Strona 70 z 204 PierwszyPierwszy ... 20606162636465666768697071727374757677787980120170 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 2036

Temat: [MiTo/Giulietta] porady przy zakupie aut nowych

tomek.b
    Gość

Domyślnie

No to jeszcze jedno pytanie - jakby nie konfigurować, to wychodzi że bez pakietu Sport 1 (na 17") to auto nie wyglada tak, jak trzeba

Zastanawia mnie tylko kwestia "sportowego zawieszenia", ktore jest w tym pakiecie i z ktorego nie da sie zrezygnowac - da się na tym jezdzic (po Wroclawiu)? Jechałem autem testowym z pakietem Sport 2 (na 18") i musze powiedziec, ze to przegięcie. W starej A147 mialem 17" i się ich pozbylem, bo zawieszenie było do wymiany po 50 tys.

Ma ktos jakies uwagi, spostrzezenia itp - najlepiej z Wroclawskiego podworka? Bylbym wdzieczny..

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

Cytat Napisał tomek.b Zobacz post
    No to jeszcze jedno pytanie - jakby nie konfigurować, to wychodzi że bez pakietu Sport 1 (na 17") to auto nie wyglada tak, jak trzeba

Zastanawia mnie tylko kwestia "sportowego zawieszenia", ktore jest w tym pakiecie i z ktorego nie da sie zrezygnowac - da się na tym jezdzic (po Wroclawiu)? Jechałem autem testowym z pakietem Sport 2 (na 18") i musze powiedziec, ze to przegięcie. W starej A147 mialem 17" i się ich pozbylem, bo zawieszenie było do wymiany po 50 tys.

Ma ktos jakies uwagi, spostrzezenia itp - najlepiej z Wroclawskiego podworka? Bylbym wdzieczny..
    Samochód jest na rynku od roku, moze krócej. Rzadko kto zrobi tyle km alfą.
    Zawsze mozesz zalozyć 16" do sportpacka. z przodu to nie wielowahacz jak w 156/147. z tylu też solidniej to wygląda a i sztywność nadwozia jest wyraźnie wyższa, już się chyba nie wygina na podnośnikach
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL

dwilk
    Gość

Domyślnie

Da sie, moze ze dwie ulice odpadaja (Pulaskiego i Pomorska). Zrobilem 18k km, felgi cale, opony rowniez (tzn rozwalilem 2 felgi i 3 opony ale po za Wr, wiec sie nie liczy )

tomek.b
    Gość

Domyślnie

dwilk - ale mówisz o 18"? 17" powinny byc minimalnie bardziej.. jesli nie komfortowe, to mniej zabojcze dla zawieszenia

swoja droga zastanawiam sie tez, czy utwardzone zawieszenie sportowe - abstrahujac od komfortu - ma szanse byc bardziej czy mniej wytrzymale od standardowego..

dwilk
    Gość

Domyślnie

dwilk - ale mówisz o 18"? 17" powinny byc minimalnie bardziej.. jesli nie komfortowe, to mniej zabojcze dla zawieszenia

swoja droga zastanawiam sie tez, czy utwardzone zawieszenie sportowe - abstrahujac od komfortu - ma szanse byc bardziej czy mniej wytrzymale od standardowego..
    Tak, mam 18-ki.
    Twarde zawieszenie zawsze dostaje bardziej w d****, a oprocz zawieszenia buda i wnetrze.

Arkadius
    Gość

Domyślnie

Mam pytanie: czy chipował ktoś już silnik 1.4MA w Julce w ASO? Bo dostałem taką propozycję. Jest jeden plus, bo taki chiptuning nie narusza gwarancji, ale nie wiem jak z jakością i poziomem profesjonalizmu usługi...

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

Cytat Napisał Arkadius Zobacz post
    Mam pytanie: czy chipował ktoś już silnik 1.4MA w Julce w ASO? Bo dostałem taką propozycję. Jest jeden plus, bo taki chiptuning nie narusza gwarancji, ale nie wiem jak z jakością i poziomem profesjonalizmu usługi...
    Gdzie dostałeś taką propozycje i w jakiej cenie ?

Bacek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał lechtak Zobacz post
    Gdzie dostałeś taką propozycje i w jakiej cenie ?
    I jakie orientacyjne paramety po tuningu zaproponowali?

Arkadius
    Gość

Domyślnie

W ASO w Płocku, ale szczegółów jeszcze nie znam - dowiem się więcej. Myślałem, że to powszechne zjawisko.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Cytat Napisał Arkadius Zobacz post
    .. Myślałem, że to powszechne zjawisko.
    Raczej nie, jeśli chodzi o MA to serwisy jak na razie odradzają wszelkie modyfikacje oprogramowania
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)