Cubus00napisał
o autach z tego komisu superalfa sie nie wypowiadamy,grozi to konsekwencjami
Czemu są aż tak złe![]()
Tył auta był pierwszą rzeczą, która rzuciła mi się w oczy. Generalnie lampy wyglądają na jakoś średnio spasowane (ale to niekoniecznie musi świadczyć o nieciekawych przygodach jakie przeszedł tył auta - zdarzają się też 159 z rozregulowanymi siłownikami tylnej klapy i niespasowanymi lampami nawet pomimo braku wypadkowej przeszłości). Ewentualność takiej przygody a do tego dosyć niechlujną (i pewnie szybką oraz tanią) naprawę sugeruje jednak wspomniany przez kolegę Nestow brak napisu "159" a także napisu "JTDm" sąsiadującego z oznaczeniem "1.9". Dodatkowo - moim zdaniem - tylni zderzak pochodzi z innego auta. Mamy w nim wydłubaną z prawej strony zaślepkę na drugi wydech, więc wydaje mi się, że zderzak pochodzi z auta z większym silnikiem, gdzie były właśnie dwie rury wydechowe.
Generalnie auto ma dość niską cenę (choć moim zdaniem i tak zbyt wysoką jak na prezentowany stan) a do tego wygląd wnętrza oraz tyłu sugeruje, że auto miało przygody i coś z nim kombinowano. Do tego to "kombinowanie" było nieumiejętne, na szybkości i po taniości. Może technicznie nie jest najgorzej, ale na pewno trzeba to auto bardzo dokładnie sprawdzić, żeby nie okazało się, że defekty wewnętrzne były usuwane w podobnym stylu jak zewnętrzne.
Dodatkowo myślę, że warto dozbierać (dopożyczyć) te kilka tysięcy więcej i dołożyć do auta z półki cenowej, gdzie łatwiej będzie o sprawdzony egzemplarz.
Sam niedawno stałem przed takim dylematem i nie żałuję takiego wyboru.
Pozdrawiam,
Arek
Ostatnio edytowane przez ArcoMancino ; 22-06-2014 o 22:32
Więc należy omijać ten komis tak?
Poczytaj , zastanow sie , pojedz , sprawdz , ocen
Ja akurat tego z linka nie widzialem wiec nie wiem
Szukalem ti kilka mscy , oni mieli wtedy chyba nawet dwie ktore by mi niby pasowaly ale wzgledem wyposazenia itp cena byla wg mnie wysoka no i to cos wlasnie...
Kupilem gdzie indziej
Ale kazdy ma prawo do swojej oceny...
Tak zapytałem bo były opinie negatywne o tym komisie tylko teraz nie wiem co dokładnie, może się tam wybiorę to sam ocenię co i jak.
Co myślicie o tych alfach.http://www.mobile.de/pl/marka/alfa-r...195559740.html
Pierwsza wydaje mi się że miała robiony przód jak myślicie?
To druga http://deft.auto.com.pl/osobowy_show...d=13datm&zyr=3
Ostatnio edytowane przez krzystof ; 22-06-2014 o 22:49
jak ona ma 137 tys to....kiera, panel, pozatym nawet mu się dywanika nie chciało poprawiac i błedy w opisie. 22 tys. ale pewnie do włożenia z 8 tys.