Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Wszytko to dla mnie oczywiste. Moja poprzednia AR156 1.9 115KM /290Nm była zrobiona na 156KM i 380Nm przy 150 kkm, przejechałem nią do 260kkm na tym samym sprzęgle i oryginalnym dwumasie - zero jakichkolwiek problemów. W tej też mam zamiar zrobić modyfikację, bo przyjemność zjazdy z większym Nm jest niewątpliwa, jednakże chciałbym zasięgnąć opinii jak skrzynia zachowuje się przy "w miarę poprawnej" eksploatacji po modzie.
Swoista wojna jest prowadzona od czasu sławnego już 2,0 który się wysrał. Panowie kur....wa poco obrzucać się błotem, do tego nie służy forum, znam osobiście Marcina i Mirka, nie jeden z nas chciałby mieć taka wiedzę jak mają obaj Panowie.
Dajcie kowalskiemu hamownie,lapka i co... no dupa nie będzie wiedzieć nawet jak się za to zabrać. Najlepiej pojechać po innym jak to on robi źle- no proszę kowalski pokaż jak to zrobisz lepiej.
Z całą pewnością to co robią starają się zrobić jak najlepiej potrafią wykorzystując swoją wiedze.
Alfa Romeo 156 SW 1.9Jtd m-jet
HONDA CBR 1000RR REPSOL
Moja śliczna http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...jtd_m_jet.html
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi
Kasowanie błędów -Namysłów i okolice pisać PW
Tak czytam, i chyba bezpieczniej bedzie dalej jeździć na box'ie Novitec'a z właczonym EGRem
Panowie odbiegając na chwilę od tematu - ile Nm powinno ogarnąć sprzęgło i dwumasa do skrzyni c635 bez uślizgów? Wiem, że zależy tutaj dużo od przebiegu krzywej, ale chodzi mi tu bardziej o turbobenzynę
znam auta zrobione i z hamownia i bez niej, i uwierz że śmigają bardzo dobrze.
Alfa Romeo 156 SW 1.9Jtd m-jet
HONDA CBR 1000RR REPSOL
Moja śliczna http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...jtd_m_jet.html
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi
Kasowanie błędów -Namysłów i okolice pisać PW
Ja powiem tak - skusiłem się na moda bez hamowni, miało być pięknie - a efekt taki że auto źle zdiagnozowane ( auto nie do końca sprawne, ale tuner stwierdził ze możemy pisać soft, oczywiście po jego napisaniu efekty marne ) soft napisany tak że wszystko "dojebane" i przegięte - na dłuższą metę uszkodziło by auto....( co oczywiście miało niwelować niedomaganie Turbo ) a problem był w działaniu zmiennej geometrii po regeneracji. NIE POLECAM modów przez neta, maila, bez hamowni. No chyba ze ktoś ma w 100000000% sprawne auto, ale zawsze oko speca wyłapie problem, użytkownik nie zawsze. Więc osąd czy ryzykować czy nie zostawiam każdemu.
Ostatnio edytowane przez lucek_lukasz ; 19-02-2016 o 22:38
do sprawdzenia zmiennej geometrii nie potrzeba hamowni wystarczy zlogować to co potrzebne i masz czarne na białym. Druga sprawa to jak robiłeś logi? jeżeli ktoś zmienił charakterystykę turbo podczas regeneracji to u tunera szukasz winy?
Ostatnio edytowane przez criss ; 19-02-2016 o 21:12