Strona 74 z 168 PierwszyPierwszy ... 24646566676869707172737475767778798081828384124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 1678

Temat: Zakup Alfy Romeo GT

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo GT 2,0 JTS

Domyślnie

Dzięki , ja szukam benzyny...
    Ale jak jeszcze ktoś zastanawia się nad sprzedażą swojej ukochanej to niech da znać

kazikx
    Gość

Domyślnie

[QUOTE=szukam benzyny.../QUOTE]

Chłopie, bierz to, co jest w dobrym stanie.

Nie ma dużego wyboru w dobrym stanie egzemplarzach.

Mam 1.9 i cieszę się, że mam
    Nie, nie cieszę się, jestem zachwycony i zauroczony
    A jeszcze bardziej, kiedy widzę, jak wsiada do niego za kierownicę moja Małżonka
    Wtedy jest synergia, synteza i w ogóle ideał piękna
    Ostatnio edytowane przez kazikx ; 15-03-2016 o 15:26

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo GT 2,0 JTS

Domyślnie

hehe rozumiem ale ja robię dużo krótkich dystansów i szybko bym zajechał diesla
    trudno będę czekał czy kupie jutro czy za miesiąc, nie śpieszy się

kazikx
    Gość

Domyślnie

Jeśli bardzo chcesz tego, czego pragniesz, pewnie osiągniesz to
    (Zabrzmiało, jak na wieczorku motywacyjnym w korpo)

Mojego GT szukałem długo, aż znalazłem.
    Ty pewnie też znajdziesz.

Życzę Ci zakupu 3.2.
    Jak nazbieram 320 wpisów, wtedy może ktoś z Alfomaniaków da mi się takim kawałek przejechać

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Byłą 156 TS, GT 1.9 z wiruskiem :),jest 166 3.0 FL

Domyślnie

Cytat Napisał michalknw Zobacz post
    hehe rozumiem ale ja robię dużo krótkich dystansów i szybko bym zajechał diesla
    trudno będę czekał czy kupie jutro czy za miesiąc, nie śpieszy się
    Miałem identyczne podejście co Ty-ze względu na małe przebiegi tylko benzyna, a właściwie tylko Busso .Dość długo rozglądałem się tylko za 3.2, ale zawsze coś było nie po drodze-a to auto okazało się po poważniejszej stłuczce z naruszoną geometrią, a to mocno wyeksploatowane, a to sprzedający wciąż nie mógł wygospodarować dla mnie czasu,żebym mógł autko kupić...
    W końcu dałem szansę 1.9 jtd z mapowaniem na 180 km i zostałem oczarowany.O ile sam start jest troszkę gorszy niż Busso (w końcu diesel to diesel) tak większy moment obrotowy jednak robi swoje i szczerze mówiąc na wyższych biegach 1.9 po tuningu jest w widoczny sposób dynamiczniejsze.Ze względu na większą ilość wystawionychj td mogłem kupić wybrać autko w kolorze i tapicerce takie jakie chciałem, a nie takie jakie się trafiło
    Dodaj sobie teraz do tego aspekt finansowy-znajdż Busso z 2007 z przebiegiem 104.000 perfekcyjnie utrzymane za 18.500
    Generalnie czytając opinie na necie można odnieść wrażenie że pomiędzy 3.2 a jtd jest jakaś wielka przepaść w osiagach-naprawdę wygląda to tak,że Busso lepiej startuje, a jtd z mapowaniem lepiej przyspiesza jak już się lekko rozpędzisz
    No a wygląd i dzwięk Busso to już temat na osobną historię i naprawdę nie dziwię się jeśli ktoś kupuje Alfę tylko z tego względu

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Parker
    Auto
    Alfa Gt 1.9 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał Treble Zobacz post
    A ja z mojej strony zaproponuje Ci moja Gt.
    Sprzedam/zamieniana Brere z silnikiem 210KM – przy zamianie rzecz oczywista dopłataz mojej strony. Zdj z okresuzimowego na 16 calowych alusach, obecnie na 17 prezentuje się nieziemsko.
    Widział ktoś te zdjęcia ?

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Cytat Napisał Parker Zobacz post
    Generalnie czytając opinie na necie można odnieść wrażenie że pomiędzy 3.2 a jtd jest jakaś wielka przepaść w osiagach-naprawdę wygląda to tak,że Busso lepiej startuje, a jtd z mapowaniem lepiej przyspiesza jak już się lekko rozpędzisz
    To tak całkiem na serio pisałeś? Dał ci kto przejechać się busso tak jak ono potrafi?
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Byłą 156 TS, GT 1.9 z wiruskiem :),jest 166 3.0 FL

Domyślnie

Cytat Napisał slavol Zobacz post
    To tak całkiem na serio pisałeś? Dał ci kto przejechać się busso tak jak ono potrafi?
    Zupełnie na serio.Jak pisałem byłem nastawiony na Busso i nawet nie myslałem o JTD dopóki się nie przejechałem zmapowanym.Jechałem też JTD seryjnym i tu rzeczywiście jest sporo gorzej od Busso.Wiadomo też że te silniki maja inną charakterystykę i w Busso masz ten strzał w momencie naciśnięcia gazu, ale w momencie kiedy jedziemy na 4, piatym biegu i chcemy szybko przyspieszyć to te 350 Nm z diesla robi robotę

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)

Domyślnie

Znaczy nie jeździłeś busso. W tym silniku chodzi o szaleństwo, a nie o nm czy inne pierdoły.
    Jakbyś pojeździł 3.2 na obrotach powyżej 5krpm to byś wysiadł ociekając potem, trzęsąc sie i prosząc o jeszcze z gęba nie mogaca zamknąć sie ze szczęścia.
    Tak, wiem jak to brzmi. Ale mam tylko 2.5 już chyba 4 rok i diesla 2 lata. Diesel jest dla mnie nudny jak flaki z olejem. Zona nim jeździ
    Ale czasem prosi o v6 - z reguły wraca z jakaś historia - typu - Wiesz ze na trójce odcina przy 140kmh? Wyprzedzalam ciężarówkę i jakoś tak szybko poszło

jersey
    Gość

Domyślnie

Ja się z AdiCarrion zgadzam. Jechałem V6 i jako kierowca i jako pasażer i też nie rozumiem o co chodzi z tymi zachwytem. Fajny silnik, ciągnie autko do przodu i tyle. JTD robi to samo, nawet niemapowany, a wygoda w normalnej jeździe jest sporo większa - żadnych redukcji, kręcenia jak głupi do 7000 i innych takich. Człowiek sobie przyjemnie płynie o drodze.

Ale ja nigdy nie byłem nakręcony na Busso więc może dlatego tak do tego podchodzę.

Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka