Strona 7 z 26 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 252

Temat: Ma ktoś tu alfe 90??????

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Safrane lanserskie?? Nie wydaje mi się. Poza tym zależy z jakiej perspektywy patrzysz - ja np. wolę mieć coś o czego zajebistości wiedzą tylko nieliczni obeznani w temacie czyli choćby taką Q4 bo mało kto wie co to za auto a Integralek jest dużo więcej i każdy je zna. Jak chcesz się lansować to nie kupuj starej Alfy bo nikt na nie nie zwróci uwagi.

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Cytat Napisał grzybek_bgi Zobacz post
    Jak chcesz się lansować to nie kupuj starej Alfy bo nikt na nie nie zwróci uwagi.
    ten kto zna się na motoryzacji zwróci uwagę bardziej niż te elektroniczne pojazdy wielofunkcyjne

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

Safrane lanserskie?? Nie wydaje mi się. Poza tym zależy z jakiej perspektywy patrzysz - ja np. wolę mieć coś o czego zajebistości wiedzą tylko nieliczni obeznani w temacie czyli choćby taką Q4 bo mało kto wie co to za auto a Integralek jest dużo więcej i każdy je zna. Jak chcesz się lansować to nie kupuj starej Alfy bo nikt na nie nie zwróci uwagi.
    To było nawiązanie do wypowiedzi Krzyśka
    jeżeli jednak lubisz szybki, gruby lans to sprawdź 155 Q4
    Co do zajebistości o której inni nie wiedzą to ile razy w życiu widziałeś Q4? A teraz pomyśl ile razy widziałeś safkę biturbo 4x4. Bo ja np takiej renowacji w życiu nie widziałem na żywca.
    Co do integralek to każy je zna bo trochę w światku rajdowym zamieszały i stały się legendą.
    A co do lansowania się w starej alfie to napisałem wcześniej
    Kurde tak się przyglądam 90-tce i nie mogę się nadziwić jaka ona brzydka!
    więc raczej nie oto mi chodzi

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

Cytat Napisał krzysiek3452 Zobacz post
    Dokładnie, z turbo można wiecej modyfikować niż w wolnym ssaku
    Od tego, że "można więcej modyfikować" to samochód raczej szybciej nie pojedzie.
    Poza tym nie każdego interesuje modyfikowanie, zastanawianie się czy wystarczy czy nie, czy się rozpadnie, czy da radę, testowanie, itp, a kupując V6tkę mamy bez żadnych kombinacji ~190KM wobec ~160KM w turbo. Ponadto mamy 100% zgodności z oryginałem oraz pewność że można korzystać z powodzeniem z górnego zakresu obrotów, butować ile wlezie i nic złego nie ma prawa stać się z silnikiem!
    Oczywiście zgadzam się z tym, że można zastosować parę prostych modów w turbo i mamy ponad 200 kucy ale umówmy się - jeśli komuś mało jest mocy w V6 to i podrasowane turbo prędzej czy później mu się znudzi. A wydaje mi się, że w Alfie clue leży gdzieś indziej niż tylko w mocy silnika. Poza tym moja niechęć wynika może pośrednio z tego, że jak do tej pory zbyt dużo słyszałem o wielu 75tkach turbo, stojących na kołkach - przed/w trakcie/po nieudanej odbudowie. Jakoś za bardzo nie kojarzę odbudowanych, lub choćby po prostu względnie jeżdżących egzemplarzach(poza słynną czarnulą z Arkuszowej, krążącą po serwisach ogłoszeniowych) - może wisi nad nimi jakaś klątwa?

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto

Domyślnie

Ponadto mamy 100% zgodności z oryginałem oraz pewność że można korzystać z powodzeniem z górnego zakresu obrotów, butować ile wlezie i nic złego nie ma prawa stać się z silnikiem!
    Chyba kolega nie miał nigdy do czynienia z TSem 16V

- - - Updated - - -

Ale też wolałbym V6!

Użytkownik Świeżak Avatar krzysiek3452
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    159 2.0 170 SW i GTV6 83'

Domyślnie

Co do Safranek - wersję Biturbo 4x4 widziałem 2 razy w życiu - raz jak szła ostro przez miasto(nadążyć nie szło ) i a drugi raz w serwisie w którym jest stałym bywalcem..

Też bym wolał osobiście V6, poprostu bardziej pasuje do Alfy, chodziło mi poprostu o łatwość modyfikacji, jesli komukolwiek mało mocy w Alfie. Zresztą tak jak Jacek pisze, nie o samą moc chodzi w tych autach

Z wyjątkowych mocnych pojazdów, które są sedanami i mają coś w sobie to istnieją Lancie 8.32 lub poszperać po za granicami naszego nadwiślańskiego raju Gulietty 116
    Ostatnio edytowane przez krzysiek3452 ; 17-07-2012 o 21:52

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

Cytat Napisał omron8 Zobacz post
    Chyba kolega nie miał nigdy do czynienia z TSem 16V
    Hmm, a co to takiego?

Krzysiek - spoko, generalnie to wszystko zależy od tego jakie kto ma możliwości i co lubi. Jeden ma frajdę z przerabiania, dopieszczania, regulowania i pochwalenia się tym co uzyskał w garażu, natomiast ja w tym czasie zastanawiam się jak tu by można lepiej wykorzystać to co mi przygotowali włoscy inżynierowie, by szybciej przejechać zakręt.
    Ostatnio edytowane przez JacekK ; 17-07-2012 o 22:15

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto

Domyślnie

Uuuu do 8.32 to już trzeba być chyba mechanikiem z wyższej półki i mieć kogoś w RPA co by części dosyłał A osiągi i tak nie są wcale dużo lepsze niż w 2.0 turbo Ale za to 8.32 ma napis na silniku "by ferrari" i kozacki spojler! I niech ktoś mi jeszcze raz na tym forum napisze o włoskim stylu

- - - Updated - - -

I jeszcze środek miały fajniejszy niż zwykłe themy, chyba że ktoś miał fart i kupił zwykłą ze środkiem z 8.32...

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

Cytat Napisał omron8 Zobacz post
    (...) i kozacki spojler! (...)
    To ja już rozumiem dlaczego Cię do tej paskudnej 90tki tak ciągnie.

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto

Domyślnie

Tak prawdę mówiąc to też kiedyś myślałem themą (niestety zwykłą) bo trafiają się czasem za jakieś dziwne pieniążki No ale transaxle to transaxle...
    Pozostaje czekać na fart żeby coś się trafiło do kupienia i żeby akurat kasa w portfelu była

Brakuje mi jeszcze tylko jednej rzeczy! Żeby alfa robiła wykończenia w złocie jak japońce na USA. I wtedy w połączeniu z diodkami na desce byłby piękny samochód na cygańskie wesele
    Trochę żałuję że kiedyś nie kupiłem audi V8 czerwoną tapicerką (nawet na podsufitce była czerwień). Nieźle wyglądało ale brzydziłbym się czegokolwiek dotknąć w takim dziwkowozie Ale 280 koni. Czasem V ósemki na ręcznej skrzyni... Fajne są i nie wiem czy nie brzydsze niż 90tka.

- - - Updated - - -

Co do Safranek - wersję Biturbo 4x4 widziałem 2 razy w życiu
    no bo Ty z Polski A jesteś. U nas na bliskim wschodzi mało kto inwestuje w takie autka