Strona 7 z 22 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 219

Temat: Alfa Romeo GT vs BMW e46 coupe

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebott
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    Była: Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2001

Domyślnie

Cytat Napisał Krajcok Zobacz post
    Z wartosciami mierzalnymi sie nie polemizuje

http://www.fastestlaps.com/tracks/hockenheim_short.html
    Szczerze mówiąc dziwny wynik. Może inny kierowca? Poza tym na tej liście jest BMW w wersji sedan, a topic dotyczy Coupe, która pewnie byłaby szybsza.

Tak czy siak, nie ma to znaczenia. EoT.
    „Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”

Blaise Cendrars

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Sochaczew
    Auto
    AR GT

Domyślnie

Cytat Napisał sebott Zobacz post
    Szczerze mówiąc dziwny wynik. Może inny kierowca? Poza tym na tej liście jest BMW w wersji sedan, a topic dotyczy Coupe, która pewnie byłaby szybsza.

Tak czy siak, nie ma to znaczenia. EoT.
    Miałem okazje przejechać się 330Ci i 330Cd.
    330Ci to jest KOT, bardzo agresywne, świetne przyśpieszenie. Kartka mówi 0 6.5sec do 100, mierzone nierzadko osiągają wyniki poniżej 6sec. Ogólnie w BMW to co jest na kartce podane, to są wartości raczej gwarantowane i bardzo wiele egzemplarzy to osiąga, lub nawet poprawia.

330Cd jak to diesel - wrażenie przyśpieszenia ma niesamowite. Ciąg dość długi jak na diesla. Wysoko się kręci. Jedyny znany mi diesel, który może fajnie brzmieć.

EoT

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

dobra - descrimen
    po mojemu ty alfy nie kupisz chocby był to dobry egzemplarz

pokazujesz przykładowe fotki - ale wskazujesz wyższość bmw ( nie dyskutuje tutaj nawet z przykładową "rysowaną " fotką 147 na przeciw fotki bmw z zawieszeniem wspomnianym pod zdjęciem - jak już chcesz porównywać to rób to w zblizonych warunkach bo ja ci zaraz mógłbym pokazać ztffffuningowane bmw i piękną 147 z ładnym kółkiem i eibachem -30 i też wyjdzie lepiej ale nie będzie wiarygodne i obiektywne )
    piszesz o jazdach bmw i sugerujesz że są lepsze od AR ( nie piszesz nic o jazdach AR )

wychodzi na to że jednak zostaniesz przy bmw

tak myślę

ale :
    ważne żebyś ty był zadowolony
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 13-02-2011 o 22:02

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Sochaczew
    Auto
    AR GT

Domyślnie

Przeglądam cały czas aukcje BMW, jak i AR.
    Kilka Beemek obejrzałem, póki co dalej szukam. Co wpadnie pierwsze ładne to kupie.
    AR mają przynajmniej na aukcjach dużo mniejsze przebiegi niż BMW, to duża zaleta. W BMW ten problem, że w 2004 roku kończy się model e46, a na e92 nie mam dolarów. Więc najmłodsze jakie mogę kupić to 2005 (rejestracja). W przypadku AR GT nie dość, że często mam 50% przebiegu BMW, to jeszcze mogę wejść w roczniki 06 i młodsze.

Co do 147 i e46 qp. To pokazałem celowo tą AR jako przykład tego co jest na allegro (na allegro są nawet gorsze zawiasy). Dlatego napisałem, że nie wiem jak wygląda to w GTA.
    Żeby nie być gołosłownym:
    http://moto.allegro.pl/alfa-147-jtd-...459282928.html
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-9...C12935428.html
    http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-14...448848216.html

Wszystkie linki są z historii przeglądarki u mnie.

Dlaczego pokazałem z zawiasem z M'ki, bo moim zdaniem BMW bez "mpakietu" dużo traci i ja osobiście bym innego nie kupił. Stąd też wcześniejsze pytanie, czy GTA różniła się czymś zewnętrznie. Doświadczenia z BMW mówią mi, że później takie smaczki są potwornie drogie w dokupieniu, więc lepiej kupić nieco droższe auto już z tym.

A czy zostanę przy BMW? Bardzo podoba mi się to:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-bezo...C17289771.html

Tylko drogo dla mnie

Kolejne 2 pytania

1) Czy można jakoś wyciągnąć przebieg z innego miejsca niż komp? W BMW można z xenonów odczytać, jest coś takiego w AR?
    To dobry (choć nie 100% pewny) sposób weryfikacji przebiegu.

2) Czy tylne szyby są opuszczane/uchylane?

