Dziś -26, moja zamarzła mimo dolanego środka do diesla. Wczoraj tankowałem na Orlenie, niskiej jakości paliwo. Nowy Aku 100Ah i padł od kręcenia. Pojechałem do pracy drugim autem (benzyna)![]()
Dziś -26, moja zamarzła mimo dolanego środka do diesla. Wczoraj tankowałem na Orlenie, niskiej jakości paliwo. Nowy Aku 100Ah i padł od kręcenia. Pojechałem do pracy drugim autem (benzyna)![]()
w alfince mam pół roczny akumulator, nowiutkie świece, ropa z neste i pali od strzała![]()
wczoraj do pracy zabralem astre benzynka no i z roczym aku z rana zapalila za 2 razem -19, ale tu chyba winny olej (mobil), ma juz z rok i z poczatku cieżko krecił, ale jak sie rozgrzał było ok
moja dzisiaj przy -20 poszła od strzała. zwykłe paliwo z BP bez dodatków.
Były "małe" problemy, bo paliwo z Shella zamarzło (niech idą won z tymi promocjami!!!) i mechanicy zgodnie orzekli, ze tylko hol, laweta, albo czekać do wiosny, ale mój pomysłowy dobromir (mąż) za pomocą jakiegoś kabelka do rynny podgrzał filtr paliwa i Bella pozbyła się zatoru z głośnym hukiem zostawiając trzymetrowy czarny ślad za rura wydechową i klekocząc radośnie hahah
)
Ale i tak codziennie rano mam duszę na ramieniu czy dojadę do pracy![]()
Z Alfą jak z kobietą - trzeba wiedzieć jak się z nią obchodzić
moja dziś też z nowymy akusiem odpaliła jak marzenie![]()
No Alfa No Fun-No Fun No Life
Moja piękna dziś niestety tak zamarzla, że nawet pożyczony prąd jej nie pomógł... Pewnie czeka ją laweta do cieplutkiego garazu :'( Uroki Białegostoku i stania pod blokiem...
Ostatnio edytowane przez lukas15071 ; 02-02-2012 o 11:59
No zobaczymy jak dzisiaj bedzie...ma byc jeszcze wiekszy mroz! Ja tez musialem jechac znowu innym samochodem do pracy,alfa stoji w garazu. Bez ogrzewania zwykly blaszak,ale zawsze to te 2-3° cieplej niz na dworze a jest ZIMMZIIOO !! Az zal mi jest jak ja zostawiam i jade innym zwyklym...Ale co rano wstaje wczesniej,a mam ba szusta wiec tak przed 5ta juz odpalalem biala dame odpalila no ale mam ten problem,ze bardzo dlugo heltala zanim zajarzyla...Boje sie ze jak pojade do pracy to mi mie odpali puzniej,z reszta tak mialem w tamten piatek holowali mnie ...
Zobaczymy jak jutro będzie. Bella dostała nowy akumulatorek. Na starym o dziwo odpaliła![]()
dobre paliwo, mocny aku , dobre świece , kilka razy zagrzać i od strzała
hehe a moja stoi od niedzieli na mrozie, dzisiaj próbowałem odpalić ale za trzecim nieudanym starcie dałem sobie spokój. Moja 159 jest tak zmrożona że jest cała biała od szronu i pedał sprzęgła powoli wraca do góry, a biegi trzeba wbijać dwoma rękamicóż czekam na wiosnę, a do pracy będę chodził z buciorka(tylko 3 km)
![]()