przeczytałem temat od początku i widze ze czujniki wymienione .... musiałbys miec strasznego pecha żeby nowe czujniki były "trafione" albo sprawdz styki na tych czujnikach może nie łączą
przeczytałem temat od początku i widze ze czujniki wymienione .... musiałbys miec strasznego pecha żeby nowe czujniki były "trafione" albo sprawdz styki na tych czujnikach może nie łączą
Podobno sprawdzone wszystkie styki,dziś był gość od fiata serwis i sprawdzał przy ecu itp. wszystko o.k ciśnienie na listwie też dobre 347 bar już nie wiem bo0 wiadomo gdyby było niskie to pompa, której tylko nie wymieniłem, ten wyłącznik udarowy pod fotelem wcisnąłem już na początku, bo zanim zacznę jeździć autem to wolę znać, takie cuda.Jutro kolejny dzień zmagań z autem i jego humorami.Macie koledzy jakieś foto które to padają przekaźniki w alfie bo jeszcze to zostało,chociaż jest tylko błąd p1320 synchronizacji rozrządu.
Ciągnie się to jak brazylijski serial- wgraj nowe oprogramowanie albo podmień ECU- to zagada do Ciebie.Ewentualnie sprawdź wiązki od czujników do ECU
Tak czytałem śmieszne,no cóż kasę ładuję i nic.
Co nowego?
Mechanicznie wszystko sprawdzone i jest idealnie,bierze sie elektronik za to,jak będę wiedział co to poinformuje wszystkich,bo jeden gość miał na forum też taką anomalie ,ale nie chce powiedzieć, co było powodem tacy się trafiają niestety.
---------- Post added at 23:42 ---------- Previous post was at 23:13 ----------
Dodam,że wtryski rozpylają paliwo (dostają paliwo) prawidłowo i nie zapala.
ciekawa historia - miałem ich kilka z tym autem i do wszystkiego sam dochodziłem i dzięki forum - całe szczęści nie płacę mechanikom bo sam nim jestem hobbystycznie od kilkunastu lat ,choć nieraz wkurza mnie Alfa - potrafię jej wybaczyć...
Wtryski rozpylają paliwo przy kręceniu rozrusznikiem,ale tylko puszczają za każdym razem dwie chmurki i już potem nic nie rozpyla.Dzieje się tak za każdym razem,ciekawe co to jest takiego .
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)