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Pamiętaj, że takie rzeczy jak szpera Q2, czy zwiększenie mocy nie powinny być wyznacznikiem:

szpera 1300zł
    virus ~1500zł

Szukaj takiej sztuki, żeby pozytywnie przeszła podłączenie pod komputer serwisowy, parametry silnika były ok, trzymała moc i miała w miarę zdrowe zawieszenie, żebyś nie musiał zaczynać przygody z Alfą od wkładania siana.

Ja już dawno wyleczyłem się z szukania okazji za ceny poniżej giełdowej, bo takie nie istnieją, a szukanie tych kilku % stanowi duże ryzyko późniejszych wydatków.

PS. GT m ao wiele ciekawszą budę. Kup sobie ALfę - jak nie przypadnie do gustu to następne kupisz BMW. Inaczej zawsze będziesz się zastanawiał, czy nie popełniłeś tego błędu

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Sochaczew
    Auto
    AR GT

Domyślnie

Jak widzisz nie jestem osobą, która się napala na szybki zakup.
    5lat temu 318is szukałem pół roku, aż w końcu trafiłem na to co chciałem.
    Efektem tego poza materiałami eksploatacyjnymi nic nie naprawiałem.
    Na pewno nie kupie okazji, bo ja też w nie nie wierze.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR GT JTS 2004

Domyślnie

Zewnętrznie – V6 siedzi niżej, są inne sprężyny, jeszcze niżej niż JTS. Zaciski inne. Co tam więcej widać nie wiem

Te okienka się nie otwierają, ani nie są uchylne.

Przebieg – ponoć można, tak czytałam, ale osobiście nie wiem jak A jak po ksenonach w BMW się to sprawdza?

Uważaj z tym 50% przebiegu :/ Może mają większy, a może były sprowadzone uszkodzone… A może i jedno i drugie. A może nie, nie znam się

Może jednak obejrzysz jakąś GT osobiście? I zrobisz jazdę próbną? Tak pytam, bo mam wrażenie, że uczysz się pływać, stojąc na chodniku

Życzę udanej przejażdżki niewytłuczonym egzemplarzem, na dobrej oponie

PS) Twardy Ci dobrze radzi

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Sochaczew
    Auto
    AR GT

Domyślnie

Na początku przyszłego tygodnia będę miał okazję pojeździć.
    Wiem tylko, że benzynowy silnik 1.8, albo 2.0. Da mi to finalny pogląd na auto.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

teraz zobacz jak może wyglądać 147
    ( tym razem to ja wybieram fotki )

p.s.
    ale i tak skoro wcześniej porównałeś byle fotki alfy z fotkami "ulepszanej" bmw to wskazuje że sam ( możliwe że podświadomie ) wskazujesz wyższość bmw nad AR i dla tego pisałem że i tak kupisz bmw
    a gdybyś jednak kupił alfę i coś się popsuje to będziesz zły na cały świat ( bo przecież w bmw by ci się nie popsuło )
    być może się mylę no ale...

aha - i wspominałeś wcześniej o kwocie ok 30k zł za GT , łatwo nie będzie ( już chyba o tym pisałem )
    a ta z linku od roberta z SA no prawie jak moja , jedyny zarzut - brak parktronika (i nikt mi nie wmówi że parkowanie tyłem GT jest proste bez tej niby pierdółki ) - a cena sam widzisz że sporo ponad te 30 a rocznik niby stary bo 2004
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 14-02-2011 o 09:38

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Usa
    Auto
    mgsexGD

Domyślnie

co do tej 147... ty wygląda jak GTA ale... no nie wiem, czy felgi takie duże czy zaciski jakieś przymałe...
    ale ogólnie zejebistość

a co do tematu... widziałem ostatnio taką E46 niby ładnie odmalowany, skóra, bajery i w ogóle zderzaki ala M-włóknoszklane i powiem że mimo przedniego napędu i tak wolałbym 147 to np ze zdjęć powyżej...
    e46 ma taki jakiś perfidny styl, taki trochę zniechęcający do siebie i niby to coupe i niby sportowe ale jakoś tak... zbyt pospolite jest

natomiast 147 3D czy GT jeśli ładnie zrobione to się każdemu podoba i nie wzbudza od razu w widzu stereotypu auta dla dresa lub szpanera tylko po prostu ma wygląd typowo sportowy a zarazem w pewnym sensie delikatnego(nie wiedziałem jak to opisać) i normalnego auta.

a tak swoja droga, według mnie kupowanie 2/3 drzwiowego coupe z silnikiem diesel'a jest niemoralne... ja sobie osobiście nie wyobrażam jak bym miał kupić auto które ma zachwycać swoim wyglądem a klekotem zniechęcać... ale to już moja opinia... jak się kiedyś przejedziesz jakąś V6'ką też tak powiesz