Miałem okazje przejechać się 330Ci i 330Cd.
330Ci to jest KOT, bardzo agresywne, świetne przyśpieszenie. Kartka mówi 0 6.5sec do 100, mierzone nierzadko osiągają wyniki poniżej 6sec. Ogólnie w BMW to co jest na kartce podane, to są wartości raczej gwarantowane i bardzo wiele egzemplarzy to osiąga, lub nawet poprawia.
330Cd jak to diesel - wrażenie przyśpieszenia ma niesamowite. Ciąg dość długi jak na diesla. Wysoko się kręci. Jedyny znany mi diesel, który może fajnie brzmieć.
EoT![]()
dobra - descrimen
po mojemu ty alfy nie kupisz chocby był to dobry egzemplarz
pokazujesz przykładowe fotki - ale wskazujesz wyższość bmw ( nie dyskutuje tutaj nawet z przykładową "rysowaną " fotką 147 na przeciw fotki bmw z zawieszeniem wspomnianym pod zdjęciem - jak już chcesz porównywać to rób to w zblizonych warunkach bo ja ci zaraz mógłbym pokazać ztffffuningowane bmw i piękną 147 z ładnym kółkiem i eibachem -30 i też wyjdzie lepiej ale nie będzie wiarygodne i obiektywne )
piszesz o jazdach bmw i sugerujesz że są lepsze od AR ( nie piszesz nic o jazdach AR )
wychodzi na to że jednak zostaniesz przy bmw
tak myślę
ale :
ważne żebyś ty był zadowolony
Przeglądam cały czas aukcje BMW, jak i AR.
Kilka Beemek obejrzałem, póki co dalej szukam. Co wpadnie pierwsze ładne to kupie.
AR mają przynajmniej na aukcjach dużo mniejsze przebiegi niż BMW, to duża zaleta. W BMW ten problem, że w 2004 roku kończy się model e46, a na e92 nie mam dolarów. Więc najmłodsze jakie mogę kupić to 2005 (rejestracja). W przypadku AR GT nie dość, że często mam 50% przebiegu BMW, to jeszcze mogę wejść w roczniki 06 i młodsze.
Co do 147 i e46 qp. To pokazałem celowo tą AR jako przykład tego co jest na allegro (na allegro są nawet gorsze zawiasy). Dlatego napisałem, że nie wiem jak wygląda to w GTA.
Żeby nie być gołosłownym:
http://moto.allegro.pl/alfa-147-jtd-...459282928.html
http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-9...C12935428.html
http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-14...448848216.html
Wszystkie linki są z historii przeglądarki u mnie.
Dlaczego pokazałem z zawiasem z M'ki, bo moim zdaniem BMW bez "mpakietu" dużo traci i ja osobiście bym innego nie kupił. Stąd też wcześniejsze pytanie, czy GTA różniła się czymś zewnętrznie. Doświadczenia z BMW mówią mi, że później takie smaczki są potwornie drogie w dokupieniu, więc lepiej kupić nieco droższe auto już z tym.
A czy zostanę przy BMW? Bardzo podoba mi się to:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-bezo...C17289771.html
Tylko drogo dla mnie
Kolejne 2 pytania
1) Czy można jakoś wyciągnąć przebieg z innego miejsca niż komp? W BMW można z xenonów odczytać, jest coś takiego w AR?
To dobry (choć nie 100% pewny) sposób weryfikacji przebiegu.
2) Czy tylne szyby są opuszczane/uchylane?
Pamiętaj, że takie rzeczy jak szpera Q2, czy zwiększenie mocy nie powinny być wyznacznikiem:
szpera 1300zł
virus ~1500zł
Szukaj takiej sztuki, żeby pozytywnie przeszła podłączenie pod komputer serwisowy, parametry silnika były ok, trzymała moc i miała w miarę zdrowe zawieszenie, żebyś nie musiał zaczynać przygody z Alfą od wkładania siana.
