Pióra Boscha, gumy Kamioka i na samym początku pracuje bardzo dobrze. Zobaczymy jak to bedzie wyglądało za x km
Pióra Boscha, gumy Kamioka i na samym początku pracuje bardzo dobrze. Zobaczymy jak to bedzie wyglądało za x km
Dorzucę coś od siebie.
Osobiście używam wycieraczek bosch, wymieniam tylko same gumki na Valeo. Dlaczego? Pojechałem kiedyś do sklepu - pan sprzedawca powalił mnie wiedzą na temat wycieraczek [emoji43] nie wiedziałem że można tyle wiedzieć o głupich wycieraczkach. To też on sam zaproponował mi wymianę samych gum na ori z Valeo (55zl - cena 1/3 kompletu). Podając mu wycieraczki od razu mnie zbił z nóg twierdząc że mam ori Boscha z Belgi a nie Chin (czapki z głów - faktycznie były to ori z Belgi). Teraz każdemu taką kombinacje polecam i każdy zadowolony. Z tym że moje wycieraczki lód na szybie widzą może max 4-5 dni w roku. To też wypływa na ich długotrwałość.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Niesiony dziecięcymi marzeniami, kiedy przez x lat dojeżdżałem autobusem do szkoły i powiewał Panu Kierowcy na szybie Autosanu proporczyk Champoion'a, zakupiłem za 120zł czy 110zł wycieraczki Champoion. Te niby lepsze Champion Aerovantage. Na bogato.
Nie ma podskakiwania, szorowania, siorbania, zgrzytania. Dobra praca. Ale... Ale wycieraczka od strony kierowcy nie zbiera (nie dociska) na odcinku 5cm licząc od lewej. Irytujące. A najbardziej irytujące jest, że na wysokości gdzie wycieraczka stoi pionowo mam poszuraną szybę. Ni to porysowane, ni to zamazane, takie dziadostwo. Oczywiście na wysokości oczu.Chyba poprzedni właściciel nie zmieniał wycieraczek (był jeszcze napis SWF)
i w tym felernym miejscu mam zawsze nieostre pole widzenia. Nie muszę mówić jak to wk..., znaczy irytuje. Nic może jakoś uda się to wypolerować, choć obawiam się jeszcze gorszego.
Podsumowując wycieraczki Champion Aerovantage - za tą cenę nie ma sensu. Wolę częściej wymieniać na jakieś za 60 dych (ALCA itp). A najchętniej to bym wymienił szybę.ale lepiej nie kusić losu.
Mam drugi komplet visee, od miesiąca i jak na razie zdecydowanie polecam, a już mieszkam różne wycieraczki.
Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka
[MENTION=72047]rozyk[/MENTION] z neta zamawiałeś?
ja też na dniach przesiadam się na Visee, niestety Magneti Marelli przeskakują i nie dociskają pióra do szyby
U mnie płaskie OXIMO po 20K km nadal zbierają i nie hałasują ale w jednej już czasem końcówka nie dociska do szyby więc dzisiaj wleciały Heyner Hybrid i jak na razie ok. Przylegają idealnie i są ciche.
Miałem heyner hybrid i fakt dobrze się spisywały ale po roku zaczęły deko hałasować i zostawiać ślad po środku więc zmieniłem na standard Heyner bodajże all sezon gdzie można wymienić gumkę. W tych pierwszych raczej to nie takie proste.