A może zwyczajnie jeździ bez pokrywy...![]()
A może zwyczajnie jeździ bez pokrywy...![]()
A jak wyliczenia spalania przez OBD w przypadku dieseli? Coś lepiej niż na infocenter czy też lipa? Bo u mnie pokazuje średnie spalanie 3.5 gdzie faktyczne jest 5-5.5l.
mi średnie spalanie po mieście pokazuje 15,3 kiedyś jadąc około 120 wskoczyło chwilowe na 48 litrów. to chyba lekka przesada!!! co może być przyczyną tych wskazań?? pozdrawiam anka
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
he mnie się to ustrojstwo zmieściło. co prawda trochę wtyczke poluzowałem by mogło się trochę wsunąć do środka ale jest ok. teraz ilekroć włączam programik na moim telefonie automatycznie łączy się z ECU.
W mojej 1,6TS z 2003r średnie spalanie pokazuje w granicach 7,6-8,2 o ile przekłamuje nie mam pojęcia, na pewno coś zaniża.
@Robertonsky
Czytałem gdzieś opinie że elm czy inne na bt pobierają prąd także przy wyłączonej stacyjce. Czy mógłbyś potwierdzić lub zaprzeczyć?
Ponawiam także pytanie czy da się wyliczyć/wyświetlić spalanie w jtd przez interface diagnostyczny?
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Moja była z silnikiem 1.8 wciągnęła bak na 900 km trasie z Niemiecśrednia prędkość na niemieckiej i polskiej A 140 km.
a obecnie testuje 1.9 16v i zobaczymy ile wyjedzie na baku...