Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 72

Temat: [156] Alfa Romeo - lampy stylizowane na 159

ViP Romeo Avatar williamdrake
    Mieszka w
    Erlensee (de)
    Auto
    AR 145 2.0 TS QV, Peugeot 207 1.4 Vti

Domyślnie

Ja rownież nie zauważam istotnych różnic w wyglądzie Golfa kilku kolejnych generacji...
    Ik@r 1111
    AR 33 1.7 IE 2000-2008 r.
    AR 145 2.0 16V TS 2008-...

SzybkiLopezLublin
    Gość

Domyślnie

Zmiany w Golfach są podobne do zmian w Polskim rządzie, co najwyżej kosmetyczne :/

Sicilian
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał twardy
    Cytat Napisał Sicilian
    AR to nie VW gdzie seria IV, V, VI roznia sie od siebie niewiele
    Przesadziłeś kolego Nie wiem skąd ta nienawiść do VW na tym forum, ale jeśli chodzi alurat o Golfa to wielki respect za to że firma stara się w każdym nowym modelu pokazać coś nowego - jest to wielkie ryzyko (przykład: nowa Impreza), aczkolwiek w przypadku VW zawsze odnoszą sukces...
    bynajmniej nie pałam ślepą nienawiścia do vw golfa-nawet mam kolegow/znajomych, ktorzy jezdza golfami chodzilo mi o to, ze vw od lat proponuje klientom bardzo stonowana stylistyke nadwozia, tak w przypadku golfa jak i polo-i stad tez, jesli nie ma drastycznych zmian w wygladzie nowszego modelu w stosunku do starszego to mozna pokusic sie o przerobke straszej wersji na nowsza i nie bedzie taka zmiana ze soba sie "gryzła". W przypadku AR156 taka droga odpada, poniewaz 159 wiecej dzieli niz laczy ze 156 i dlatego mnie nie przypadla do gustu taka przerobka.

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

sorry, ale jakoś nie widzę przeróbki Golfa IV na V. VW rośnie z każdą nową generacją - tak samo jak AR (159 zastąpiła przecież 156). Skoro mają dobrą sprzedaż, dlaczego nie iść w stronę "stonowanej stylistyki"...?

Inaczej jest w przypadku AR - tutaj nowe projekty muszą być kontrowersyjne, bo niestety opinia jest jaka jest (nie oszukujmy się).

Ja już niestety/stety wyrosłem z jarania się plastikowym tjuningiem, neonami, świecącymi gałkami zmiany biegów, czy przyklejaniem emblematów M3, albo najlepiej kombinację GTI TDI. Teraz to wszystko to dla mnie "wiocha" i nic więcej. Zresztą, takie samochody są niesprzedawalne, albo trzeba je później oddać za bezcent.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał twardy
    Cytat Napisał Sicilian
    AR to nie VW gdzie seria IV, V, VI roznia sie od siebie niewiele
    Przesadziłeś kolego Nie wiem skąd ta nienawiść do VW na tym forum, ale jeśli chodzi alurat o Golfa to wielki respect za to że firma stara się w każdym nowym modelu pokazać coś nowego - jest to wielkie ryzyko (przykład: nowa Impreza), aczkolwiek w przypadku VW zawsze odnoszą sukces...
    taki troszkę off topic, ale nie mogę się powstrzymać. Otóż powszechnie i jawnie wiadomo, że Golf V generacji to klapa marketingowa. Problem polega na tym, że twórcy chcieli wykorzystać sukces jaki osiągnął Golf IV, co nie powiodło się z prostej przyczyny: Golf IV wykorzystał sukces Golfa III, a "jechanie" na reputacji poprzednika jest dobre, ale na krótką metę.
    Podejrzewam, że Golf VI też szału nie zrobi, dlatego, że od Golfa V różni się zaledwie szczególikami i bardziej można by go jako lifting zakwalifikować, a niżeli następcę.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Addicted
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał FlaY
    Łatwo jest krytykować innych gdy coś zrobią, jednak właścicielowi auto napewno sie podoba i jest takie jak chciał. Włożył dużo $ i pracy w to auto. Większosc z was nie ma odwagi zmienić cos we własnym aucie pewnie i dlatego podoba sie wam seria
    A ja mysle, ze seria sie podoba bo jest ładna

pokrop8
    Gość

Domyślnie

Dla mnie jest to niszczenie pięknego już auta. Osobiście nie pochwalam czegoś takiego.
    Alfy trzeba umieć przerabiać w włoskim stylu, bo to co widze na ulicy to mi sie nie dobrze robi że tak ludzie niszczą te samochody!

