Strona 70 z 89 PierwszyPierwszy ... 20606162636465666768697071727374757677787980 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 885

Temat: Analiza logów 1.9 JTD 16V

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Croma

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

Cytat Napisał Micpie Zobacz post
    Wczorajszy log z jazdy...
    Miałeś modyfikowane oprogramowanie ?

- - - Updated - - -

Wygląda na to jakbyś miał problemy ze sterowaniem geometrią turbiny.
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Croma

Domyślnie

Nie wiem co masz na mysli modyfikowane oprogramowanie, ale wyprogramowanie egr i wywalenie klap było zrobione. Dzisiaj zrobilem loga z odpieta przeplywka, tutaj odziwo chwilowe spalanie jest niższe niż z podpiętą.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Teraz Lancia Delta 1.8 Tbi 2009r/Alfa Romeo 147 1,9 jtd 16 v 2005 rok

Domyślnie

Cytat Napisał @sdero Zobacz post
    Zanim oddacie wtryski do regeneracji, to zamieńcie je miejscami. Kosztuje to chwilę czasu na przekodowanie i około 2 zł. za podkładkę, a potwierdza czy warto oddać wtrysk do regeneracji. Natomiast oddanie do regeneracji, to zawsze wymiar paru stówek.

Wracając do twojej sprawy, to wykonaj pomiar kompresji. Zobaczysz jak wygląda trzeci cylinder na tle pozostałych. Korekta na + jeśli nie jest to problem z wtryskiem może, najczęściej oznacza odstępstwo kompresji.

Witaj nie mam teraz możliwości sprawdzić kompresji jestem już w Holandii chciałbym już tobie przesłać softa to modyfikacji ale narazie nie ma to sensu, sprawa wygląda tak i mam nadzieje że to już jest ten problem z wtryskami, przyjechałem do Holandii i całą drogę miałem niską temperaturę płynu w chłodnicy auto maksymalnie osiągało 60 stopni po włączeniu ogrzewania to już była masakra, wskazówka latała do góry i w dół wymieniłem termostat i teraz ciągle mam 88 stopni nawet przy ogrzewaniu na full i korekty też już się zmniejszyły ale jeszcze coś tam jest nie tak. Przypomniałem sobie że kiedyś wtryski musiałem zdjąć przy wymianie uszczelki pod klawiaturą i od tego czasu się to zaczęło, więc myślałem że coś z wtryskami, teraz wyciągając poznaczyłem sobie każdy do którego cylindra należy i tak tez po tym czyszczeniu założyłem.Dobra do rzeczy dziś spisałem numery wtrysków i porównałem z tym jak to widzi komputer w klasyfikacji i moje zdziwienie o kurde wtrysk 2 i 3 są ze sobą zamienione. Co teraz zrobić jechać na kodowanie ponowne czy zamienić wtryski miejscami tak jak mają być albo zamienić po prostu kable, wydaje mi się że w tym jest problem. Pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Croma

Domyślnie

Nie musisz nic kodować, w FES wystarczy edytować numer wtrysku I przyporządkować to do odpowiedniego cylindra.
    Sam ostatnio to robiłem bo przy wymianie podkładek mechanik pozamienial miejscami wtryski ale nie pozamienial kodów odpowiednio do cylindra.

Wysłane z mojego LG-D722

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Teraz Lancia Delta 1.8 Tbi 2009r/Alfa Romeo 147 1,9 jtd 16 v 2005 rok

Domyślnie

Cytat Napisał Micpie Zobacz post
    Nie musisz nic kodować, w FES wystarczy edytować numer wtrysku I przyporządkować to do odpowiedniego cylindra.
    Sam ostatnio to robiłem bo przy wymianie podkładek mechanik pozamienial miejscami wtryski ale nie pozamienial kodów odpowiednio do cylindra.

Wysłane z mojego LG-D722
    Sparawa rozwiązana, wyciągnąłem wtryski i zamieniłem miejscami, 20 min roboty, korekty idealne po zmianie, a wczesniej na 3 wteysku miałem + 3,2, więc w edc16 bardzo ważna jest ta odpowiednia klasyfikacja. Teraz został chip tuning przez Conmira. Wszystkim dziękuję za odpowiedzi

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Casio
    Auto
    Włoskie, doładowane

Domyślnie

Czy ktoś rzuciłby okiem na logi z mojego 8 zaworowego mJTD?
    Attached Files Attached Files

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Hrabia89
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 16v 140 km

Domyślnie

Pozwolę sobie trochę odkopać. Po zakupie kabla w końcu zebrałem się, na zrobienie logów Niestety już po fakcie zorientowałem się ,że nie zaznaczyłem parametru który miałby być wyznacznikiem w jakich warunkach pracuję silnik. Mam nadzieję jednak ,że da rade bez tego. 2 logi były robione od 1500 do 3000 na 4 biegu, druga wersja korekt była robiona od startu + jałowy. Tak na pierwszy rzut oka chyba nie jest za dobrze ;/

Attached Files Attached Files

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

Cytat Napisał Hrabia89 Zobacz post
    Pozwolę sobie trochę odkopać. Po zakupie kabla w końcu zebrałem się, na zrobienie logów Niestety już po fakcie zorientowałem się ,że nie zaznaczyłem parametru który miałby być wyznacznikiem w jakich warunkach pracuję silnik. Mam nadzieję jednak ,że da rade bez tego. 2 logi były robione od 1500 do 3000 na 4 biegu, druga wersja korekt była robiona od startu + jałowy. Tak na pierwszy rzut oka chyba nie jest za dobrze ;/
    Czwarty cylinder, sprawdź lub profilaktycznie wymień uszczelnienie wtrysku (~4 zł. za podkładkę uszczelniającą). Jeśli nie pomoże, to zamiana wtrysków. Jeśli korekta nie pójdzie za wtryskiem, to sprawdzenie kompresji. Jeśli pójdzie to wtrysk do regeneracji (może wystarczy sama wymiana rozpylacza ale to trzeba by głębiej analizować).

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Casio Zobacz post
    Czy ktoś rzuciłby okiem na logi z mojego 8 zaworowego mJTD?
    Z tych danych co podałeś wynika, że na sylwestra możesz jechać bez obaw
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Hrabia89
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 16v 140 km

Domyślnie

Podziękował