I tym razem winny był akumulator. Podpięcie do prostownika póki co załatwiło wszelkie problemy. Dzięki
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
I tym razem winny był akumulator. Podpięcie do prostownika póki co załatwiło wszelkie problemy. Dzięki
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Koledzy co może być przyczyną tak jak by przerywania , szarpania przy 1500 obr na 1-2-3 biegu ? Na wyższych nie sprawdzałem
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Nie jeżdżę po mieście do 2000 obrtylko jak jeżdżę na wieś i jadę po polnej 2km to zauważyłem że tylko przy 1500 obr to przerywa
U mnie też ciężko odpala po dłuższym postoju. Na ciepłym nie ma najmniejszych problemów. Co ciekawe to gdy trzy razy wsadzę kluczyk (trzy razy zagrzeje mu świece) to odpali od strzału.
Nie orientuje się ktoś może, który przetwornik informuje komputer o temperaturze silnika? Taka myśl mi przyszła, że ów przetwornik może mieć rozjechaną charakterystykę, i za szybko odłącza świece widząc wysoką temperaturę silnika mimo, iż w rzeczywistości jest on jeszcze zimny.
Drugie pytanie dotyczy świec - czy są one wpięte w CAN?
Witam,
Szarpanie przy niskich obrotach w moim dieslu 150km był winny egr. Mimo, że czyszczony itp dalej szarpał. Blaszka i po sprawie. Potem doszedł temat wtrysków ale to inny temat. Pozdro
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
A ja wczoraj chyba się uporałam z przerywaniem przy 1500obr , wracają do domu chciałem zobaczyć do ilu obr się wkręca no i tylko do 5tyś.obr i koniec , oczywiście tylko 2 i 3 bieg bo już na 4-ty nie było gdzie , i później zauważyłem że już nie przerywa czy szarpie przy 1500obr.pewnie gdzieś coś zalegalo
![]()
Panowie, jakie powinny być przyzwoite obroty rozrusznika w jtd 16v? Takie, aby bez zbędnego łechtania odpalił. Sprawdzałem ostatnio u siebie i jest to w okolicach 200, czasem wzrośnie do 250 obrotów na minutę. Wydaje mi się, że to trochę za mało. Wtryskiwacze otwierają się przy 200 obr? Mapa rozruchowa wyskalowana jest właśnie od 200 obr o ile dobrze pamiętam.
Mam pytanie, czy można wył egr na stałe przy DPF - ie