SzybkiLopezLublin
    Gość

Domyślnie

ja w swojej alfie nie mam zamiaru mocnych zmian robić, jakieś delikatne i nie rzucające się w oczy dodatki, bo poprawianie czegoś co działa i wygląda lepiej niż dobrze to jak dla mnie bezsens.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Ludvigus
    Mieszka w
    Trzebownisko, Rzeszów, PL
    Auto
    Giulia 2.0TB, 147 1.6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał FlaY
    Łatwo jest krytykować innych gdy coś zrobią, jednak właścicielowi auto napewno sie podoba i jest takie jak chciał. Włożył dużo $ i pracy w to auto. Większosc z was nie ma odwagi zmienić cos we własnym aucie pewnie i dlatego podoba sie wam seria
    Sorry, ale odwaga nie wystarczy... przerobić można, wpakować tysiące plnów można -> spieprzyć ładne auto... można :>>

Wracając do montowania w 156 świateł od 159... niestety nie uda się ta operacja bez zmiany całego przodu, innego wygięcia maski, oraz dopasowania nadkoli przednich... miedzy 156, a 159 jest zbyt duża różnica w wysokości linii bocznej, a podjęcie się tego zabiegu może dać taki efekt, jak przytaczany wcześniej... bella wyglądała wówczas, jak zeschizowana morda terminatora :|

Qki sam zauważył, że 156-ka ma łądniejszy tyłek i jest bardziej proporcjonalna, niż 159 - to prawda, a próba przeróbki przodu w 156, nie zmieniając tyłu to będzie nic innego, jak klapa.

Pozdrawiam,

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar jaro.sailor
    Auto
    AR 156 20 v 2,4 jtd (175), AR 155 v6

Domyślnie niestety bez sensu

Cytat Napisał Ludvigus Zobacz post
    Sorry, ale odwaga nie wystarczy... przerobić można, wpakować tysiące plnów można -> spieprzyć ładne auto... można :>>

Wracając do montowania w 156 świateł od 159... niestety nie uda się ta operacja bez zmiany całego przodu, innego wygięcia maski, oraz dopasowania nadkoli przednich... miedzy 156, a 159 jest zbyt duża różnica w wysokości linii bocznej, a podjęcie się tego zabiegu może dać taki efekt, jak przytaczany wcześniej... bella wyglądała wówczas, jak zeschizowana morda terminatora :|

Qki sam zauważył, że 156-ka ma łądniejszy tyłek i jest bardziej proporcjonalna, niż 159 - to prawda, a próba przeróbki przodu w 156, nie zmieniając tyłu to będzie nic innego, jak klapa.

Pozdrawiam,
    Bardzo ciekawa dyskusja. Wydaje mi się, że przerabianie 156 na 159 to bezsens. Zawsze będzie to jakaś niedoruba, wyjdzie taki bękart... Takie już moje zdanie. Co do świateł, to te od 159 to są rzeczywiście piękne. Niestety, użycie ich musiałoby być przemyślane i stanowić tylko jeden z punktów prowadzących do uzyskania zupełnie nowego tuningowego wyglądu auta. Sam projekt musiałby chyba iść w stronę jakieś trzeciej drogi. Czegoś innego 156 i innego niż alfa 159... Całe auto musiałoby - to oczywiste - pozostawać nadal na wskroś włoskim i stylowym, ,,alfowym'' do szpiku kości.
    Teraz kilka słów do Właściciela:
    Mariuszu nie przejmuj się tą krytyką! Pokazałeś swoim projektem odwagę, zapał, wytrwałość. Szacun. Ludzie uczą się głównie przez robienie błędów. Najłatwiej nic nie robić, bo wtedy nikt cię nie skrytykuje. Jestem pewien, że następnego auta będziemy ci wszyscy zazdrościli (większość z nas z braku odwagi nadal będzie jeździć wówczas seryjniakami). A może jeszcze i tę alfę uda się poprawić? Widać, że nie należysz do ludzi, którzy trwają uparcie przy swoim pierwotnym stanowisku. Wszak już raz poprawiałeś robotę -i było o wiele lepiej. Więc może jeszcze raz spróbujesz! Powodzenia

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia