Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 85

Temat: Jakiś zlot kuj pom ??

karolm
    Gość

Domyślnie

To nie to, że się zrażam. 155 zawsze chciałem mieć
    Natomiast 145 już bym nie chciał - potrzebuję jednak 4 drzwiowe auto. Merlin oczywiście potrafił spoko do tyłu wskoczyć, ale cała procedura otwierania długich drzwi na ciasnym parkingu i złożenia siedzenia w drugiej ręce próbując utrzymać podjaranego wycieczką psa to nie na moje nerwy

karolm
    Gość

Domyślnie

PS, koles_02: dziś za to ja Cię widziałem przy kaszowniku

Jakub1989
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał karolm Zobacz post
    To nie to, że się zrażam. 155 zawsze chciałem mieć
    Natomiast 145 już bym nie chciał - potrzebuję jednak 4 drzwiowe auto. Merlin oczywiście potrafił spoko do tyłu wskoczyć, ale cała procedura otwierania długich drzwi na ciasnym parkingu i złożenia siedzenia w drugiej ręce próbując utrzymać podjaranego wycieczką psa to nie na moje nerwy
    W sumie racja, też teraz jestem zadowolony z drugiej pary drzwi
    Wizualnie 146 mi się bardziej podoba od 155 ale to kwestia gustu a jaki silnik planujesz mieć ?

karolm
    Gość

Domyślnie

Srebrna ma 2.0 8V, ale to wchodzi tylko w grę jak wynegocjujemy lepszą cenę bo ma tam parę pierdółek. Jak nie ta i nie trafię szybko fajnej V6 to 1.8, 2.0 8V a potem to będę odkładał na Q4. O.
    Jakieś resztki zdrowego rozsądku podpowiadają, że 8V będzie tańszy w utrzymaniu, a historię też ma długą i imponującą. Diesla przecież nie kupię, bo nie i bo nie i bo nie i 1.9 przysłaby a w wynalazek 2.5 z rozrządem na kołach zębatych jak w traktorze pchał się nie będę.

Natomiast jedna rzecz nie daje mi spokoju. Nigdy nie siedziałem w 164, na fotkach wydaje się taka niezbyt fajna w środku, ale nie wiem jak jest na żywo, a 2.0V6TB takie kuszące jest

Ale odebrałem za to dziś pamiątkowe foto z alfą: http://i46.tinypic.com/2dmcev9.jpg nie chciało mi się już zrobić wersji bez nazwiska, ale do jego zdobycia w końcu wystarczy nasza-klasa... sorry! nk!

Jakub1989
    Gość

Domyślnie

Ja szaleje od dawna 164 więc nie będę jej zachwalał bo jestem nieobiektywny.
    Ja w 155 bym wybrał 2.0 8V bardzo dobry i niezawodny silnik z łańcuchem rozrządu lub V6 bo to inna jazda a spalanie tylko trochę większe ( moja 166 pali w mieście przy normalnej jeździe 10-13 l choć na początku nie schodziłem poniżej 13-14) ja rzędówką nie jeździłem więc jestem za V6 choć bardzo ich mało ;(

karolm
    Gość

Domyślnie

Nie no jasne, że wolałbym V6

Pojawiła się 164 z Jabłonowa Pom. na sprzedaż, jak będzie mi się chciało to pojadę się przejechać

Użytkownik Romeo Avatar koles_02
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    AR 166 2,4JTD 10v CF2 EDC15 99' 140KM Grigio Chiaro

Domyślnie

...Ale odebrałem za to dziś pamiątkowe foto z alfą: http://i46.tinypic.com/2dmcev9.jpg...
    Ładnie Cię upolowała miejska na przeciwko hondy, ze dwie stówki przygarnąłeś. Ja tam zawsze zwalniam bo jak nie oni z fotoradarem to kawałek dalej z suszarą stoją często.
    Ostatnio edytowane przez koles_02 ; 06-07-2010 o 17:53

" - elegancka pomiędzy sportowymi
    - sportowa pomiędzy eleganckimi
    - fascynująca piękność w segmencie E"

karolm
    Gość

Domyślnie

I pomyśleć, że zazwyczaj jeżdżę dołem (Lubicką), a jak Zółkiewskiego to w godzinach gdy jest tłok (do babci na obiad ) i się nie da. Musieli się nieźle przyczaić, bo normalnie to mam radar w oczach na niebieskie Doblo/Roomstera wiejskiej..

karolm
    Gość

Domyślnie

@Jakub1989: ty szalejesz 164, czy szalejesz za 164? Jesteś nieobiektywny - ok - zachwal mi ją, bo zaczynam się przekonywać do tego pomysłu

Jakub1989
    Gość

Domyślnie

@Jakub1989: ty szalejesz 164, czy szalejesz za 164? Jesteś nieobiektywny - ok - zachwal mi ją, bo zaczynam się przekonywać do tego pomysłu
    Jest duża wygodna dynamiczna bardzo dopracowana i wygląda ponad czasowo ma świetną linię ... dużo by pisać więc poczytaj sobie :
    http://www.alfaholicy.org/samochody/...romeo-164.html
    I poszukaj na Blogu Fiergloo jest dużo i całkiem przystępnie napisane
    http://fierglu.blog.interia.pl/
    Kupię sobie na pewno jako drugi samochód marzenie to Q4 choć teraz na Alledrogo jest taka w podobnej cenie co dałem za moją 166 i trochę mnie to boli ;(

Mi na przykład 155 się nie podoba a 164 jak najbardziej