A u mnie 213 tysi stukneło i lata dalej.Żadnych prac przy silniku nie było,prócz standardowych,olej,świece,rozrząd,filtry.Jestem bardzo zadowolony z mojego silnika!!!
A u mnie 213 tysi stukneło i lata dalej.Żadnych prac przy silniku nie było,prócz standardowych,olej,świece,rozrząd,filtry.Jestem bardzo zadowolony z mojego silnika!!!
Bolsik jak juz 3 razy wymieniłes silnik to chyba nie wina silnika tylko twojej wiedzy i umiejętnosci dbania o auto!
---------- Post added at 08:21 ---------- Previous post was at 08:15 ----------
ja mam w swojej NIBY 150 Tys Km Licze ze 220 napewno ! Ciesze sie ze na moim motorze nie ma śladów oleju a silnik chodzi tak cichutko ze go prawie niesłychać Jesli chodzi o olej hmm jak jezdzę normalnie czyli 80-120 jest ok ale jak jede gdzies dalej i czasami ułańska fantazja mnie poniesie i lece 170-a nawet 200 no to oliwy trzeba dolewac sam nie wiem ile i na ile,ale trzeba! MIałem juz trzy T.S i niemiałem problemów wyzszej instancji jak Paliwo i wariat! Pozdrawiam!
Największy przebieg jako widziałem w ts 16 V to coś ponad 370 tysięcy. Mam na sprzedaż 2,0 16 V 163 tysiące i w rękach normalnego użytkownika długo jeszcze pochodzi.
Zakup przy 136tys-obecnie 174tys,niedlugo zmania rozrządu,generalnie bez problemow zima i latem,(przebieg autentyk)
Alfa,Honor,Ojczyzna!!!
moja obecnie ma 232000tys/km i sprawuje sie rewelacyjnie dzis "leciałem" 180km/h na A4 POEZJA>>>>>>> OD KUPNA ZROBIŁEM 14TYS KM I REWELKA olej pasuje zmienic w tym tygodniu i mam nadzieje ze bedzie dalej tak dobrze jak do tej pory. rok wczesniej miałem jtd ale wole nie wspominac bo przygoda z nim była droga. 16V 144KM 1747poj. polecam !!!!!!!
'Nie uważaj się za fana motoryzacji póki nie kupisz Alfy,póki nie doświadczysz huśtawki bólu,rozczarowania i agonii po krótkiej chwili gdy wszystko jeszcze działało i byłeś na dobrej drodze'
Jeremy Clarkson
ja swoją 146 1.4 TS sprzedałem jak miała 450 tyś. i silnik chodził miód malina.
To chyba jesteś debeściakNapisz do Alfy, może dostaniesz jakąś nagrodę za taki przebieg bez roboty dołu
![]()
'Nie uważaj się za fana motoryzacji póki nie kupisz Alfy,póki nie doświadczysz huśtawki bólu,rozczarowania i agonii po krótkiej chwili gdy wszystko jeszcze działało i byłeś na dobrej drodze'
Jeremy Clarkson
w dieslu taki przebieg nie robi wrażenia![]()
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny