Ale co mają emulatory mat przeciwzgnieceniowych do możliwości domykania szyb z pilota ?
Pewnie chodzi o to, ze musisz miec system przeciwko przecięciu zeby nikomu nie ucielo palca jak bedziesz zdalnie zamykał.
A jak czujnikow nie ma to nie da sie aktywowac zamykania na pilota - tak to rozumiem.
Ale nie wydaje mi się żebyśmy nie mieli czujników zabezpieczających ?
Jak Ty wiesz to napisz...
Nie jestem przekonany czy muszą być jakieś czujniki przeciwzgnieceniowe. W miciaku na schemacie nic nie ma a szyby się zamykają i otwierają. Najprawdopodobniej podobnie jak w tego typu mechanizmach bramowych itp, jest zabezpieczenie nadprądowe. Jak silnik ma ciężko tzn zgniata czyjś palec to pobiera większy prąd. Ten z kolei jest mierzony przez sterownik i jak jest za duży silnik się zatrzymuje czy też nawet cofa (nie sprawdzałem). A cała różnica to oprogramowanie body computera.
To ja dodam coś produktywnego od siebie - zamykanie okien z pilota nie działa - otwieranie jak najbardziej działa.
Pierwszy print screen jest z drzwi pasażera, drugi z drzwi kierowcy. Po przytrzymaniu przez chwilę klawisza z kabiny okna przednie domykają się do końca. Paluchów w szczelinę nie pakowałem, żeby zobaczyć czy szyba się zatrzyma. Osiowanie PROXY przechodzę w całości (ostatnio włączałem wizualizację czujników parkowania i wyłączałem spryskiwacze reflektorów). Bez błędów we wszystkich modułach...
EDYCJA: jaśniej się nie da
PS jeszcze informacja: prod. auta XII 2007
Ostatnio edytowane przez tom993 ; 21-01-2012 o 22:53
AR 156 1.8 TS LPG -> AR 159 Sportwagon 1.9 JTDm Ti -> BMW 520xD
To w końcu domykanie z pilota działa Ci czy nie ?