Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 115

Temat: Prośba o pomoc w optymalnym wyborze ALFY 156

Użytkownik Romeo Avatar NightDay
    Mieszka w
    Zgorzelec/Gunzburg DE
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 119kw ROSSO

Domyślnie

1.Cena taka wysoko mi się wydaje,auto malowane, tylni zderzak i przedni nie schodzi się dokładnie.Wnętrze jak najbardziej ok.Znaczki nie wypłowiałe...Zatem robione było conieco.Aukcja mocno ukoloryzowana(np. 2 podłokietniki błazenada,wspomaganie i abs naprawdę szczególna opcja..)
    2.Handlarz jak zwykle coś do ukrycia jest...Niech nikt nie pisze że jestem do nich sceptycznie nastawiony ale ojciec kupił siorce auto też od handlarza i było z Belgii jeszcze nie zarejestrowane i też sie potem okazało że bite było itd różne numery wychodzą.Zatem wsio się potwierdza.Chyba że twój wujek albo z rodziny ma komis to inaczej...
    3.Mały przebieg aż nad wyraz za mały pod maską "syf".Stan dobry to pewnie jeszcze trzeba z 2 klocki włożyć przypuszczalnie no i golas w sumie.
    4.Handlarz,golas, pod maską podobnie co linijkę wyżej.0 opisu stanu itd i cena za wysoka

velpol
    Gość

Domyślnie

1. Ciekawa opcja ale szczeliny przy prawej i lewej lampie zdecydowanie i wyraźnie się różnią. Tylny zderzak malowany. W sumie dobra cena, fajne wnętrze.
    2. Makabra - odradzam...
    3. Mam mieszane uczucia - 166 tyś? hmm można i tak. Dziura w tapicerce na podłodze, zaniedbana, połamane plastiki, łyse opony...Ładny kolor.
    4. Ładny kolor, przebieg jak w 5-cio letnim aucie(?), za mało zdjęć, żeby cokolwiek więcej powiedzieć. Przynajmniej czysty.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kucz
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Jest: Renault Megane RS 225,Alfa Romeo 147 1,6 Ts 120 . Była Alfa Romeo 156 2,5 V6 24V

Domyślnie

Ja bym obejrzał 1 i ewentualnie dokładnie sprawdził czy nie było poważenie bite i pewnie w razie czego jescze z ceny coś by się urwało

Użytkownik Ogier Avatar stembalski17
    Mieszka w
    K-Z
    Auto
    AR 156 1.9JTD 105 KM

Domyślnie

w pierwszej opcji interesuja mnie te skorki ja mam ori skore na ktorej mam wyszyte logo AR i napis MOMO tutaj tego nie ma to jest normalne ?

velpol
    Gość

Domyślnie

Normalne. Ty masz wersję sprzed liftu wnętrza. Po lifcie wyglądały dokładnie tak jak na zdjęciach.

Użytkownik Romeo Avatar NightDay
    Mieszka w
    Zgorzelec/Gunzburg DE
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 119kw ROSSO

Domyślnie

Tak bo to jest juz z skóra z wersji FL czyli wszystko ok.Poza tym oglądałem jeszcze raz 1. i jeśli nie ma innych niespodzianek do roboty, to ciśnij gościa o cenę i bierz.Od razu mówię że dużo chce jednakże jak lakier jest igła bo niby tak jest a auta niebitego raczej nie znajdziesz w PL to warto pokusić się o oglądnięcie tego cuda.Co się dowiedziałem jeszcze oczywiście z plot bo sam nie potwierdziłem że te 1.8 chyba najbardziej udane z tych TSów co były wogóle nie udane.Obstrachując od benzyn to diesle o wiele lepiej się sprawują i naprawdę nad podziw mało problemów stwarzają obalając stereotyp "drogiego w utrzymaniu diesla".

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kucz
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Jest: Renault Megane RS 225,Alfa Romeo 147 1,6 Ts 120 . Była Alfa Romeo 156 2,5 V6 24V

Domyślnie

Ja również słyszałem że 1,8 to najbardziej udany z TSów 16 zaworowych. Także wymiana napędu rozrządu jest tu mniej problematyczna niż w 2.0 TS bo 1,8 nie trzeba wymieniać paska od balansu więc zawsze jest trochę taniej. Oczywiście pozostaje wariat ale to wkalkulowane w zakup TSa no i oczywiście jak najlepszy olej.
    Co do diesli również zgadzam się z przedmówcą 2,4 JTD to najlepszy silnik wysokoprężny z jakim miałem w życiu do czynienia JTD są bardzo trwałe i kulturalne. v6 są również bardzo udane i bezproblemowe ale bardzo lubią sobie golnąć benzynki

grafex
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał NightDay Zobacz post
    3.Mały przebieg aż nad wyraz za mały pod maską "syf".Stan dobry to pewnie jeszcze trzeba z 2 klocki włożyć przypuszczalnie no i golas w sumie.
    Witam, chciałby zapytać dlaczego stwierdziłeś że pod maska jest syf.....z czystej ciekawości??

velpol
    Gość

Domyślnie

U mnie też jest "syf" pod maską Bardziej zastanawia mnie jak ze zdjęć wyceniłeś ile trzeba do niej dołożyć

grafex
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał velpol Zobacz post
    U mnie też jest "syf" pod maską Bardziej zastanawia mnie jak ze zdjęć wyceniłeś ile trzeba do niej dołożyć
    Kurcze wolę mieć tonę syfu i kurzu pod maska wiedząc że nic nie wycieka ani nie było umyte niż świecącą i 'wyplakowaną" komorę silnika z zarżniętym motorem!!! Popieram velpol sam próbuje odgadnąć te dwa klocki??(a może to o hamulcowe chodziło??)
    Ze zdjęć nie wróżę.........jedynie z fusów!!!
    Pozdrawiam