Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy 1234567
Pokaż wyniki od 61 do 69 z 69

Temat: Tapicerka skórzana czy materiałowa/welurowa

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Mam skórę czarną. BEZ podgrzewania. Czy zima czy lato przyzwyczaiłęm się; ani nie zamarzam ani sie nie gotuję. Dla mnie wygląd per primo. W zakrętach świetnie trzyma, nie ślizgam się czy coś podobnego. Skóra jest super no i ten luksus. Następne auto napewno będzie w skórze. Polecam takie wykończenie tym co jeszcze się wachają. Nie pożałujecie

---------- Post added at 23:00 ---------- Previous post was at 22:56 ----------

Cytat Napisał Pietia Zobacz post
    Poza tym ktoś wspomniał o obdzieraniu żywych zwierząt ze skóry. To chyba lekka przesada. Łatwiej obedrzeć ze skóry martwe zwierzę niż rzucające się w każdą stronę, jeszcze by ugryzło albo co.
    Pietia dobry tekst. Powalił mnie na kolana! Szczeraprawda. A ile śmiechu jak to czytałem
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

skóra jest elegancka ale ja wolę alfatex w lecie tyłka nie odparza.
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    MPK

Domyślnie

Zeby zima na skorzanej tapicerce odczuc to, ze jest zimna, to chyba by trzeba w krotkich spodenkach jedzic
    Siadasz i albo odpalasz podgrzewanie foteli, albo sie w ciagu paru chwil podgrzeje od tylka, hehe.
    Znam oczywiscie takich, ktorzy lataja na skorzanych fotelach - prosta rada, wystarczy usiasc w porzadnej pozycji i sie dobrze zapiac - problem znika. Przetrwalem tak przejazd po torze i mnie nie wrzucilo pod fotel. Proba zrobienia tego samego z niezapietymi pasami konczy sie juz inaczej - trzeba duzo wysilku wlozyc w utrzymanie sie nie skorzanym fotelu wtedy...

Tak jak mowili poprzednicy skorzana tapicerke tez latwiej utrzymac w czystosci, choc moze byc to drozsze, bo sam odkurzacz nie zalatwi sprawy i trzeba czasami uzyc innych srodkow wedlug potrzeb i zasobnosci portfela.

Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

A ja mam fotele kubełkowe więc bez pasów wchodzę w zakręty jak chce. A fotel trzyma mnie porządnie. No i mi się wydaje, że w każdej Alfie w skórze jest tak jak u mnie. Więc nie wiem o jakim ślizganiu tu piszecie.
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    MPK

Domyślnie

Jezeli ten standardowy fotel ze 156 nazywasz fotelem kubelkowym to chyba ja mam inne pojecie o tym jak wyglada prawdziwie trzymajacy fotel kubelkowy
    Oczywiscie sa wygodne, maja jakies sensowne w codziennym uzytkowaniu trzymanie boczne ale naprawde nie polecam przejazdu po szybkim, kretym torze bez zapietych pasow bo trzeba sobie pomagac zeby zostac w pozycji w jakiej sie zasiadlo do przejazdu, oczywiscie wykluczam siedzenie na sepa i trzymanie sie kierownicy, bo ona nie do tego sluzy
    Zreszta ja bez zapietych pasow nawet 10 metrow po parkingu nie przejade bo sie zle czuje za kierownica.

Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Xenocyd mówisz o skórze Alfowskiej Momo ?? Że ujowe są?
    Mam chorobę zwaną ITALIA

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    MPK

Domyślnie

Nie, ze sa "be" tylko, ze do rajdowki sie nie nadaja
    Sa wygodne, zapewniaja trzymanie w trakcie codziennej eksploatacji, ale efektu "zasysania" kierownika w fotel nie ma.
    Ale w skorze, szczegolnie przedliftowe z logiem AR, wygladaja oblednie!
    I jeszcze jedna zaleta skory, ktora zauwazyc moze tylko kobieta: w przypadku skorzanej tapicerki mozna zgrabnie wsiadac i wysiadac przekrecajac sie na fotelu bez zadnych problemow

Użytkownik Świeżak Avatar AlfaWhiz
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 164 Q4

Domyślnie

Ale w skorze, szczegolnie przedliftowe z logiem AR, wygladaja oblednie!
    Popieram, posiadam. MOMO w przedliftowej 156, trzymanie jest dobre, wygląda pięknie, problemów z utrzymaniem nie ma.

Jak ktoś chce kubełki, jest przecież GTA, ale pozostałe Alfy to przecież auta, które nie są dedykowane do jazdy torowej i właśnie w codziennym użytkowaniu i sporadycznych wypadach na tor czy na kręte, górskie drogi, takie fotele sprawdzają się doskonale.

Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Cytat Napisał void Zobacz post
    Popieram, posiadam. MOMO w przedliftowej 156, trzymanie jest dobre, wygląda pięknie, problemów z utrzymaniem nie ma.

Jak ktoś chce kubełki, jest przecież GTA, ale pozostałe Alfy to przecież auta, które nie są dedykowane do jazdy torowej i właśnie w codziennym użytkowaniu i sporadycznych wypadach na tor czy na kręte, górskie drogi, takie fotele sprawdzają się doskonale.
    Dokładnie zgadzam się z kolegą. Mam te same fotele i są supeR!!
    Mam chorobę zwaną ITALIA