Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Witam. Przeglądając forum odszukałem kilka tematów dotyczących domykanie szyb, ale niestety w żadnym z nich nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie. Posiadam auto w wersji distinctive, gdzie domykanie szyb z kluczyka powinno być niby w standardzie. Niestety szyby da się tylko otworzyć z kluczyka, natomiast domknąć już nie. Czy ktoś się orientuje czy np. w Fesie jest opcja umożliwiająca aktywowanie tej funkcji ? Alfa jest z grudnia 2007r. jeśli ma to jakieś znaczenie.
Pozdrawiam
Słabo coś szukałeś bo w dwóch tematach jest opisane, że najprawdopodobniej po zmianie dyrektywy unijnej (która niestety jakoś niektórych panzerwagonów nie objęła...) szyby mogą się tylko odsuwać z kluczyka. To dotyczy właśnie aut od 07' w górę.
W sumie nie pomyślałem o tym, a faktycznie mogłem tak zrobić. Więc przyznaję się bez bicia i obiecuję poprawę
Pozdrawiam Marcin.
A ja mam belle 2007 rocznik i z kluczyka działa zarówno zamykanie i otwieranie szyb.