Strona 70 z 101 PierwszyPierwszy ... 20606162636465666768697071727374757677787980 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 1002

Temat: Jakie kupić wycieraczki? Allegro czy ASO?

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2.0 JTDm 170 KM

Domyślnie

Pióra Boscha, gumy Kamioka i na samym początku pracuje bardzo dobrze. Zobaczymy jak to bedzie wyglądało za x km

Użytkownik Ogier Avatar Fred.X
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    Fiat Bravo

Domyślnie

Cytat Napisał piootr Zobacz post
    We wszystkich autach stosowałem wycieraczki Visee były rewelacyjne.
    i tu potwierdzę , najlepszy stosunek jakości do ceny , na dodatek to jest nasz polski produkt , nie żaden chińczyk

Użytkownik Rowerzysta Avatar jarzon
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Alfa GT Q2, Stilo JTD 16V

Domyślnie

Cytat Napisał Randall Zobacz post
    Wstępnie jest tragedia zostawia mi to smugi już od samego początku i przeskakuje jak przeskakiwalo. Gumki bottari, pióra to ponad roczny motgum. Przed operacja wycieraly idealnie, problem był tylko ze skrzypieniem.
    Bottari to taka marka, która kupuje najgorszą i najtańszą chińszczyznę i pakuje w swoje opakowanie udające włoski produkt. Polecam... omijać szerokim łukiem wytwory tej marki.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

Dorzucę coś od siebie.
    Osobiście używam wycieraczek bosch, wymieniam tylko same gumki na Valeo. Dlaczego? Pojechałem kiedyś do sklepu - pan sprzedawca powalił mnie wiedzą na temat wycieraczek [emoji43] nie wiedziałem że można tyle wiedzieć o głupich wycieraczkach. To też on sam zaproponował mi wymianę samych gum na ori z Valeo (55zl - cena 1/3 kompletu). Podając mu wycieraczki od razu mnie zbił z nóg twierdząc że mam ori Boscha z Belgi a nie Chin (czapki z głów - faktycznie były to ori z Belgi). Teraz każdemu taką kombinacje polecam i każdy zadowolony. Z tym że moje wycieraczki lód na szybie widzą może max 4-5 dni w roku. To też wypływa na ich długotrwałość.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Mihuhu
    Mieszka w
    POS, DW, SK, WI
    Auto
    Alfa Romeo 159SW, 1.9 JTDm,150KM, 2008r

Domyślnie

Niesiony dziecięcymi marzeniami, kiedy przez x lat dojeżdżałem autobusem do szkoły i powiewał Panu Kierowcy na szybie Autosanu proporczyk Champoion'a, zakupiłem za 120zł czy 110zł wycieraczki Champoion. Te niby lepsze Champion Aerovantage. Na bogato.

Nie ma podskakiwania, szorowania, siorbania, zgrzytania. Dobra praca. Ale... Ale wycieraczka od strony kierowcy nie zbiera (nie dociska) na odcinku 5cm licząc od lewej. Irytujące. A najbardziej irytujące jest, że na wysokości gdzie wycieraczka stoi pionowo mam poszuraną szybę. Ni to porysowane, ni to zamazane, takie dziadostwo. Oczywiście na wysokości oczu. Chyba poprzedni właściciel nie zmieniał wycieraczek (był jeszcze napis SWF) i w tym felernym miejscu mam zawsze nieostre pole widzenia. Nie muszę mówić jak to wk..., znaczy irytuje. Nic może jakoś uda się to wypolerować, choć obawiam się jeszcze gorszego.

Podsumowując wycieraczki Champion Aerovantage - za tą cenę nie ma sensu. Wolę częściej wymieniać na jakieś za 60 dych (ALCA itp). A najchętniej to bym wymienił szybę. ale lepiej nie kusić losu.

Użytkownik Ogier Avatar rozyk
    Auto
    AR 159 2.4 JTDm 210 KM

Domyślnie

Mam drugi komplet visee, od miesiąca i jak na razie zdecydowanie polecam, a już mieszkam różne wycieraczki.

Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Rowerzysta Avatar PewienPan
    Mieszka w
    Suwałki
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 175 20v

Domyślnie

[MENTION=72047]rozyk[/MENTION] z neta zamawiałeś?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Butch
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 159 SW 1.75 tbi, AR MiTo 1.4 TB 155 KM

Domyślnie

ja też na dniach przesiadam się na Visee, niestety Magneti Marelli przeskakują i nie dociskają pióra do szyby

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

U mnie płaskie OXIMO po 20K km nadal zbierają i nie hałasują ale w jednej już czasem końcówka nie dociska do szyby więc dzisiaj wleciały Heyner Hybrid i jak na razie ok. Przylegają idealnie i są ciche.

Użytkownik Znawca Avatar Luck
    Mieszka w
    KRA KNS
    Auto
    AR9 1,8 MPI LPG + Julka 1,4 TB

Domyślnie

Miałem heyner hybrid i fakt dobrze się spisywały ale po roku zaczęły deko hałasować i zostawiać ślad po środku więc zmieniłem na standard Heyner bodajże all sezon gdzie można wymienić gumkę. W tych pierwszych raczej to nie takie proste.