FESExp_1510171920_FIAT CROMA '05 1_9 MJET 16V_File1.zip Wczorajszy log z jazdy...
FESExp_1510171920_FIAT CROMA '05 1_9 MJET 16V_File1.zip Wczorajszy log z jazdy...
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Nie wiem co masz na mysli modyfikowane oprogramowanie, ale wyprogramowanie egr i wywalenie klap było zrobione. Dzisiaj zrobilem loga z odpieta przeplywka, tutaj odziwo chwilowe spalanie jest niższe niż z podpiętą.
Witaj nie mam teraz możliwości sprawdzić kompresji jestem już w Holandii chciałbym już tobie przesłać softa to modyfikacji ale narazie nie ma to sensu, sprawa wygląda tak i mam nadzieje że to już jest ten problem z wtryskami, przyjechałem do Holandii i całą drogę miałem niską temperaturę płynu w chłodnicy auto maksymalnie osiągało 60 stopni po włączeniu ogrzewania to już była masakra, wskazówka latała do góry i w dół wymieniłem termostat i teraz ciągle mam 88 stopni nawet przy ogrzewaniu na full i korekty też już się zmniejszyły ale jeszcze coś tam jest nie tak. Przypomniałem sobie że kiedyś wtryski musiałem zdjąć przy wymianie uszczelki pod klawiaturą i od tego czasu się to zaczęło, więc myślałem że coś z wtryskami, teraz wyciągając poznaczyłem sobie każdy do którego cylindra należy i tak tez po tym czyszczeniu założyłem.Dobra do rzeczy dziś spisałem numery wtrysków i porównałem z tym jak to widzi komputer w klasyfikacji i moje zdziwienie o kurde wtrysk 2 i 3 są ze sobą zamienione. Co teraz zrobić jechać na kodowanie ponowne czy zamienić wtryski miejscami tak jak mają być albo zamienić po prostu kable, wydaje mi się że w tym jest problem. Pozdrawiam
Nie musisz nic kodować, w FES wystarczy edytować numer wtrysku I przyporządkować to do odpowiedniego cylindra.
Sam ostatnio to robiłem bo przy wymianie podkładek mechanik pozamienial miejscami wtryski ale nie pozamienial kodów odpowiednio do cylindra.
Wysłane z mojego LG-D722
Czy ktoś rzuciłby okiem na logi z mojego 8 zaworowego mJTD?
Pozwolę sobie trochę odkopać. Po zakupie kabla w końcu zebrałem się, na zrobienie logówNiestety już po fakcie zorientowałem się ,że nie zaznaczyłem parametru który miałby być wyznacznikiem w jakich warunkach pracuję silnik. Mam nadzieję jednak ,że da rade bez tego. 2 logi były robione od 1500 do 3000 na 4 biegu, druga wersja korekt była robiona od startu + jałowy. Tak na pierwszy rzut oka chyba nie jest za dobrze ;/
![]()
Czwarty cylinder, sprawdź lub profilaktycznie wymień uszczelnienie wtrysku (~4 zł. za podkładkę uszczelniającą). Jeśli nie pomoże, to zamiana wtrysków. Jeśli korekta nie pójdzie za wtryskiem, to sprawdzenie kompresji. Jeśli pójdzie to wtrysk do regeneracji (może wystarczy sama wymiana rozpylacza ale to trzeba by głębiej analizować).
- - - Updated - - -
Z tych danych co podałeś wynika, że na sylwestra możesz jechać bez obaw![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Podziękował![]()