Nie upieraj sie tak przy tym 45 bo na kole 19" różnicy w komforcie prawie nie odczujesz a i optycznie będzie lipnie i nici z wożeniem tesciowej w bagażniku bo jak koledzy piszą-obcierka. Mnie tylko zastanawia fakt -gdzie obciera (moim zdaniem o wewnętrzną strone nadkola ) bo jak ja mam lacie 245/35/19 i na feldze 19/9ET35 ktora wystaje 2 centy bardziej i mi nic nie trze a nawet założę dystanse . Nie ma uja- za duża opona o za głęboko siedzi. Moze na dystansie by nie tarło.
Zdjec jednak niestety nie mam. Tak jak piszesz mi tarło o nadkola wewnatrz, troche pomogło podklejenie nadkol gdyz u mnie byly lekko oklapniete, ale dalej był problem. Ja zrobiłem wiec tak jak mowi oryginalna tabela rozmiarów dla alf na 19" - a jest tam wyraznie profil 40 przy 235 i zadnej innej alternatywy, no i mam spokoj. Tak jak Nazar pisze, komfort moze minimalnie wiekszy (chociaz przy 19" bym sie cudow nie spodziewał) a koło wygladałooooo...niezbyt atrakcyjnie, mimo fajnych felg.
Ok dzięki będę szukał 235/40. Macie może kogoś kto przygarnie letnie opony 17 225/50? Prawie jak nowe.Szukam po wulkanizatorach na zamianke na 19 z moją dopłatą oczywiscie.