Strona 7 z 42 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 416

Temat: Dołożenie czujników parkowania (Parktonic)

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    XJ

Domyślnie

Cytat Napisał Nigdy Zobacz post
    Podepnę się- czy jest możliwość dołożenia do oryginalnych tylnych czujników zestaw przednich?
    Temat juz przerabiany na forum i opisany. Ale bedziesz potrzebował wiazki przewodów jesli jej nie masz, cztery czujniki, zderzak , centralke, i głosniczek oraz na samym końcu podpiac się pod komputer. Oczywiscie mowa tylko i wyłacznie o oryginalnych częściach bo w innym przypadku nie ma mozliwosci zgrania tego z wyświetlaczem i całym obwodem lini can i body computera.
    Mam nadzieje że się nie pomyliłem.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Bachus Zobacz post
    Witam
    Czy ktoś dokładał czujniki parkowania do swojego autka i może coś polecić. Zastanawiam się nad oryginałem ale to chyba sporo pracy i koszty większe.
    Jeżeli możecie polecić jakiś dobry zestaw lub firmę która zajęła by się od razu montażem w okolica Krakowa, Kielc, Katowic.
    Z góry dziękuję

Marcin
    Jesli chodzi o oryginalne to potrzbujesz: (wszystkie części używane) wiązke przewodów - ok 150 zł, centralka - ok 150 zł, zderzak od 300 zł, czujniki ok 100 szt = ok 400 zł, głośniczek koszt mi nieznany, plus podpięcie do komputera.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Mitsubishi Lancer

Domyślnie

Cytat Napisał axel40 Zobacz post
    głośniczek koszt mi nieznany
    Jesteś pewny, że tam jest jakiś głośniczek?
    Ja mam fabryczne czujniki i mam wrażenie że sygnał mam z fabrycznych głośników radia.
    Jesli przeszkoda jest z tyłu blisko, to pika mi z tyłu, a jeśli z przodu, to pika analogicznie z przodu. Nie jest to jakiś jeden głośniczek.

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

Jest drugi głośnik to przednich czujników.

Użytkownik Rowerzysta Avatar lobov
    Mieszka w
    okolice Rzeszowa
    Auto
    była: 156, 159 Jest: Giulietta 1,4 170 Sport i jakieś Audi ;)

Domyślnie

I jeszcze ten styropian w zderzaku po bokach scudetto trzeba przerobić (ew. kupić pod czujniki).

Użytkownik Rowerzysta Avatar pablitoo24
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1,9 JTDm 8v

Domyślnie

Cytat Napisał szyrud1696 Zobacz post
    Ja zamontowałem wyświetlacz w tylnej części podsufitki. Odległość boczną oraz środkową widzę patrząc w lusterko wsteczne. Wyświetlacz jest w "lustrzanym odbiciu " .
    Malowane i montowane w oryginalne miejsca czujniki. Jakbym nie wiedział, że to dorabiane myślałbym ,że oryginał wygląda / działa super. Zmusza przynajmniej do spojrzenia w lusterko. Jeśli ktoś chce podeślę fotki.
    Witam Kolego,

Jest możliwość podesłania efektu montażu czujników?..cały czas sie wacham pomiędzy montażem zderzaka z oryginałem lub kupieniem zestawu np. Valeo..mozesz tez coś więcej napisać o zestawie który załozyłeś
    i ilę Cie to kosztowało?..Będe bardzo wdzięczny...pablitoo24@wp.pl
    Pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    Alfa Romeo 159 jtdm

Domyślnie

Panowie mam pytanie czy do fabrycznych czujników cofania moge podpiąć inną centralke np zjakaś z allegro chodzi mi tylko o dzwięk bez wyswietlacza

Użytkownik Świeżak Avatar wit_maj
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Stelvio 2.0 TB, Brera 2.4 jtdm Q-Tronic, 159 1.9 jtdm Q-Tronic, GTV 2.0 T.Spark

Domyślnie

Zazwyczaj jak auto jest całe mokre to wyłączają się czujniki. Ja mam tak zawsze po myciu i zawsze jak stoi auto na parkingu przez kilka godzin i leje. Jeśli postoi chwilę w suchym, albo po drodze wyschnie to czujniki automatycznie znów działają

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał wit_maj Zobacz post
    Zazwyczaj jak auto jest całe mokre to wyłączają się czujniki. Ja mam tak zawsze po myciu i zawsze jak stoi auto na parkingu przez kilka godzin i leje. Jeśli postoi chwilę w suchym, albo po drodze wyschnie to czujniki automatycznie znów działają
    U mnie nic takiego nie ma miejsca. Być może któryś czujnik kończy żywot albo jakaś wtyczka pod zderzakiem nie kontaktuje. Jeśli dzieje się tak po normalnym myciu to raczej stawiam na psujący się czujnik. U mnie niedawno prawy przedni czujnik szwankował i wyłączał czasem cały system. Namierzyłem, że to on sprawiał problemy (po zimie, przekroczeniu pewnej temperatury/wilgotności przestawał działać), po wymianie działa wszystko ok. Inny czujnik w zeszłym roku przestał działać po wakacjach go się ochłodziło. Gdy upały wracały to czujnik wracał do działania.
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 10-06-2013 o 08:52

Użytkownik Świeżak Avatar wit_maj
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Stelvio 2.0 TB, Brera 2.4 jtdm Q-Tronic, 159 1.9 jtdm Q-Tronic, GTV 2.0 T.Spark

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    U mnie nic takiego nie ma miejsca. Być może któryś czujnik kończy żywot albo jakaś wtyczka pod zderzakiem nie kontaktuje. Jeśli dzieje się tak po normalnym myciu to raczej stawiam na psujący się czujnik. U mnie niedawno prawy przedni czujnik szwankował i wyłączał czasem cały system. Namierzyłem, że to on sprawiał problemy (po zimie, przekroczeniu pewnej temperatury/wilgotności przestawał działać), po wymianie działa wszystko ok. Inny czujnik w zeszłym roku przestał działać po wakacjach go się ochłodziło. Gdy upały wracały to czujnik wracał do działania.
    Nie no, nie mówię, że po myciu nie działają przez godzinę. Po umyciu auta zawsze się wyłączały i wyłączają na dosłownie 2-3 minuty. Przejadę kilkaset metrów i wszystko działa jak należy
    W deszczu też normalnie działają, jedynie jak stoi, to gdy od razu włączam wsteczny to się wyłączają, lecz przejadę dosłownie kawałeczek i wszystko wraca do normy.

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Jestem prawie pewien, że wkrótce będziesz musiał wymieniać jeden z czujników. Takie objawy (nie działanie przez chwilę w pewnych warunkach) u mnie to był początek końca przedniego prawego czujnika. Po kilku tygodniach problem był coraz bardziej uciążliwy. Po wymianie system działa w każdych warunkach.