Samochód dostaje wibracji na przodzie, sprawdzałem pod nim,a tam guma(osłona) mokra,poluzowana, no i luzy są i coś w środku się posypało. Wydaję mi się że to właśnie to.
Samochód dostaje wibracji na przodzie, sprawdzałem pod nim,a tam guma(osłona) mokra,poluzowana, no i luzy są i coś w środku się posypało. Wydaję mi się że to właśnie to.
Dziś dostaliśmy się do tego przegubu.
W środku brązowo i mokro,porażka. Krzyżak uszkodzony, a w kielichu też nie ciekawie.
Tak więć trafiony,zatopiony.
Teraz trzeba poszukać gdzieś kielicha i krzyżaka,i jest już problem bo ceny kielichów są nie za ciekawe,wogóle to ciężko spotkać. Sa może jakieś możliwości zakupu od np fiata? A może istnieje możliwość regeneracji ?
Potrzebna lewa strona, tak?
Daj vin na PW to zobaczę co można zrobić.
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
Oryginały faktycznie drogie, a regeneracji nie wiem czy ktoś się podejmuje. Lewą stronę można jeszcze przeboleć.
Jak coś to pojawiła się opcja zamiennika, ale jeszcze za wcześnie na ocenę jakości.
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...ml#post1513150
witajcie!
Mozecie mi powiedziec jak to jest z tymi przegubami? Bo ogladam na allegro i np na autosklep24 i wszedzie sa te same, za nie duze pieniadze. Np ten: http://autosklep24.pl/pl/p/Przegub-w...JTD-lewy/15653
Tymczasem ja mam tzw kielich i nie wiem czy te czesci sa wymienne czy jak...
Nagralem tez wideo po zakupie gdy pierwszy raz mialem auto na kanale
W momecie nagrywania filmu nie bylo zadnych problemow podczas jazdy jednak po okolo 1000km zaczelo strasznie wibrowac samochodem...
Jak masz kielich to nie możesz założyć tego ze zdjęcia.
Oryginalny kielich około 6 stówek, zamiennik około 350 zł.
Ten drugi ma być za chwilę , czekamy.
-------
A jakosciowo ten zamiennik jak sie ma do oryginalu? tzn czy warto sie w to bawic.
Wiesz z której strony taj wibruje?? Mam jeden na życiu urzywany ale dobry tylko że od 150hp
Nie wiem z ktorej strony:/ Ale wnioskujac po filmiku wychodzi na to ze lewy. Musze tez dodac ze okolice przegubu sa ufajdane w lini prostej od popsutej w przeszlosci gumowej oslony, dlugo sie glowilem co to moglo byc. Prawdopodobnie to byl poczatek konca :/
-------