A ja bym połączył problem centralki airbag i centralką skrzyni z nagrzewnicą.
A ja bym połączył problem centralki airbag i centralką skrzyni z nagrzewnicą.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
Zapomniałem dodać, że przy okazji w serwisie nie mogli się połączyć z climatronikiem.....
No ok ale jeśli nagrzewnica to chyba powinno ubywać płynu tak ? czy jak to wygląda....teraz pojedziłem poł dnia i rozkminiłem kiedy dokładnie włącza się błąd....kiedy dam w palnik...tzn kiedy jade szybciej i kiedy auto się rozgrzeje..... może ta wskazówka coś Wam podpowie ?
Pan w serwisie powiedział , że jutro mam zadzwonic w celu ustalenia wstępnego kosztu znalezienia przyczyny usterki.....zobaczymy co z tego wyjdzie....
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
Sprawdź dokładnie TPS (czujnik położenia przepustnicy). Na 100% dane z niego idą do skrzyni, jeśli są lipne to będzie wypadał błąd. Jak pisałem wcześniej o Omedze, przyczyną moich błędów był na pewno TPS, przepływomierz ze skrzynią ma mało wspólnego, TPS za to bardzo dużo, każdy kickdown i w ogóle wszystkie informacje na dot położenia pedału gazu, a więc tego kiedy mają się przełączać biegi, redukcje itp. pochodzą właśnie z tego czujnika. Drugą rzeczą wskazującą na ten czujnik jest fakt trochę z innej beczki, w Yamasze R1 miałem problem z tym czujnikiem, wariował zawsze po porządnym rozgrzaniu silnika, na zimnym było wszystko ok, a na gorącym nie trzymała wolnych obrotów. Po wymianie problem ustąpił. Więc oba twoje objawy najprędzej wskazywały by na ten czujnik.
no ok, ale czy na kompie nie wyszedł by błąd TPS-s ?
Przepływne tylko komp pokazuje.....
hmmm...czujnik położenia przepustnicy w dieslu....ciekawe ???
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
ma ktoś może jeszcze jakieś pomysły ?![]()
Zerknij na tę nagrzewnicę na początek tak jak Szerszeń radzi, było dużo o tym, standardowa przypadłość 166tek. Ubytek płynu może być niewidoczny jak nagrzewnica się lekko "spoci"...
kolega MichałGdy ma silnik 2.4 JTD 20V czyli AR 166 po lifcie, a tej Alfy cieknąca nagrzewnica na podzespoły za ICS nie dotyczy, co do skrzyni to MichałGdy odpowiedź dostał w temacie Błąd 0741 w automatycznej skrzyni AISIN
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
W którym miejscu ? Sterowanie hydrauliczne czy czujnik ?
Czy mjak odłączali silnik to mogli coś popierdzielić ? Czy nagle dziwnym zbiegiem okoliczności coś z tych 2 rzeczy mogło się skończyć? Bo ja już kompletnie zgłupiałem....nagrzewnica raczej odpada bo nie mam zaparowanych szyb raczej...