Strona 7 z 20 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 199

Temat: Przemyślenia spowodowane wolnym czasem.

Użytkownik Rowerzysta Avatar E2200_V12
    Mieszka w
    GD/WLKP
    Auto
    156 JTD & W140 V12

Domyślnie

Samo porównanie SKODY do Alfa Romeo już o Was dużo mówi - ze jestescie alfistami z lapanki, kupiliscie ja bo TANIO i teraz zal d wam sciska ze przyczepki z knurkiem na skup nie jest w stanie uciagnac... Zawias w skodzie w porownaniu do np Lady 2108 z rosji tez jest do D. Co to wogole za porownanie? AR to sila marki- piekny design, magia historii i samo brzmienie slow ALFA ROMEO sprawia ze sie na serduchu cpieplej robi. I DLATEGO JA KUPILEM 156 ktore mimo wieku i swiadomosci ze to stare zuzyte auto powoli zaczynam dazyc uczuciem . Przeciez Clarkson nawet powiedzial ze skoda jest dla ludzi ktorych na vw nie stac... A w takich krajach 3 swiata jak Polska, Uzbekistan i Bialorus takie marki jak dacia skoda i ZAZ sa wielbione a prawda jest taka ze to ochlap. Wiec przestancie porownywac AR do innych marek. Tu jest forum AR i wogole co to za nagonka na AR sie tu robi. Ja tego nie ogarniam. Autorowi watku chodzilo raczej o cos innego.

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Cytat Napisał E2200_V12 Zobacz post
    Autorowi watku chodzilo raczej o cos innego.
    Masz rację.
    Ale kończy się jak zwykle.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Jak wsiadłem 1 raz do swojej 155 v6 to poprostu mnie poraziło i chyba tak zostało jezdziłem 155 3 lata i czy coś mnie w niej wkurzało? Tak i to bardzo /teraz w 166 mam podobnie hi hi/ to regulacja zaworów.
    Potem 156 V6 o walorach z jazdy nie ma co pisać bo już wielu napisało.Napiszę o wadach.
    Cholerne przednie wahacze.Gdyby nie te g..ne wahacze to byłby super mało awaryjny samochód.
    To właśnie kolejna wymiana wahaczy skłoniła mnie do sprzedaży .Mimo,że bardzo lubię grzebać w swoich samochodach to moja cierpliwość się skończyła.
    W między czasie równolegle kupiłem 147 2.0ts s selespeedem.
    Samochód ładny i nowoczesny dobrze wypasiony.
    Ale niestety ciągnie się za nim wada przednich wahaczy ,pewnie niektórzy się dziwią ,że nie wspomniałem o awaryjnym SS.
    Nie wspomniałem bo nie ma co wspominać.
    SS jeżdzi jest i nie jest taki straszny jak większość sądzi.
    Teraz mam 166 2.0 V6 TB
    Po zakupie zainwestowałem kilka tyś aby jeżdziła tak jak ja chcę a nie na odwrót.
    Czy kupię nastepną alfę/czyt nowszą/?
    Nie wiem brak mi w nowszych alfach V6 ,brak mi mocy,brak mi tego czegoś.
    Jest totalna pustka.
    Makarony chyba postanowiły kreskę na alfę niestety.
    Albo rynek wymaga takiej polityki.
    Czy alfa jest wyjatkowa?
    Napewno daje tyle skrajnych emocji ,że tylko jesdna istota ją przewyższa --kobieta
    Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 29-12-2012 o 10:19
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał piotriix Zobacz post
    Jest totalna pustka.
    Makarony chyba postanowiły kreskę na alfę niestety.
    Albo rynek wymaga takiej polityki.
    Nie wydaje mi się, żeby rynek tego wymagał.
    Jakoś większość teoretycznie "zwykłych" marek ma zdecydowanie mocniejsze auta w ofercie.
    Przykład: Golf, Astra, Leon, Focus(nawet kombi), reszty nie chce mi się nawet wymieniać.

