Ubrudziłem ją![]()
![]()
Kupiłem i założyłem Connect Navi+ poliftowe
Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
wymienilem swieczuszki![]()
Umyłem słupek przedni vanishem do dywanówślad łapsk po czyszczeniu EGR (moja wina) zszedł całkowicie
polecam, gdyby ktoś miał podobny problem
standardowe mycie + czyszczenie środka.. a planów i planów jeszcze jest..
Wymiana uszczelki pod pompa vacum, sączylo sie tam non stop...wymiana weza od plynu chlodniczego ,kotry biegnie do nagrzewnicy (przetal sie w okolicy skrzyni biegow ,widac bylo juz zbrojenie), pozbylem sie wycieku plynu chlodniczego ,ale jak sie okazalo nie w miescu przetarcia weza...ale cieklo w miejscu ktore opisuje kolega w tym poscie http://www.forum.alfaholicy.org/156/...silnikiem.html ,nowy olej Shell Hellix ultra deisel 5W40...nowe filtry oleju, paliwa i powietrza...wyczyszczona odma i nowe opaski gdzie sie dalo...Teraz jedyny wyciek zwiazany z Bella jaki mi pozostaje, to wyciek forsy z portfela![]()
Zalozone chlapacze z przodu, zeby chronic lakier przed nadchodzacymi zimowymi warunkami.
Dywaniki wymienione na gumowe (mniej stylowe, ale na zime duzo praktyczniejsze).
Pelne mycie, odkurzanie wnetrza, twardy wosk na zime.
Czekamy na dywaniki i zastanawiam się nad chlapaczami na zimę(nie obchodzi mnie, że szpecą)...
Tez wlasnie sie zastanawaim nad tymi chlapaczami - z drugiej strony czy te 225/50/17 tez tak beda obijac karoserie na tyle jak 19stki ?
Ostatnio sporo się działo
- wymieniłem olej silnikowy + filtry,
- wymieniłem olej w skrzyni biegów,
- wymieniłem olej we wspomaganiu,
- założyłem listwy progowe od kol Misiek z podświetlanym logo Alfa Romeo,
- kupiłem nowe felgi na zimę po czym... je sprzedałem i kupiłem następne (czekam aż przyjdą),
- wymieniłem klocki hamulcowe przód, bo strasznie piszczały,
- w końcu ustawiłem symetrycznie końcówki wydechu.
Pozdrawiam.
- Rafał