Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 74

Temat: Przedłużenie gwarancji

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 200KM

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    auto kupione w 2021r o ile kojarzę to warunek, starsze niestety pod stare zasady czyli właśnie jak dali koledze [MENTION=85374]Wilq84[/MENTION] - sam taką gw mam (60k 4 lata) ale brałem ją przy zakupie (pierwsze pół roku jest taniej) więc płaciłem 4tys (chyba brutto, już nie pamiętam), za 5 lat/75tys chcieli ok 8tys dlatego już odpuściłem
    Kupione w 2021 ma 5lat 150km w standardzie

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio Veloce MY2020 280KM

Domyślnie

auto kupione w 2021r o ile kojarzę to warunek, starsze niestety pod stare zasady czyli właśnie jak dali koledze [MENTION=85374]Wilq84[/MENTION] - sam taką gw mam (60k 4 lata) ale brałem ją przy zakupie (pierwsze pół roku jest taniej) więc płaciłem 4tys (chyba brutto, już nie pamiętam), za 5 lat/75tys chcieli ok 8tys dlatego już odpuściłem
    U mnie zakup był w grudniu 2020 i teraz w marcu dostałem właśnie taką dużo korzystniejszą ofertę niż przy zakupie, kiedy za 5 lat i 200k chcieli 11k netto.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio 2,0T Brera 2,2 JTS, Alfa Romeo GT 2,0 JTS oaz AR 156 1,8 TS

Domyślnie

Ja dziś właśnie odebrałem auto po wymianie silnika na przedłużonej gwarancji. Kupione 11.2018 jak dobrze pamiętam kosztowała 10 tys. Netto. Po tym jak doszło do pęknięcia bloku przy drugim cylindrze, przy 55 tys przebiegu, wiem ze to była dobra inwestycja .

Użytkownik Rowerzysta Avatar Gregor-Wrocław
    Auto
    Giulia 2.0GME 200KM 2019r

Domyślnie

Cytat Napisał songokudj Zobacz post
    Ja dziś właśnie odebrałem auto po wymianie silnika na przedłużonej gwarancji. Kupione 11.2018 jak dobrze pamiętam kosztowała 10 tys. Netto. Po tym jak doszło do pęknięcia bloku przy drugim cylindrze, przy 55 tys przebiegu, wiem ze to była dobra inwestycja .
    Można więcej szczegółów, jakie auto i jaki silnik?

Ok, już doszedłem, że Stelvio 280KM...
    Ostatnio edytowane przez Gregor-Wrocław ; 09-03-2021 o 19:58

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia Veloce Q4

Domyślnie

No lipa właśnie, ja mam ledwo 27tys nastukane i myślałem, że przy mniejszej ilości km zrobionych to cena byłaby mniejsza, ale tak to nie działa. Cennik dla 2018/2019 wydaje się stały. Ja się jeszcze waham (został mi tydzień gwarki 2letniej), ale po ilości postów odnośnie MA, cylindrów itd. to kusi mnie chociaż rok prolongować

- - - Updated - - -

A z ciekawości były jakieś mody w tym Stelvio albo jakieś żyłowanie na torach?
    Ostatnio edytowane przez Wilq84 ; 09-03-2021 o 22:07

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Wilq84 Zobacz post
    No lipa właśnie, ja mam ledwo 27tys nastukane i myślałem, że przy mniejszej ilości km zrobionych to cena byłaby mniejsza, ale tak to nie działa. Cennik dla 2018/2019 wydaje się stały. Ja się jeszcze waham (został mi tydzień gwarki 2letniej), ale po ilości postów odnośnie MA, cylindrów itd. to kusi mnie chociaż rok prolongować
    jak chcesz oszczędniej to może 2 dodatkowe 60kkm ale tylko powertrain, koszt tak z głowy 60% ceny pełnej w tym wariancie.

- - - Updated - - -

Po tym jak doszło do pęknięcia bloku przy drugim cylindrze, przy 55 tys przebiegu
    drugi cylinder to jakaś nowość, dotychczas te kilka przypadków na forum wspomnianych + to co od kumpla z Bułgarii wiem (zakręcony aktywny na forach Alfista) to był 4ty zawsze
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio 2,0T Brera 2,2 JTS, Alfa Romeo GT 2,0 JTS oaz AR 156 1,8 TS

Domyślnie

Odnośnie szczegółów to było mikropekniecie rysa w zdluz cylindra ledwo widoczna Ok 3-4 cm. Na samej gorze cylindra. Objawy to nierówna praca zwłaszcza na zimnym spore zużycie oleju ubytki płynu. Raz nawet wszedł w tryb awaryjny. Z ciekawostek to na początku serwis wymienił chłodnice i zresetował - kompa. I juz przy odbiorze wiedziałem ze nic to nie dało bo głośna praca na zimnym była nadal. Nastepnego dnia wszystko wróciło po tygodniu diagnostyki stwierdzili usterkę i konieczność wymiany silnika. Odnośnie silnika to tak 280 KM. Żadnych modyfikacji - czysta seria. Nie było tez żadnych ceramizerow i innych cudów. Olej Selania - serwisowa. Ogólnie ciesze sie ze przedłużyłem gwarancje od razu, usterka nastąpiła 2 miesiącach od skończenia gwarancji pierwotnej. Choc moim zdaniem zaczęło sie wczesniej większym zużyciem oleju choc serwis to zignorował twierdząc ze taka jest norma

Użytkownik Rowerzysta Avatar arturo132
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Stelvio 2.0 280+, Giulietta 1,6

Domyślnie

Czytając te wątki można się przerazić silnikiem 2,0. Pękanie cylindra, rozszczelnienie chłodnicy, awarie multiair.

Mam pytanie czy na pękanie cylindra może mieć wpływ rodzaj paliwa w sensie liczby oktanowej?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

Cytat Napisał Rakoslaw Zobacz post
    Może komuś się przyda informacja, że do 20 marca jest promocja na przedłużenie gwarancji do 5 lat i 200k km.
    Nie wiem jakie trzeba spełnić warunki, być może trzeba podlegać pod promocyjne ceny, czyli przez pół roku od zakupu.

Ale ceny są świetne, bo dla mojej Stelvio benzyna to jest 4786,50 zł netto.
    Podział jest per model (Giulietta, Giulia, Stelvio) i per paliwo (benzyna, diesel).
    A podpowiesz gdzie to można znaleźć? Ja na stronie MOPAR dla swojego samochodu (z sierpnia 2020) widzę:
    - powertrain care - do 5 lat do 200.000 km - za 10 290 brutto
    - maximum care - do 5 lat do 200.000 km - za 19 890 brutto.

Gdzie znajdę te promocyjne oferty?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio Veloce MY2020 280KM

Domyślnie

Cytat Napisał mateuszszar Zobacz post
    A podpowiesz gdzie to można znaleźć? Ja na stronie MOPAR dla swojego samochodu (z sierpnia 2020) widzę:
    - powertrain care - do 5 lat do 200.000 km - za 10 290 brutto
    - maximum care - do 5 lat do 200.000 km - za 19 890 brutto.

Gdzie znajdę te promocyjne oferty?
    Informacja o promocji pojawiła się na jednej z grup na Facebooku. Zapytałem o to w salonie w którym kupowałem auto, potwierdzili i przesłali mailowo tabelkę z cennikiem. Zamówiłem i dostałem fakturę. Teraz czekam na przesłanie nowego certyfikatu.