Ja dziś pozwoliłem podwieźć kierowcę Audi, który nie odpalił rano swojego TDI (padł aku + rozrusznik nie banglał po kablach)
Wysłane z mojego GT-I8190
Ja dziś pozwoliłem podwieźć kierowcę Audi, który nie odpalił rano swojego TDI (padł aku + rozrusznik nie banglał po kablach)
Wysłane z mojego GT-I8190
dzisiaj alfe czeka czyszczenie z wszechobecnej soli![]()
trzy godziny i czujnik położenia wałka rozrządu wymieniony.
no i stalo sie. alfa nie odpalila ha aku ok i krecil dzielnie ale bez swiec to diesla nie odpali he mam dosc juz tych diesli. nie chce sie ktos zamienic na benzynke??? sasiad ze swoim volvo znowu beke krecil ze to za delikatne autko bo jego s40 odpala.tepaki nie rozumieja ze jak jest awaria to i najlepsze auto nie odpali.podlaczylem prostownik i sie aku laduje bo swiece to nie wiem kiedy mi wymienia,z garazu wyjade jak bedzie wiosna haha
Wymieniony zbiorniczek płynu wspomagania i przepłukany układ"Wycie" ustało
![]()
Dziś 3 godzinki w garażu zaowocowały nowym, górnym wahaczem. Na razie z lewej strony. Pukanie ustało, trzeszczenie ustało.
Troche roboty było, bo jednak trzeba odkręcić odkręcić parę śrub. Na szczęście długa od wahacza przełożona łbem w stronę nadkola i kolejna wymiana to już 20min formalność![]()
Ja dzisiaj wymieniłem filtr powietrza i paliwa. Uporałem też się z żarówką od podświetlenia temperatury cieczy w chłodnicy. Przy okazji zrobiłem nieszczęsną, niedomykającą się popielniczkę.
To się zgadza. Ja w zeszłym roku i 2 lata temu odpalałem na 3 świecach. Kiedy temp otoczenia dobiła do -10 i -15 już nie odpaliłem. Postanowiłem zabrać się za świece i wykręcić tę 1 urwaną. Dziś przy -15 odpaliła za pierwszym razem. Tak więc świece to podstawa. Bo bez świec rozładuje się aku i koniec.
Wyczyściłem EGR, a przy okazji zauważyłem, że dosłownie rozleciało się koło pasowe... Sam nie wiem jak to jeszcze napędzało pasek
Pozdrawiam.
- Rafał