są SUV-y wyższe i niższe, w przypadku Stelvio polski katalog podaje 1.671 m ale są źródła które podają niższą wartość.
    Najdokładniejsza jest chyba niemiecka wikipdedia - podaje zakres: 1.648–1.681 metra.

Oczywiście na pewno zależy to w dużej mierze od kół.
    No i od boxa - ja mam na myśli taki najniższy możliwy - na przykład Thule Flow. Garaż ma faktycznie 2.04 metra.

Jest to w ogóle realne ?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Stelvio 280hp

Domyślnie

Szansa by była pewnie gdyby nie relingi dachowe.

Thule Flow 310mm + Stelvio 1681 = 1991. Wiec mialbys 4 centymetry zapasu a jeszcze relingi. Pytanie czy przyssawki zajęły by mniej czy więcej miejsca.

Użytkownik Znawca Avatar prezes-tk
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.

Domyślnie

Przed wjazdem do garażu spuść powietrze.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Poznań i okolice
    Auto
    Jeszcze nie Alfa i już chyba też nie :(

Domyślnie

Takie tam z FB Alfy

"W dniu 12 października 2018 roku odebrałem od Państwa samochód Alfa Romeo Stelvio QV, które zostało sfinansowane przez mleasing. Samochód był fabrycznie nowy - bez przebiegu.

Przy odbiorze zapytałem Pana co to auto jest tak źle spasowane. Ale nic Pan nie odpowiedział. Dodatkowo od samego początku wydawało mi się, że jest problem ze zbieżnością, bo kierownica w aucie była lekko odchylona w lewo, co potwierdziły późniejsze badania. (brak zbieżności zarówno na przedniej jak i tylnej osi)

Po tygodniu użytkowania tj. 19 października przyjrzałem się dokładnie i stwierdziłem, że auto ma ślady naprawy blacharskiej. Ten fakt zgłosiłem mailowo dnia 22 października leasingodawcy. Leasingodawca po obejrzeniu przesłanych przeze mnie zdjęć stwierdził, że istnieje takie podejrzenie i zaprosił mnie do swojego rzeczoznawcy. Dnia 24 października została dokonana ekspertyza zgodna z przesłanym załącznikiem.

Z informacji uzyskanej of FCA, auto przyjechało z fabryki sprawne i przebywało u Państwa od lipca 2018 roku.

Podsumowując - sprzedali mi Państwo auto jako nowe, które ma ślady napraw blacharskich, do tego wykonanych niechlujnie. W związku z tym zwracam się z żądaniem wymiany samochodu na nowy wolny od wyżej wymienionych wad."

Podobno dealer z Wawy

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159

Domyślnie

Czy ktoś się orientuje, czy można dostać w Alfie rabat na Stelvio w wersji business z kilkoma dodatkami oraz gwarancją na 5 lat /75000 km? Business zaczyna się od 149 tysięcy, mój konfig to 165 tysięcy.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    nie mam jeszcze alfy

Domyślnie

Cytat Napisał prezes-tk Zobacz post
    Przed wjazdem do garażu spuść powietrze.
    Taaa ...
    To jest odpowiedź której nie szukałem.

Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Mateos Zobacz post
    Takie tam z FB Alfy

"W dniu 12 października 2018 roku odebrałem od Państwa samochód Alfa Romeo Stelvio QV, które zostało sfinansowane przez mleasing. Samochód był fabrycznie nowy - bez przebiegu.

Przy odbiorze zapytałem Pana co to auto jest tak źle spasowane. Ale nic Pan nie odpowiedział. Dodatkowo od samego początku wydawało mi się, że jest problem ze zbieżnością, bo kierownica w aucie była lekko odchylona w lewo, co potwierdziły późniejsze badania. (brak zbieżności zarówno na przedniej jak i tylnej osi)

Po tygodniu użytkowania tj. 19 października przyjrzałem się dokładnie i stwierdziłem, że auto ma ślady naprawy blacharskiej. Ten fakt zgłosiłem mailowo dnia 22 października leasingodawcy. Leasingodawca po obejrzeniu przesłanych przeze mnie zdjęć stwierdził, że istnieje takie podejrzenie i zaprosił mnie do swojego rzeczoznawcy. Dnia 24 października została dokonana ekspertyza zgodna z przesłanym załącznikiem.

Z informacji uzyskanej of FCA, auto przyjechało z fabryki sprawne i przebywało u Państwa od lipca 2018 roku.

Podsumowując - sprzedali mi Państwo auto jako nowe, które ma ślady napraw blacharskich, do tego wykonanych niechlujnie. W związku z tym zwracam się z żądaniem wymiany samochodu na nowy wolny od wyżej wymienionych wad."

Podobno dealer z Wawy
    a w zalaczniku co bylo? to ze sa zle spasowane to norma akurat. zbieżność pieron wie, moze w fabryce tez nie zadbali - Wlochom nie ufam, tak wiec natazie to nie wiem czy tu faktycznie jest sprawa uszkodzonego auta i naprawy blacharskiej?jesli mierzyli grubosc lakieru to tez jest roznie - chocby wiem po swoich alfach z czego 2 (giulietta i giulia) nowe z salonu byly (pomiary od 70um w niektorych miejscach na tylnej klapie do ok 180um mierzone na slupkach przednich (tyle moze akurat bo sa ciut obłe i nie jest to prawdziwy wynik). srednio od 110-130um.