Strona 75 z 100 PierwszyPierwszy ... 25656667686970717273747576777879808182838485 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 992

Temat: Co dzisiaj zrobiłeś (zrobiłaś) przy swojej Alfie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar odrobina156
    Mieszka w
    Ropczyce
    Auto
    Stelvio Sprint MY 2020 Blue Misano Lancia Ypsilon Platinum 1.3 mje

Domyślnie

Podkuta w letnie opony, wszystko wyważone i założone pod felgi tuleje dystansowe - i jakoś tak milej szerzej siedzi Teraz zostało jeszcze zabezpieczyć dekielki felg folią ochronną i ten szczegół dopełni całość

Użytkownik Pirat drogowy Avatar mekka27
    Mieszka w
    Trzciana k/Rzeszowa
    Auto
    AR 159 SW 2.0 Ti

Domyślnie

Cytat Napisał Przemo1984 Zobacz post
    Witam serdecznie jest nowy na forum i na wstępnie witam wszystkich forumowiczów i pozdrawiam z Przemyśla.Nabyłem w ostatnim czasie Alfę 156 1.6 TS 120KM ale poprzedni właściciel strasznie ja zaniedbał,począwszy od tego ze pokradł znaczki alfy z klapy i maski skończywszy na siatce zderzaka przód nie wspominając o podklejaniu wyzutych gum do żucia w dywany Alfy.co ostatnio wymieniłem i zrobiłem w alfie : po pierwsze Alfą w fatalnym stanie wyjechałem z Wałbrzycha do Przemyśla 700km bez ogrzewania bo termostat nawalił ( a miał Grzać) uszkodzonymi szybami które nie chciały się dać spuścić (spalone Silniczki z tylu i przód kierowca),wyłamane przyciski wywalone zawieszenie przód 2 wahacze góra brak chachamów starte okładziny zepsuty centralny zamek plus najgorsze stuki w silniku .Po przyjeżdża wszelkie usterki usunąłem sam bo się w to bawię ale najgorsze te stuki myślałem ze to wariator panewki wykluczyłem bo nie przejechał bym 700 km przy pretorski 100na godzinę wiec okazało się ze to sworzeń tłoka na 1 cylindrze wlanie to ogarniam . tak się zaczęła moja historia z Alfa.Pozdrawiam

Generalnie to po co taką kupowałeś??? No chyba że max 3 tys zapłaciłeś....

- - - Updated - - -

W końcu letnie laczki... umyta, nawoskowana...mniam... W końcu wygląda jak Alfa

Użytkownik Maniak resoraków Avatar albin0101
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4 1999

Domyślnie

Wymienione przednie klocki hamulcowe .

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Audi A5 Sportback

Domyślnie

Cytat Napisał Przemo1984 Zobacz post
    Witam serdecznie jest nowy na forum i na wstępnie witam wszystkich forumowiczów i pozdrawiam z Przemyśla.Nabyłem w ostatnim czasie Alfę 156 1.6 TS 120KM ale poprzedni właściciel strasznie ja zaniedbał,począwszy od tego ze pokradł znaczki alfy z klapy i maski skończywszy na siatce zderzaka przód nie wspominając o podklejaniu wyzutych gum do żucia w dywany Alfy.co ostatnio wymieniłem i zrobiłem w alfie : po pierwsze Alfą w fatalnym stanie wyjechałem z Wałbrzycha do Przemyśla 700km bez ogrzewania bo termostat nawalił ( a miał Grzać) uszkodzonymi szybami które nie chciały się dać spuścić (spalone Silniczki z tylu i przód kierowca),wyłamane przyciski wywalone zawieszenie przód 2 wahacze góra brak chachamów starte okładziny zepsuty centralny zamek plus najgorsze stuki w silniku .Po przyjeżdża wszelkie usterki usunąłem sam bo się w to bawię ale najgorsze te stuki myślałem ze to wariator panewki wykluczyłem bo nie przejechał bym 700 km przy pretorski 100na godzinę wiec okazało się ze to sworzeń tłoka na 1 cylindrze wlanie to ogarniam . tak się zaczęła moja historia z Alfa.Pozdrawiam
    Niezły początek przygody z AR, kupić takiego trupa... Powodzenia i wytrwałości życzę, satysfakcja będzie tym większa jeśli od takiego stanu ją doprowadzisz do perfekcji

Wracając do tematu - moja bella została wybudzona po półrocznym śnie zimowym. Oczekiwałem, że będzie stwarzała problemy (została na parkingu bez wyjmowania aku i z niewielką ilością paliwa w baku), ale ku mojemu zaskoczeniu odpaliła od razu bez najmniejszego problemu. No, może nie licząc tego, że się zapiekł na amen zamek otwierania maski. Poza tym wiosenne mycie, pełny serwis klimatyzacji + wymiana filtrów i ogień w drogę, do zobaczenia na szosach!
    Ostatnio edytowane przez psylo ; 21-04-2013 o 10:09

Przemo1984
    Gość

Domyślnie

Niezły początek przygody z AR, kupić takiego trupa... Powodzenia i wytrwałości życzę, satysfakcja będzie tym większa jeśli od takiego stanu ją doprowadzisz do perfekcji

Ogólnie kupiłem ją właśnie dlatego żeby mięć satysfakcje ze zrobienia jej. ogólnie to mnie kosztował mniej niż 2 tys. Pozdrowienia dla Rzeszowa

Użytkownik Rowerzysta Avatar lobov
    Mieszka w
    okolice Rzeszowa
    Auto
    była: 156, 159 Jest: Giulietta 1,4 170 Sport i jakieś Audi ;)

Domyślnie

Piękna pogoda i nowe kapcie skusiły do potestowania Vmax na pustej autobanie 235 licznikowe. Muszę zapiąć gps'a i spróbować one more time.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar mekka27
    Mieszka w
    Trzciana k/Rzeszowa
    Auto
    AR 159 SW 2.0 Ti

Domyślnie

Cytat Napisał lobov Zobacz post
    Piękna pogoda i nowe kapcie skusiły do potestowania Vmax na pustej autobanie 235 licznikowe. Muszę zapiąć gps'a i spróbować one more time.
    Odejmij 12km/h i będzie ok

kacper
    Gość

Domyślnie

opony wymianione/ wywazone/ drazki i koncowki drazkow + diagnostyka i zbierznosc/ olej/ filtry/ kupilem oslony na te amory, a okazalo sie ze stare sa zwyczajnie dobre/ wyczyszczona.. w ogole jak siadlem do niej po kilku dniach to tak jakby jej jeszcze mocy przybylo pzdr

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Zamość/wwa
    Auto
    166 2.4 JTD/szukam GT

Domyślnie

Też w końcu wymieniłem opony. No i czeka wymiana piasty lewej przód, bo niestety jest w stanie agonalnym już w tej chwili.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Tarnorzeg (Kielce)
    Auto
    AR 155 1.6 TS : AR 166 3.0 V6 24V

Domyślnie

Oba przeguby wewnętrzne wymienione, łożysko podporowe pół osi wymienione, a przy okazji okazało się, że sworzeń wahacza był na wymarciu, więc i nowy wahacz się trafił.... pozostało jeszcze umyć ogarnąć środek i będzie już prawie tak jak bym chciał ( nie mówiąc o wyglądzie zewnętrznym) bo na to na razie fundusze nie pozwalają... ale technicznie już prawie wszystko oki.... pozostało ogarnąć wydech bo gdzieś się rozszczelnił i wariator bo stuka, ale to już dalszy temat....:/ no i może w maju regeneracja tylnej belki....:/