http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
Tak, wiem że pierwsza Delta była tak naprawdę Fiatem RitmoDlatego napisałem że mam nadzieję że wróci ,,Integrale''
ale... jakoś nie słyszałem żeby miało to nastąpić
Jedyne co to wizje marzycieli zrobione w programach graficznych... dlatego myślę, że Lancia się nie popisała... A powinna odrazu wprowadzić jakąś wersję hardcore
![]()
Niestety... światem rządzą pieniądze, i nic raczej tego nie zmieni![]()
nie zgodze sie z kolegami, nowa Delta jest pięknym oryginalnym autem, wyróżnia sie zdecydowanie na ulicy.
Oczywiście, że nowa Delta jest piękna...
ale nie o to chodzi...
Tu chodzi o emocje, jakie wywołuje, a raczej których nie wywołuje.
jak dla mnie to nowa Delta jest przecietna i faktycznei niw wywoluje zadnych emocji.
Dużo lepiej wygląda nowa Astra i AR Julietta (Mi-To).
A co do Thesis vs 166 to uważam że przód 166 po FL wygląda dużo gorzej stał się taki bez charakteru.
Thesis ma bardzo kontrowersyjny przód i albo się podoba albo nie. Mi osobiście się nie podoba ale wnętrze i wrażenia z jazdy są na tyle super, że wygląd przodu przy nich schodzi na daleką pozycje
166 jest na tej samej płycie co kappa, która pojawiła się na rynku w 1994 wiec technologicznie 166 jest prawie 10 lat starsza niż Thesis i to widać.
Mając kappe nie widzę sensu zamiany jej na 166, jesli juz to Thesis lub 159
BTW: ta czerwona Lancia ze zdjecia powyżej jest RE WE LA CYJ NA !!
Ale odgrzałeś kotletaAlfa i Lancia to dwa bieguny mimo ze to ten sam koncern wg mnie. Alfa jest nastawiona na sportowy komfort, lancia to komfortowy komfort
no i z klucza jest wyżej pozycjonowana cenowo niz Alfa...dywersyfikacja rynku, to jak VW i Audi, wiem że produkcja VW i podejście do niej rożni sie diametralnie od produkcji Audi, info z pierwszej ręki
Ale ja za nic nie zamieniłbym swojej 166 na żadną Lancię...
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Nie chce się zbytnio w to wgłębiać, ale wiem od człowieka z VW (linia produkcyjna, teraz trochę wyżej) że nie wygląda to tak kolorowo. Do Audi się przykładają, do VW...mniej...nie wiem nie wnikam, to nie moja marka, wg mnie Das Auto może sobie zupełnie przestać istnieć![]()
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz