A ktos sie orientuje kto robia gorna rure do silnika 2.4 20V, kolega misiu wyjasnil mi ze musialbym ecu przenosic. Ale i tak dzieki wielkie za dolna![]()
A ktos sie orientuje kto robia gorna rure do silnika 2.4 20V, kolega misiu wyjasnil mi ze musialbym ecu przenosic. Ale i tak dzieki wielkie za dolna![]()
Rury zamontowane - dolna i górna rura pasowała bez zarzutu :-)
ALEEE... zauważyłem że górna rura strasznie się grzeje !
Czy ktoś też spotkał się z tym problemem ? Może ktoś znalazł rozwiązanie ?
Czym owinąć rurę żeby ja zaizolować przed ciepłem z komory silnika ?
156 Sportwagon 2003 1,9 JTD 8V 115 km - zostałem ALFAHOLIKIEM
Raczej to normalne że się grzeje. Izolacja ta co jest pod maską powinna wystaczyć. Zawsze możesz użyć tych do ruł grzewczychAle wygląd nie ten sam
![]()
Witam,chciałbym się dowiedzieć o komplet do 156 2.4jtdm 20V,
bo coś zasłyszałem że nie da rady.
Witaj misiu7911 właśnie dzisiaj otrzymałem elegancką rurkę. Odrazu zamontowałem i pasuje idealnie tylko że jak narazie na gumie bo nie zamówiłem sylikonów. Ale i tak efekt jest super. Odcięcie równiutko starej rury i wstawienie kwasówki zajęło jakieś 30 minut dla kogoś kto robi to pierwszy raz. Jak dla mnie bomba
Jeszcze jedno.JAk szybko się grzeje silnik i wentylator wyje jak szalony bo temp wzrasta do ponad 100 stopni C ma to coś wspólnego z wcześniejszą nieszczelnością starej gumowej rury? Bo trochę tak jeździłem i nie zaglądałem pod maskę czy jest nieszczelność. Może dolny też ma nieszczelność
Witaj skąd wziąłeś taki napis Fmic performance?
Jeśli można wiedzieć oczywiście
Ostatnio edytowane przez 75andrew155 ; 01-07-2013 o 22:15
Witam,
Czy masz dostępny komplet do 156 2.4 10v 150KM ? Jeśli tak to w jakiej cenie i jaki jest przekrój?
Witam, czy moglbym prosic na PW koszt gornej i dolnej rury do 156 2.4 JTD 136 KM?
Dolot już siedzi. Auto wreszcie czuć że ma turbo. Jak wyjąłem starą to nieźle ktoś tam napartaczył. Z tego zachwytu na przejściu nie zauważyłem czerwonego i bym ludzi poprzejeżdżał na pasach:p Dzięki misiek![]()
Alez prosze![]()