Ja już dawno wyleczyłem się z szukania okazji za ceny poniżej giełdowej, bo takie nie istnieją, a szukanie tych kilku % stanowi duże ryzyko późniejszych wydatków.
PS. GT m ao wiele ciekawszą budę. Kup sobie ALfę - jak nie przypadnie do gustu to następne kupisz BMW. Inaczej zawsze będziesz się zastanawiał, czy nie popełniłeś tego błędu![]()
Jak widzisz nie jestem osobą, która się napala na szybki zakup.
5lat temu 318is szukałem pół roku, aż w końcu trafiłem na to co chciałem.
Efektem tego poza materiałami eksploatacyjnymi nic nie naprawiałem.
Na pewno nie kupie okazji, bo ja też w nie nie wierze.
Zewnętrznie – V6 siedzi niżej, są inne sprężyny, jeszcze niżej niż JTS. Zaciski inne. Co tam więcej widać nie wiem![]()
Te okienka się nie otwierają, ani nie są uchylne.
Przebieg – ponoć można, tak czytałam, ale osobiście nie wiem jakA jak po ksenonach w BMW się to sprawdza?
Uważaj z tym 50% przebiegu :/ Może mają większy, a może były sprowadzone uszkodzone… A może i jedno i drugie. A może nie, nie znam się![]()
Może jednak obejrzysz jakąś GT osobiście? I zrobisz jazdę próbną? Tak pytam, bo mam wrażenie, że uczysz się pływać, stojąc na chodniku![]()
Życzę udanej przejażdżki niewytłuczonym egzemplarzem, na dobrej oponie![]()
PS) Twardy Ci dobrze radzi![]()
Na początku przyszłego tygodnia będę miał okazję pojeździć.
Wiem tylko, że benzynowy silnik 1.8, albo 2.0. Da mi to finalny pogląd na auto.
teraz zobacz jak może wyglądać 147
( tym razem to ja wybieram fotki)
p.s.
ale i tak skoro wcześniej porównałeś byle fotki alfy z fotkami "ulepszanej" bmw to wskazuje że sam ( możliwe że podświadomie ) wskazujesz wyższość bmw nad AR i dla tego pisałem że i tak kupisz bmw
a gdybyś jednak kupił alfę i coś się popsuje to będziesz zły na cały świat ( bo przecież w bmw by ci się nie popsuło )
być może się mylę no ale...
aha - i wspominałeś wcześniej o kwocie ok 30k zł za GT , łatwo nie będzie ( już chyba o tym pisałem )
a ta z linku od roberta z SA no prawie jak moja , jedyny zarzut - brak parktronika (i nikt mi nie wmówi że parkowanie tyłem GT jest proste bez tej niby pierdółki ) - a cena sam widzisz że sporo ponad te 30 a rocznik niby stary bo 2004
co do tej 147... ty wygląda jak GTA ale... no nie wiem, czy felgi takie duże czy zaciski jakieś przymałe...
ale ogólnie zejebistość
a co do tematu... widziałem ostatnio taką E46 niby ładnie odmalowany, skóra, bajery i w ogóle zderzaki ala M-włóknoszklane i powiem że mimo przedniego napędu i tak wolałbym 147 to np ze zdjęć powyżej...
e46 ma taki jakiś perfidny styl, taki trochę zniechęcający do siebie i niby to coupe i niby sportowe ale jakoś tak... zbyt pospolite jest
natomiast 147 3D czy GT jeśli ładnie zrobione to się każdemu podoba i nie wzbudza od razu w widzu stereotypu auta dla dresa lub szpanera tylko po prostu ma wygląd typowo sportowy a zarazem w pewnym sensie delikatnego(nie wiedziałem jak to opisać) i normalnego auta.
a tak swoja droga, według mnie kupowanie 2/3 drzwiowego coupe z silnikiem diesel'a jest niemoralne... ja sobie osobiście nie wyobrażam jak bym miał kupić auto które ma zachwycać swoim wyglądem a klekotem zniechęcać... ale to już moja opinia... jak się kiedyś przejedziesz jakąś V6'ką też tak powiesz![]()