u mnie też sie pojawiło - od fachman wgniotek sobie poradził w ub roku - na razie cisza
u mnie też sie pojawiło - od fachman wgniotek sobie poradził w ub roku - na razie cisza
Czy w Giuli ktoś może też to zauważył?
U mnie wgniotek nie ma, hmm jakieś nabyte to, gdzieś musieliście te wgniotki złapać.
Ciekawe gdzie wszyscy podobne ogarnęliście.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Zauważyłem, że w zbiorniczku chłodnicy/chłodzenia turbo, nie wiem do czego on prowadzi po prawej stronie, pod szybą mam płyn (pomarańczowy/różowy) na wskazaniu ~minimum. To jakiś specjalny płyn do chłodnic, czy taki, który da się dostać na większości stacji paliw? Nie wiem, czy go ubywa, bo dawno nie sprawdzałem, za 2 tys km mam pierwszy przegląd i na wszelki wypadek o tym wspomnę, że była potrzeba uzupełnienia stanu płynu. Słyszałem, że czasem się zdarzają jakieś nieszczelności, pod samochodem sucho, pod maską też nic niepokojącego nie widziałem, ale na wszelki wypadek warto chyba o tym przy oddawaniu auta wspomnieć.
Ostatnio edytowane przez Lober ; 25-04-2021 o 16:15
Paraflu UP- tylko zwróć uwagę iż to jest w większości koncentrat który rozrabia się 50/50 z woda destylowaną. Są też na rynku gotowe z napisem "Ready for use"
Sprawdź też poziom na rozgrzanym silniku, bo jeśli sprawdzałeś na zimnym i było minimum to na gorącym będzie OK. Rozumiem, że mówisz o zbiorniczku wyrównawczym przy podszybiu? To jest chyba układ HT czyli chłodzenia silnika.
- - - Updated - - -
Panowie mam taką rozkminę. W większości Giulii i Stelvio z silnikiem 2.0 mulitiair bez względu na moc czy też wersję przed i po liftingu z gpf czy też bez przepływomierz masowy powietrza znajduje się zaraz za obudową filtra powietrza na dolocie rzecz jasna. U mnie przepływki tam nie ma, widziałem jeszcze kilka egzemplarzy 200 i 280 konnych, w których również nie było tam przepływomierza. Może ktoś wie od czego to zależy, taki mnie to trochę zastanawia.![]()