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Samo porównanie SKODY do Alfa Romeo już o Was dużo mówi - ze jestescie alfistami z lapanki, kupiliscie ja bo TANIO i teraz zal d wam sciska ze przyczepki z knurkiem na skup nie jest w stanie uciagnac....
    Ja w porównaniu do ciebie znam historię obu marek i jest podobna, z tego co widzę to ty historie Skody łapiesz od 135 i chyba sie na Favoritce zatrzymałeś, a te całe TOP GEAR to jest wyjątkowo bezstronne to lepiej go nie przytaczać, a Alfę jak kojarzysz- w którym to roku samochód Alfy tak odskoczył od stawki że kierowca troszkę go obmył w Pitstopie żeby ładnie na mecie błyszczała????????
    To jest porównanie aut tego samego segmentu, najlepiej mieć to i to w garażu i terenówkę na złe czasy. Ja po prostu nie jestem ograniczony i klapek na oczach nie mam (co do ceny to pewnie dałem i wsadziłem więcej niż ty, co o dbanie to też się nie licytuj). Co teraz Alfa ma- 159 się mi podobała do momentu przejażdżki 3.6 i 1.9 i się wtedy potwierdziły słowa mojego kolegi że ten samochód wygląda, a nie jeździ, żeby 260 konne autko odpychało się na nieco lepiej lub tak samo jak 2.5 Busso to coś nie tak.

piotriix to gdzie teraz twoja Alfa jeździ, w porównaniu do tego co było u ciebie to jak autostradę do polnej drogi porównywać. U ciebie leciały bo tam masz dziury w serze wszędzie, co prawda od odjazdu od ciebie jeszcze nie wymieniłem tylko jednego dolnego, ale na TRW jak na razie jest dobrze
    Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 29-12-2012 o 10:44

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Samo porównanie SKODY do Alfa Romeo już o Was dużo mówi - ze jestescie alfistami z lapanki, kupiliscie ja bo TANIO i teraz zal d wam sciska ze przyczepki z knurkiem na skup nie jest w stanie uciagnac... Zawias w skodzie w porownaniu do np Lady 2108 z rosji tez jest do D. Co to wogole za porownanie? AR to sila marki- piekny design, magia historii i samo brzmienie slow ALFA ROMEO sprawia ze sie na serduchu cpieplej robi. I DLATEGO JA KUPILEM 156 ktore mimo wieku i swiadomosci ze to stare zuzyte auto powoli zaczynam dazyc uczuciem . Przeciez Clarkson nawet powiedzial ze skoda jest dla ludzi ktorych na vw nie stac... A w takich krajach 3 swiata jak Polska, Uzbekistan i Bialorus takie marki jak dacia skoda i ZAZ sa wielbione a prawda jest taka ze to ochlap. Wiec przestancie porownywac AR do innych marek. Tu jest forum AR i wogole co to za nagonka na AR sie tu robi. Ja tego nie ogarniam. Autorowi watku chodzilo raczej o cos innego.
    Już to kiedyś pisałem
    Tylko ta dziadowska skoda w porównaniu do aut z dusza spod znaku AR, sygnowanych jako auta sportowe.
    Skoda posiada 1.8 turbo - ok w 159 jest, w muminach sa MA - ale np w czasach `156 - oni mieli 1.8 T - w 156 tylko 2.5 v6
    Posiada 4x4 - w czasach 156 - tylko Q4 - 4x4 mozna bylo dobrac sobie jako wyposazenie.
    MAło tego - duże vki czy od groma silników - które mozna bylo dobrac w zaleznosci od zasobnosci portfela
    Skoda ma multum modeli - których oferta skierowana jest do wszsytkich a nie - 2 modele które ciagna marke od niewiedziec kiedy.

I żeby była jasnosc - nie bronie skody - bo dla mnie to auto bezplciowe, które nie ma za grosz polotu i no nie widzi mi sie ani ani - ale taka prawda, że ludzie są zaślepieni wielkościa AR - która ma głeboko w dupie tradycje - i puszcza na rynek tylko to co ma szanse sie sprzedać - a gdzie nutka szaleństwa ?
    I puszczenie np giulietty z dieslem 3.0 JTD
    Czy aplikowanie do mito 3.2 v6
    Nie mówie już o 169 ... tak hucznie zapowiadanej
    147 powodów do zadowolenia

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Napisał kylo1986 Zobacz post
    U ciebie leciały bo tam masz dziury w serze wszędzie,
    No aż tak to nie leciały te 30 tyś wytrzymywały.
    Ale jak kupiłem 147 to prawie w jednym czasie musiałem wymienić w obydwu.
    I po kilku godzinach w kanale, wsadzeniu miliona ch...i , k...ew i sk...ów makarońskim j...m księgowym poprostu się poddałem.
    Warto wspomnieć ,że moje wszystkie alfy były i są na lpg.
    I wbrew temu co niektórzy twierdzą to alfowskie silniki dobrze sobie radzą z LPG.
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)

Domyślnie

Pablo,
    Przeczytałem Twojego 1-go posta ze 4x i rozumiem Twój punkt widzenia. Na szczęście nowa krew cały czas zasila nasze szeregi. Ja na przykład przekonałem wielbiciela BMW do zakupu Alfy i jest naprawdę mocno zakażony wirusem
    Będzie dobrze.
    Niestety, na forum widać wyraźnie, że wielbicieli gównolitu przybywa w zastraszającym tempie. Łożyska po 80pln, wahacze po 70. Myślę, że potrwa to jakieś 2 lata, może dłużej. Tyle ile wytrzymają te auta, potem przejdą na Skody, a na Alfie będą wieszać psy. Jak kiedyś...

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

I tak będzie w kółko

Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Marcin_M Zobacz post
    Pablo,
    Przeczytałem Twojego 1-go posta ze 4x i rozumiem Twój punkt widzenia. Na szczęście nowa krew cały czas zasila nasze szeregi. Ja na przykład przekonałem wielbiciela BMW do zakupu Alfy i jest naprawdę mocno zakażony wirusem
    Będzie dobrze.
    Niestety, na forum widać wyraźnie, że wielbicieli gównolitu przybywa w zastraszającym tempie. Łożyska po 80pln, wahacze po 70. Myślę, że potrwa to jakieś 2 lata, może dłużej. Tyle ile wytrzymają te auta, potem przejdą na Skody, a na Alfie będą wieszać psy. Jak kiedyś...
    Ponieważ to tak właśnie się przedstawia.
    Ktoś, kto wcześniej jeździł autem na podobnym poziomie zrozumie i będzie dbał.
    Problemem są przypadkowi "wielbiciele", ale nie marki, tylko podcierania doopy szkłem, i potem mamy takie kwiatki.
    Ten konkretny przypadek, który skłonił mnie do napisania tego tematu znam od podszewki, ponieważ znam przypadkiem 3 właścicieli po kolei tego auta.
    Pierwszy, który zawsze do mnie przyjeżdżał i chciał dla auta zawsze to co najlepsze, złego słowa nie powiedział i był mega zadowolony.
    Drugim właścicielem był jakiś młodszy jego znajomy, który to zawsze dzwonił i pytał o cenę, i na tym się kończyło. Raz na początku wymienił u nas olej i filtry, nie wiem na marginesie, czy jeszcze kiedykolwiek potem to zrobił. potem już tylko tel.
    Teraz Alfę ma starszy Pan, który ma już jej serdecznie dość, z powodu poprzedniego właściciela, który był miłośnikiem, ale okazji internetowych, bo nie auta.
    Niestety czytając tematy w dziale technicznym (na szczęście nie wszystkie) odnoszę wrażenie, że 3/4 użytkowników forum, nie Alfoholików, to miłośnicy okazji i poszukiwacze mózgu w doopie.
    Takie to są moje spostrzeżenia.

Pozdrawiam.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał malin2k5 Zobacz post
    I tak będzie w kółko
    Jeśli właściciele marki nic nowego nie wprowadzą na rynek, to już nawet tak nie będzie.

Tak apropo rodzynków z allegro.
    Ostatnio dostałem adres portalu aukcyjnego z Holandii, ponieważ mam możliwość kupowania tam aut i sprowadzania do PL, to perełki na Polskich aukcjach/ogłoszeniach to raczej w 100% same miny. Niestety tam auta poniżej 300 kkm są zdecydowanie droższe niż nasze perełki.
    Za 600 OJRO można kupić auto z silnikiem 1.9 jtd z 2000 r (156) z przebiegiem ponad 388 kkm.
    Taka ciekawostka przyrodnicza.