Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Embrion
    Auto
    szukam alfy 159

Domyślnie

Witam wszystkich alfaholikow.
    Wlasnie szukam swojej pierwszej alfy wiec prosze o jakies info na temat wybranych przeze mnie aut. Niestety budzet jest skromny wiec licze sie z pewnymi niedoskonalosciami przyszlej 159-ki. Czy ktos z was zna te egzemplarze lub moze cos powiedziec o nich na podstawie zdjec:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C33714679.html
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-zar...C33972584.html
    Jednoczesnie chcialem przestrzec przed ta alfa:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C33529914.html
    Skrzypiacy zawias z przodu, pod maska jakies rurki poklejone silikonem, sporo rdzy od spodu (szczegolnie na sankach),lyse opony, wywalala plyn chlodniczy po jezdzie chociaz zadnych niepokojacych odglosow z silnika nie slyszalem i mial kopyto. Co do lakieru to na pewno malowany przedni lewy blotnik i slupek (miernik pokazywal 300-400), maska 100 ale jest do malowania (rdza), klapa bagaznika 100 reszta auta 180-220. A tak przy okazji jaka powinna byc grubosc lakieru na takiej alfie?
    pozdr.
    Ostatnio edytowane przez kowalfx ; 11-08-2014 o 11:04

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

Co do tej alfy kolego mogę Ci powiedzieć że jest bardzo fajnie utrzymana. Rozmawiałem z gościem o niej bo chciałem ją kupić. Auto ściąga właściciel komisu mówił że to chyba 5 albo 6 jego alfa już. Ściągnął ją z uszkodzonym dwumasem i wstawił cały komplet z nowym sprzęgłem i wogule. Możesz zadzwonić do niego i pytac konkretnie. Ja gadałem z nim przez telefon i byłem ją też oglądać i naprawdę jest git - jak dla mnie
    Była 145 JTD ES 00r.
    Była 159 JTDm 16V 06r. boX
    Jest Czarna zaraza 159 ViR-r

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał loco145 Zobacz post
    Co do tej alfy kolego mogę Ci powiedzieć że jest bardzo fajnie utrzymana. Rozmawiałem z gościem o niej bo chciałem ją kupić. Auto ściąga właściciel komisu mówił że to chyba 5 albo 6 jego alfa już. Ściągnął ją z uszkodzonym dwumasem i wstawił cały komplet z nowym sprzęgłem i wogule. Możesz zadzwonić do niego i pytac konkretnie. Ja gadałem z nim przez telefon i byłem ją też oglądać i naprawdę jest git - jak dla mnie
    Nie chce być uszczypliwy, ale czyzby wlasciciel tego komosu prowadzil dzialalnosc charytawywna ? Wymiana sprzegla i dwumasy i chce za auto 25 tysi. To za ile on musial je sprowadzić żeby wyjść na swoje ? Takie luźne dywagacje z mojej strony

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    tbg
    Auto
    AR 156 1.9 JTDm AR 146 1.7 16v boXer

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    Nie chce być uszczypliwy, ale czyzby wlasciciel tego komosu prowadzil dzialalnosc charytawywna ? Wymiana sprzegla i dwumasy i chce za auto 25 tysi. To za ile on musial je sprowadzić żeby wyjść na swoje ? Takie luźne dywagacje z mojej strony
    Dzwonilem do wlasciciela i twierdzi ze ma ja pod domem i prywatnie sprzedaje. Jezdzi nią na codzien mysle ze warto pojechac ja ogladnac i tak tez zrobie.

Co do czarnej alfy z Radomia też ja ogladne ale wlasciciel-handlarz nie chcial dac Vinu do sprawdzenia przez telefon. Oczywiscie na miejscu ma nie byc zadnego problemu.
    Moze ktos juz ja ogladal i powie kilka slow.

Dzieki kolego! mimo ze wole jasny srodek to ogladne ja dzis lub jutro. Jakby nie Twoja opinia raczej bym nie kwapil sie jechac.
    pozdro

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    To za ile on musial je sprowadzić żeby wyjść na swoje ? Takie luźne dywagacje z mojej strony
    A kolego wiesz można i za 2 tys euro auto przywieźć ktoś się chce pozbyć dobrego auta bo coś padło a tam naprawa często przekracza wartość auta !!

Taki przykład podam w Irlandii wujek mechanior kupił audi a6 z 2004 r z padniętym silnikiem za 800 euro !! kupiłem mu silnik w polsce za 3000 zł i wysłałem mu tam ogólnie wyszło 3200 zł ( transport ogarnięty przez znajomych) suma sumarów wychodzi ~1700 euro za a6 z 04 roku czyli tą po lifcie w dieslu. Jeździ do tej pory więc tak sprawa wygląda za granicą pozbywają się bo koszt naprawy jaki tam musieli by ponieść aby zrobić ten silnik to około 5000 euro...
    Była 145 JTD ES 00r.
    Była 159 JTDm 16V 06r. boX
    Jest Czarna zaraza 159 ViR-r

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    159 2005 120km 260 tyś.

Domyślnie

Witam wszystkich. Jestem nowym forumowiczem i potrzebuje waszej pomocy oraz opinii. Planuje kupić 159 na dniach z silnikiem 2,4 do 25 max 26 tyś. Myślę nad automatem. I tu moje pytanie czy ktoś oglądał może tą Alfę : http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-4...C33818953.html
    albo czy ktoś jest z okolic i mógł by ją sprawdzić. Jestem z Gdańska i wiadomo że przez tel nic nie załatwię a to drugi koniec Pl. Od razu nasuwa mi się pytanie czy kolor plastiku w kokpicie jest oryginalny w tej Alfie? Z góry dziękuje za pomoc.

Użytkownik Znawca Avatar kubicze
    Mieszka w
    Wrocław, Poland
    Auto
    AR Spider 3.0 V6 98 rok Hardtop

Domyślnie

A liczysz się z tym, że akcyzy będzie klika tysięcy??
    Była AR 166 3.0 V6 24V, 156 GTA, 164 3.0 V6 12V
    Jest Spider 3.0 V6

Użytkownik Maniak resoraków Avatar łuk4sz
    Auto
    159 2.0 JTDm (2021 -) 159 1.9 JTDm 8V 2010 berlina (2014-2018)

Domyślnie

Plastiki są oklejone jakąś folią o intrygującej przyznam grafice
    W ogłoszeniu sprzedawca podaję, że ten samochód jest nieopłacony - akcyza za silnik 2.0 + to 18,6%.
    Mogę się oczywiście mylić, wiadomo jak to po zdjęciach ocena samochodu wygląda - z przodu był chyba bardziej lub mniej stuknięty, zero odprysków i chyba brakuje czarnych plastikowych słupków na samej górze scudetto (grillu) - (lub "światło tak pada"...) Tył samochodu też przydałoby się objechać czujnikiem i pozaglądać w czeluści bagażnika
    Przebieg? Moim zdaniem do ustalenia

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    tbg
    Auto
    AR 156 1.9 JTDm AR 146 1.7 16v boXer

Domyślnie

Cytat Napisał loco145 Zobacz post
    A kolega czemu nie zdecydowal sie na zakup?
    pozdro

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    159 2005 120km 260 tyś.

Domyślnie

Powiem szczerze że nie zwróciłem uwagi na to że do opłacenia. Cóż będę szukał dalej jakiejś fajnej sztuki i co najważniejsze bliżej. Jak coś znajdę będę się kolegów pytał